5 παιδικά εργαστήρια για πολλή μουσική και παιχνίδι

5 παιδικά εργαστήρια για πολλή μουσική και παιχνίδι

Τα παιδιά λατρεύουν τη μουσική και η μουσική έχει την μαγική ιδιότητα να «μεγαλώνει» υγιή παιδιά: Οι επιστήμονες λένε πως η μουσική έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, μέσω της συστηματικής ενασχόλησης.

Ένα παιδί που ακούει ωραία μουσική από την ημέρα της γέννησής του και αργότερα, έχει πει ο μεγάλος μουσικός και φιλόσοφος Σινίχι Σουζούκι, αναπτύσσει ευαισθησία και πειθαρχία, ενώ γίνεται καλός και ευγενικός άνθρωπος. Άλλωστε, η «μουσική ικανότητα» του παιδιού δεν είναι έμφυτη αλλά καλλιεργείται, τόνισε κάποτε ο ίδιος.

Αν αναζητάτε έναν δημιουργικό τρόπο να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με πολλή μουσική αλλά και παιχνίδι, ξεχωρίσαμε για εσάς πέντε εκλεκτούς χώρους όπου θα βρείτε μουσικά εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στην Αγία Παρασκευή, υπάρχει το τμήμα BabyMusic, στο οποίο γονείς και παιδιά από 2,5 έως 4 ετών εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, μέσα από μουσικής και χορευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρυθμού, τραγούδια, αφηγήσεις παραμυθιών και επαφής με τα μουσικά όργανα.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα απόγευμα, 7.00-7.50, και στο τμήμα συμμετέχουν έως 8 παιδιά με κάποιον γονιό. Το μηνιαίο κόστος είναι 40 ευρώ και γίνεται πάντα αναπλήρωση μαθήματος, αν τυχόν ακυρωθεί κάποιο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ψυχοκινητικής.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής: Γαρυττού 166Β, Κοντόπευκο-Αγία Παρασκευή, τηλ. 2130050089.

Μουσικό εργαστηράκι Γιώργος Θεοφάνους

Ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους δημιούργησε στην Γλυφάδα έναν όμορφο χώρο για παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένα μουσικοκινητικά προγράμματα, συχνά με τη χρήση μουσικών οργάνων, με σκοπό να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μουσική.

Τα προγράμματα είναι χωρισμένα ανά ηλικιακή ομάδα (3 έως 12 μηνών, 12 έως 24 μηνών, 2 έως 3 ετών, 3 έως 5 ετών, 5 έως 7 ετών και ατομικά μαθήματα για παιδιά από 7 ετών και για εφήβους). Τα ομαδικά προγράμματα λαμβάνουν χώρα ένα δίωρο ανά εβδομάδα, είτε πρωινές είτε απογευματινές ώρες, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Η συμμετοχή του γονιού απαιτείται έως την ηλικία των 3 ετών και το κόστος των προγραμμάτων κυμαίνεται στα 100 ευρώ μηνιαίως. Μπορείτε, ωστόσο, να συμμετέχετε σε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, προκειμένου να αποφασίσει το παιδί αν θέλει να συνεχίσει.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσικό Εργαστηράκι στο παρακάτω βίντεο

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα Μουσικό Εργαστηράκι.

Μουσικό Εργαστηράκι: Πανδώρας 54, Γλυφάδα, τηλ. 2130357678, 2109680346.

Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» που περιλαμβάνει εκμάθηση μουσικών συστημάτων από βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, έχει πλέον καθιερωθεί στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, υπό την μορφή των τμημάτων Robbie, Teddy και Junior Music Course. Τα μαθήματα, τα οποία γίνονται μία φορά την εβδομάδα στα κατά τόπους παραρτήματα του Ωδείου, προϋποθέτουν και την συμμετοχή του γονιού. Το δε κόστος τους είναι 58 ευρώ. Πριν αποφασίσετε να γραφτείτε σε κάποιο από τρία τμήματα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, μπορεί να κάνετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

Ακόμα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ωδείου πραγματοποιούνται κατά καιρούς διάφορες μουσικές διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Ενδεικτικά, το ερχόμενο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Καλικαντζαρούμ», μια παράξενη χριστουγεννιάτικη ιστορία, για παιδιά 4 - 7 ετών, από την κουκλοθεατρική ομάδα Κοκουμουκλό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210 3634000) και στο εισιτήριο για παιδιά είναι 7 ευρώ (οι θέσεις για τους μικρούς είναι περιορισμένες, η είσοδος για τους συνοδούς είναι ελεύθερη).

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Ωδείου.

My Playce, Μικροί Συνθέτες

My Playce

Στο πρόγραμμα «Μικροί Συνθέτες» των My Playce, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 2 ετών και σε παιδιά από 2 έως 3,5 ετών, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τους ήχους, τη σιωπή και να συνθέτουν τη δική τους μουσική. Κάθε μικρός συνθέτης έχει την ευκαιρία να νιώσει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, μιας και δεν υπάρχει λάθος και σωστό στη μουσική δημιουργία. Έτσι, το παιδί ενεργοποιεί τις αισθήσεις του μέσα από όλες τις δημιουργικές τέχνες και με τη βοήθεια των πρώτων μουσικών οργάνων μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, συνδυαστικά και να εκφράζεται μουσικά.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο απογεύματα ανά εβδομάδα, ωστόσο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μόνο το ένα. Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος για παρακολούθηση μία φορά ανά εβδομάδα στο τμήμα παιδιών από 2 ετών είναι 68 ευρώ, ενώ για παρακολούθηση δύο φορές ανά εβδομάδα είναι 122 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του My Playce.

My Playce Ψυχικού: Αδριανείου 44, τηλ. 210 6727630.

My Playce Ερυθραίας: Εκάλης 37, τηλ. 210 8076110.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τα σαββατοκύριακα και τις περιόδους σχολικών διακοπών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις πολυάριθμες δράσεις που διοργανώνονται στους χώρους της, με δραστηριότητες εμπνευσμένες από τον χώρο των τεχνών. Η μουσική έρχεται τακτικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με διάφορα μεμονωμένα προγράμματα, τα οποία θα λάβουν χώρα στην Στέγη από τις αρχές Ιανουαρίου 2013.

Για την ακρίβεια, από τις 9 Ιανουαρίου 2013, τις Τετάρτες, θα λαμβάνει χώρα το «Μουσικό λαμπορατόριο», ένα ανοιχτό πεδίο έκφρασης, με τους ήχους του περιβάλλοντός μας, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων δημιουργικών ιδεών και τεχνικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τεχνικούς και sound artists. Στο τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση από τους συμμετέχοντες. Το εργαστήριο απευθύνεται σε έφηβους από 13 ετών και το κόστος είναι 88 ευρώ για τον τριμηνιαίο κύκλο των έντεκα συναντήσεων.

Ακόμα, τις Κυριακές από τις Κυριακές από τις 20 Ιανουαρίου, παιδιά ηλικίας από 5 έως 7 ετών μπορούν να συμμετέχουν σε «Ένα πολυθεματικό εργαστήριο», στο οποίο θα λαμβάνουν χώρα μαθήματα μέσω μουσικής, εικαστικών και παιχνιδιών. Σκοπός είναι να εμπλακεί το παιδί βιωματικά σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας μάθησης και να μπορεί να χτίζει ενεργά τις γνώσεις του χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά του. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις συναντήσεις και το συνολικό κόστος είναι 45 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800.

Διαβάστε ακόμα: Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά κάθε ηλικίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v