Πατέρας και θείος ξυλοκόπησαν άγρια 15χρονο όταν τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Πατέρας και θείος ξυλοκόπησαν άγρια 15χρονο όταν τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ένα σοβαρό περιστατικό κακοποίησης και μάλιστα ενδοοικογενειακής έλαβε χώρα στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 15χρονος αποκάλυψε στον πατέρα του πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που φαίνεται να τον εξόργισε με αποτέλεσμα μαζί με τον θείο του παιδιού, να προβούν στον άγριο ξυλοδαρμό του.

Τελικώς μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμα, ευτυχώς εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. από τον ίδιο τον 15χρονο και άμεσα ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Επίσης μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος παρενέβη και ο εισαγγελέας Πατρών ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

«Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε μία «άλλη» εποχή. Είναι καθαρά ομοφοβική επίθεση. Οι άνθρωποι έκανα ποινικό αδίκημα γιατί εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ληφθεί υπόψιν ο αντιρατσιστικός νόμος. Δεν μπορούμε να το περιγράψουμε αυτό. Είμαστε σε μια εποχή με ελεύθερο σεξουαλικό προσδιορισμό, δημοκρατία παντού και στα πάντα και αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν 100 χρόνια πίσω kαι συν τοις άλλοις, η αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν στο παιδί ήταν προφανής. Αυτοί οι άνθρωποι θα καθίσουν στο "σκαμνί" και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», τόνισε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Με χτύπαγε 20 χρόνια», λέει η μητέρα

Όπως λέει η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο MEGA: «Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η παραδοχή της ίδιας ότι: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ».

«Το παιδί ήταν αιμόφυρτο στην πλατεία και ο πατέρας συνέχιζε να το χτυπάει»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, λέει: «Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου».

«Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα», ανέφερε. 

«Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ», είπε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Πηγή: tovima.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v