Ο 6χρονος γιος μου κάνει την ανάγκη του πάνω του. Τι φταίει;

Ο 6χρονος γιος μου κάνει την ανάγκη του πάνω του. Τι φταίει;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Ο γιος μου είναι 6 χρονών και εδώ και μια βδομάδα κάνει την ανάγκη του (κακά) πάνω του και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τον ρώτησα, αλλά μου απάντησε ότι ούτε εκείνος ξέρει τον λόγο.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο. Χρειάζεται η φροντίδα σας και η τρυφερότητά σας ώστε να προχωρήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εάν ο γιος σας από καιρό έχει κατακτήσει τον έλεγχο των σφιγκτήρων και πρόκειται για ξαφνική αλλαγή η εικόνα που περιγράφετε, τότε χρειάζεται να κινηθείτε άμεσα και σταθερά.

Εάν ο έλεγχος έχει επιτευχθεί πρόσφατα, τότε αντιστοιχεί να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μέχρι να σταθεροποιηθεί η νέα κατάκτηση.

Σε κάθε περίπτωση μια πρώτη επίσκεψη και συζήτηση με τον παιδίατρο σας είναι που θα σας βοηθήσει. Ο παιδίατρος, έχοντας γνώση και εικόνα όλης της πορείας της ανάπτυξης του γιού σας, θα σας συμβουλέψει πως να προχωρήσετε.

Αρχικά με έναν οργανικό έλεγχο ώστε να βρεθεί ή να αποκλεισθεί όποια οργανική αιτιολογία. Έπειτα, αναλόγως αποτελεσμάτων, θα σας μιλήσει για το ποια θεραπευτική παρέμβαση σας προτείνει.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμάστε ότι και ο γιος σας ζορίζεται από αυτήν την συνθήκη. Κάθε τρυφερή σας ματιά και προσπάθεια κατανόησης του, λειτουργεί επουλωτικά.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v