Στο βίντεο που κατέγραψε drone της αυστραλιανής ΜΚΟ Geographe Marine Research, φαίνεται η μητέρα να μεταφέρει το νεκρό μωρό της επί έξι ημέρες στον Ινδικό Ωκεανό. Στο μακρύ αυτό ταξίδι πένθους, φαίνεται να συνοδεύουν την πενθούσα μαμά και άλλα δελφίνια. Η Φραγκλ, όπως έχουν ονομάσει οι επιστήμονες το παρακολουθούμενο δελφίνι, έχει χάσει στο παρελθόν άλλα τέσσερα μικρά.
Το βίντεο αυτό που κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνει πως, όπως και οι άνθρωποι, και τα δελφίνια βιώνουν βαρύ πένθος για τον θάνατο των μικρών τους.
Εξάλλου, οι ερευνητές έχουν καταγράψει παρόμοιες συμπεριφορές που ομοιάζουν με πένθος και σε άλλα δελφίνια και φάλαινες, τα οποία αρνούνται να αποχωριστούν τα νεκρά μικρά τους, περιφέροντάς τα στην επιφάνεια του νερού επί ημέρες.
Προσφάτως, στον Αμβρακικό Κόλπο, είχε καταγραφεί ρινοδέλφινο μαζί με το νεκρό νεογνό του. Μάλιστα, τότε οι ειδικοί απηύθυναν έκκληση σε πολίτες, επαγγελματίες και τουρίστες να μην πλησιάζουν το δελφίνι, φοβούμενοι πως ίσως του εντείνουν το στρες που ήδη βίωνε και οδηγήσουν σε απρόβλεπτη ή και επιθετική συμπεριφορά.
Πηγή: kathimerini.gr









