Αυτά τα αλμυρά muffins με τυρί και μπρόκολο είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά! Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, μπορούν να σερβιριστούν για πρωινό, δεκατιανό ή ακόμα και για σνακ στο σχολείο. Με το άρωμα του λιωμένου τυριού και την ήπια γεύση του μπρόκολου, αυτά τα muffins θα γίνουν σίγουρα η νέα αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων.
Τι θα χρειαστούμε
- 240 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 100 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
- 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 αυγό, medium
- 240 ml. γάλα, πλήρες
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα στις φόρμες

Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
Βήμα 2ο
Βουτυρώνουμε 10 φορμάκια για cupcakes για κέικ διαστάσεων 8,8 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπρόκολο, το cheddar, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά σε δόσεις και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 περίπου και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15 λεπτά.
Βήμα 6ο
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν καλά πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Συνταγή από giorgostsoulis.com









