Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κουρκουμά

Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κομμάτι τζίντζερ (2–3 εκ.)
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνουμε:
- Σοτάρουμε κρεμμύδι, καρότο και τζίντζερ σε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον κουρκουμά και τον ζωμό
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
- Πολτοποιούμε και διορθώνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι
Ζεστή σαλάτα με φακές, ρόδι και σπανάκι

Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φλ. φακές
- 1 φλ. φύλλα σπανάκι
- Σπόρους από ½ ρόδι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε:
- Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν
- Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι
- Προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σπανάκι
- Ρίχνουμε το ρόδι και ανακατεύουμε απαλά
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε χλιαρή
Ρόφημα μήλου–κανέλας με μέλι και γαρύφαλλο

Τι θα χρειαστούμε:
- 2 μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2–3 γαρύφαλλα
- 1 λίτρο νερό
- 1–2 κ.γ. μέλι
Τι πρέπει να κάνουμε:
- Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε μήλα, κανέλα και γαρύφαλλο
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10–15 λεπτά
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε
- Προσθέτουμε το μέλι όσο είναι ακόμη ζεστό
- Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε
Φουρνιστά μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι

Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο
- Ανακατεύουμε μανιτάρια, σκόρδο και θυμάρι με ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σερβίρουμε ζεστά ως συνοδευτικό ή ελαφρύ πιάτο
Υγιεινό crumble μήλου με βρώμη

Τι θα χρειαστούμε:
- 4 μήλα κομμένα σε κύβους
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
- Μια πρέζα αλάτι
Τι πρέπει να κάνουμε:
- Ανακατεύουμε τα μήλα με κανέλα και μέλι σε ένα σκεύος
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε βρώμη, αλάτι και ελαιόλαδο
- Στρώνουμε τα μήλα σε ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα βρώμης
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει









