Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα: το απόλυτο γλυκό του Ιουνίου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα: το απόλυτο γλυκό του Ιουνίου

Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για το καλοκαιράκι. Αυτό μπισκοτογλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι ένα απλό επιδόρπιο που φτιάχνεται με στρώσεις μπισκότων σοκολάτας με μια σπιτική πουτίγκα και στη συνέχεια με ένα μείγμα σοκολάτας-καρυδιών. Μετά την ψύξη, το κέικ είναι έτοιμο να κοπεί και να σερβιριστεί. Το αποτέλεσμα; Τραγανά κομμάτια μπισκότων αναμεμειγμένα με κρεμώδη πουτίγκα - μια ισορροπία υφών σε κάθε μπουκιά!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 αβγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 350 γραμμάρια μπισκότα με σοκολάτα
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 90 γραμμάρια θρυμματισμένα φουντούκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι. Βά<ουμε το="" μείγμα="" σε="" ένα="" κατσαρολάκι="" και="" μαγειρεύουμε="" σε="" χαμηλή="" φωτιά.="" προσθέτουμε="" το="" βούτυρο="" και="" συνεχίζουμε="" το="" ανακάτεμα="" μέχρι="" να="">

Βήμα 2ο

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μία στρώση σε ένα ταψί και καλύπτουμε με το μείγμα κρέμας που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3ο

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με δύο ακόμα στρώσεις.

Βήμα 4ο

Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.

Βήμα 5ο

Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή και παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να δέσει.

Πηγή:cookist.com

v