Κοριτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία

Κοριτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία

Ένα κοριτσάκι από τη Βρετανία που γεννήθηκε κωφό, απέκτησε ακοή μετά από μια πρωτοποριακή δοκιμή γονιδιακής θεραπείας.

Η μητέρα της Opal «έμεινε άναυδη» όταν συνειδητοποίησε ότι η κόρη της μπορούσε να ακούσει χωρίς το κοχλιακό της εμφύτευμα - και οι ειδικοί λένε ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από ό,τι περίμεναν, επισημαίνει το SkyNews, αναδεικνύοντας ένα ιστορικό ιατρικό επίτευγμα.

Πρόκειται για το πρώτο άτομο παγκοσμίως που έλαβε μέρος σε μια πρωτοποριακή νέα δοκιμή γονιδιακής θεραπείας.

Η Opal Sandy γεννήθηκε τελείως κουφή λόγω ακουστικής νευροπάθειας, η οποία διαταράσσει τις νευρικές ώσεις από το εσωτερικό αυτί προς τον εγκέφαλο. Όμως η ακοή του μόλις 18 μηνών παιδιού είναι τώρα σχεδόν φυσιολογική και θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω, μετά την εφάπαξ θεραπεία.



Η Opal υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο Addenbrooke's στο Cambridge και ο επικεφαλής της δοκιμής, καθηγητής Manohar Bance, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «καλύτερα από ό,τι ήλπιζα ή περίμενα» και ελπίζει ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να θεραπεύσουν και άλλους ανθρώπους με αυτό το είδος κώφωσης.

«Έχουμε αποτελέσματα τα οποία είναι πολύ θεαματικά - τόσο κοντά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ακοής. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία», δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

v