Η 2χρονη κόρη μου ζηλεύει τρομερά τη δίδυμη αδερφούλα της

Η 2χρονη κόρη μου ζηλεύει τρομερά τη δίδυμη αδερφούλα της
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Έχω δίδυμα κοριτσάκια 23 μηνών και η πρώτη ζηλεύει τρομερά την αδερφή της. Όποτε βρει ευκαιρία τη δαγκώνει και της τραβά τα μαλλιά. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Συγχαρητήρια! Να χαίρεστε τα υπέροχα κορίτσια σας και να συνεχίσετε να τα μεγαλώνετε με αγάπη και έγνοια!

Τα κορίτσια σας είναι τόσο διαφορετικά που φροντίζουν, για να μην ταυτιστούν,  να σας το επικοινωνούν με πολλούς τρόπους! Στην αναπτυξιακή φάση αυτή,  η έκφραση μέσα από κινήσεις και συμπεριφορές, είναι η πιο συνήθης. Με τρυφερότητα μιλάτε και προς τα δύο κορίτσια συμβάλλοντας ώστε να αναπτύσσουν με τον δικό τους ρυθμό επιπλέον μορφές επικοινωνίας. 

Η ερμηνεία σας περί ζήλιας δεν είναι απαραίτητα ούτε αληθής,  ούτε αποτελεί αποκλειστικό λόγο εξήγησης ακόμη και εάν υπάρχει. 

Αγκαλιάστε το κάθε μωρό σας ξεχωριστά για τα δικά του μοναδικά και υπέροχα χαρακτηριστικά.  Μη χάνετε ευκαιρία.  Σε αυτό το απαιτητικό μεγάλωμα θα βγείτε όλοι κερδισμένοι εάν διευρυνθείτε!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v