Μενίδι: 40χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή στον δρόμο - τη μαχαίρωσαν στην κοιλιά

Μενίδι: 40χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή στον δρόμο - τη μαχαίρωσαν στην κοιλιά

Νεκρή στη μέση του δρόμου, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά βρέθηκε μια γυναίκα στο Μενίδι, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν ως βασικό ύποπτο τον 50χρονο πρώην σύντροφό της. 

Θύμα μία 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, μητέρα δύο εφήβων, που βρέθηκε νεκρή νωρίς το πρωί, της Πέμπτης (16/5) με τραύματα από μαχαίρι, στην μέση του δρόμου, στην συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Το φονικό όπλο βρέθηκε καρφωμένο στο σώμα της 40χρονης και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ως βασικός ύποπτος που αναζητείται, αντιμετωπίζεται ο 50χρονος ομοεθνής της πρώην σύντροφος, τον οποίο είχε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν ακόμη και πρόσφατα το θύμα, για ενδοοικογενειακή βίας σε βάρος της.

3 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας 

Τελευταία φορά μετά από ένα ακόμη θερμό επεισόδιο μεταξύ τους οδηγήθηκαν αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Μαΐου, στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και στο αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το θύμα τότε υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παράβαση του νόμου «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με «Απλή Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και «Εξύβριση».
 
Στην παθούσα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Το θύμα ενημερώθηκε και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Ο 50χρονος κακοποιητής οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έλαβε ρητή δικάσιμο για αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου.

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ξανά. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 7 Μαΐου πλέον, ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό που 50χρονος κακοποίησε για άλλη μία φορά την πρώην σύντροφό του. Από την Ασφάλεια αναζητούνται τυχόν μάρτυρες, βιντεοληπτικά υλικά από την περιοχή και βεβαίως αναζητείται ο 50χρονος ως ο βασικός ή και μόνος ύποπτος για την στυγερή δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

Πηγή: news247.gr 

v