Κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι και λεμόνι

Τι θα χρειαστούμε
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το μαρινάρουμε για λίγα λεπτά με το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις λωρίδες μέχρι να ροδίσουν.
- Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και ελαφρύ, χωρίς καθόλου σάλτσες ή βαριές γεύσεις.
- Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή σαλάτα.
Πίτα ολικής με τόνο και λαχανικά

Τι θα χρειαστούμε
- 1 αραβική πίτα ολικής
- 1 κονσέρβα τόνο στραγγισμένο
- λίγα ντοματίνια
- 1 αγγουράκι
- 1 κουταλιά γιαούρτι
- λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνουμε
- Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στην πίτα και προσθέτουμε τον τόνο, τα ντοματίνια και το αγγούρι κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι, τυλίγουμε την πίτα και την ψήνουμε για δύο με τρία λεπτά στο τηγάνι ή στη τοστιέρα.
- Ένα βραδινό έτοιμο στο λεπτό, πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεμάτο φρεσκάδα.
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και τυρί

Τι θα χρειαστούμε
- 4 αυγά
- μισό φλιτζάνι γάλα
- 1 μικρό κολοκύθι
- 1 πιπεριά
- 4-5 μανιτάρια
- 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
- αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη φέτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνουμε για είκοσι λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με σαλάτα ή ψωμί ολικής.
Το μυστικό δεν είναι να μαγειρεύεις περισσότερο, αλλά να μαγειρεύεις έξυπνα. Με λίγα υλικά, λίγα λεπτά και λίγη φαντασία, μπορείς να βάλεις στο τραπέζι φαγητά που όλοι θα αγαπήσουν κι εσύ θα προλάβεις επιτέλους να ξεκουραστείς.









