Ο συνδυασμός τους είναι πραγματικά… θεϊκός: πλούσιος, απολαυστικός και ταυτόχρονα θρεπτικός. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, μπορείς να ετοιμάσεις ένα σπιτικό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα, τόσο κρεμώδες και αρωματικό που δύσκολα θα πιστέψεις ότι δεν είναι αγοραστό. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο σνακ, ένα γλυκό χωρίς τύψεις ή ακόμα και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Το φυστικοβούτυρο, εκτός από την υπέροχη γεύση του, είναι και μια πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και «καλών» λιπαρών, ενώ προσφέρει μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Αν το φτιάξεις μόνη σου, κερδίζεις διπλά: ξέρεις ακριβώς τι περιέχει και το προσαρμόζεις στις προτιμήσεις της οικογένειάς σου — περισσότερο ή λιγότερο σοκολατένιο, πιο γλυκό ή πιο φυσικό. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από έναν δυνατό μπλέντερ! Με τέσσερα απλά βήματα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις!
Τι θα χρειαστούμε
- 2 φλιτζάνια ψημένα και ανάλατα φυστίκια (αράπικα φυστίκια)
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι (ή κανονικό αλάτι)
- 1 κουταλιά της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (ή μπορείς να τη αντικαταστήσεις με μέλι ή μερικούς χουρμάδες)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ ή στο multi (ιδανικά σε έναν δυνατό επεξεργαστή τροφίμων). Δεν προσθέτουμε ακόμη τίποτα άλλο. Στην αρχή θα ακούσουμε δυνατό θόρυβο, καθώς τα φυστίκια αρχίζουν να θρυμματίζονται και να γίνονται σκόνη.

Βήμα 2ο
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Σιγά-σιγά θα παρατηρήσουμε ότι η υφή αλλάζει και η σκόνη από τα φυστίκια αρχίζει να «δένει», σχηματίζοντας μια πιο κρεμώδη μάζα.

Βήμα 3ο
Επεξεργαζόμαστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία, απαλή υφή — σαν φυστικοβούτυρο. Συνήθως η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου πέντε λεπτά συνολικά. Θα δούμε το μείγμα να μεταμορφώνεται από τρίμμα σε κρεμώδη απόλαυση!

Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη (ή το μέλι/τους χουρμάδες) και το κακάο. Χτυπάμε ξανά για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο, σοκολατένιο φυστικοβούτυρο έτοιμο για δοκιμή.

Extra tip
Το φυλάμε σε γυάλινο βάζο μέσα στο ψυγείο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως ως άλειμμα και διατηρείται για 2-3 εβδομάδες. Ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό σνακ των παιδιών!
Συνταγή από messyyetlovely.com









