Χειροποίητα soft cookies, πιο νόστιμα κι από αγοραστά!

Χειροποίητα soft cookies, πιο νόστιμα κι από αγοραστά!

Τα παιδιά (και όχι μόνο...) λατρεύουν τα soft cookies που αγοράζουν από τον φούρνο ή το περίπτερο. Ωστόσο, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες στο σπίτι και να είναι ακόμα πιο νόστιμα. Δείτε τη βήμα-βήμα τη συνταγή για τα πιο μαλακά και λαχταριστά μπισκότα που έχετε φάει ποτέ!

Τι θα χρειαστούμε

  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη (είτε κρυσταλλική, είτε καστανή, είτε μισή-μισή)
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 180-200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό σύρμα ή σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμα. 

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλο μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σοκολάτα και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

*Μην ανακατέψετε τη ζύμη για πολλή ώρα γιατί θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα.

Βήμα 3ο

Σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί».

*Για πιο έντονη γεύση, το αφήνουμε όλη νύχτα.

 Βήμα 4ο

Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο.

*Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!

Βήμα 5ο

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν λίγο τραγανά στις άκρες αλλά να είναι πολύ μαλακά στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε. 

Πηγή: sallysbakingaddiction.com
v