Τι θα χρειαστούμε
- 500γραμμάρια μακαρόνια με τρύπα - ή παραδοσιακές μακαρούνες
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι χοντρό για το βράσιμο
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
- 5 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο νωπό
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό – στη συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος βρασμού. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, «καίμε» λίγο το βούτυρο και ρίχνουμε τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις ροδίσει, αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάρουν όλα γεύση.
Βήμα 4ο
Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι, μέσα σε νωπό βούτυρο, τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φροντίζουμε να τα βγάλουμε έγκαιρα, ώστε να είναι μελάτα.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και τοποθετούμε από πάνω ένα αυγό.
Βήμα 6ο
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.
Καλή όρεξη!
Συνταγή και φωτογραφία από bovary.gr