10 οικογενειακές δραστηριότητες για τις διακοπές των Χριστουγέννων

10 οικογενειακές δραστηριότητες για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Επιτέλους έφτασε ο καιρός που τα σχολεία έκλεισαν και εσείς πήρατε άδεια για να περάσετε μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας με τα παιδιά. Είναι σίγουρο πως αυτό που έχετε περισσότερη ανάγκη είναι να κοιμηθείτε μέχρι αργά, να ξεκουραστείτε και να περάσετε όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο γίνεται όλοι μαζί, είτε στο σπίτι είτε εκτός. Πάρτε μερικές ιδέες για να σας μείνουν αξέχαστα και αυτά τα Χριστούγεννα.

Βραδιά επιτραπέζιων

Ανάψτε το τζάκι, αδειάστε το τραπεζάκι του σαλονιού και απλώστε το αγαπημένο επιτραπέζιο όλης της οικογένειας για μια βραδιά διασκέδασης και ευγενούς άμιλλας. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά (όπως Monopoly και Trivial Pursuit για παιδιά), προτείνουμε τα παιχνίδια της Κάισσα Souvlaki Wars και το ολοκαίνουργιο Hobbit, αν τα παιδιά αγαπούν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Βραδιά ταινίας

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια είναι αμέτρητες και σίγουρα κάποια από αυτές θα σας έχει «ξεφύγει». Δείτε εδώ τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες και… μπείτε ακόμα περισσότερο στο κλίμα των γιορτών.

Φτιάχνουμε γλυκά;

Λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτους κουραμπιέδες, βασιλόπιτα και μπισκότα… Φτιάξτε τα αγαπημένα σας γιορτινά γλυκά με την βοήθεια των παιδιών και φέρτε τα σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μαγειρικής. Είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσουν τα υλικά και να καταλάβουν γιατί πρέπει να τα καταναλώνουν με μέτρο.

Θεατρικές παραστάσεις

Ευκαιρία να δείτε όσες δεν προλάβετε ακόμα φέτος, για τις οποίες μάλιστα έχουν γραφτεί οι καλύτερες κριτικές, όπως η Μικρή Γοργόνα, στο θέατρο Πόρτα, τα Λάχανα και Χάχανα στο θέατρο Κάππα (έξτρα παραστάσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων στις 26/12, 29/12 και 3/1) αλλά και την Υπέροχη Αγκαλιά της Μαμάς μου που θα παίζεται καθ’όλη την διάρκεια των γιορτών στο Black Box του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Βόλτες στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Santa Claus Kingdom, Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη, Christmas Family Park… η Αθήνα έχει γεμίσει με όμορφα πάρκα του Άη Βασίλη αυτές τις μέρες, στα οποία τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να διασκεδάσουν, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, ενώ εσείς θα κάνετε τα γιορτινά ψώνια των ημερών. Δείτε τα πέντε ομορφότερα τέτοια πάρκα της πόλης εδώ.

Βόλτες στα μαγαζιά

Ακόμα κι αν το budget σας για ψώνια και δώρα είναι περιορισμένο, έστω η βόλτα στις στολισμένες βιτρίνες και τα ολοφώτιστα εμπορικά κέντρα είναι αρκετή για να σας φτιάξει την διάθεση αλλά και να σας δώσει αφορμή να προγραμματίσετε τις αγορές σας για όταν θα ξεκινήσουν οι εκπτώσεις, περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Παιχνίδια και πατινάζ!

Μην αμελήσετε και μία επίσκεψη στα δύο μεγάλα Λούνα Παρκ της πόλης, τα Αηδονάκια και το Allou Fun Park, τα οποία φιλοξενούν νέα, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, καθώς και μεγάλα παγοδρόμια στα οποία μπορείτε να επιδείξετε τις ικανότητές σας στο πατινάζ! Προσοχή στις πτώσεις!

Ώρα για σινεμά

«Ο γιος του Άη Βασίλη» και το «Ξενοδοχείο για Τέρατα» είναι οι πιο πρόσφατες παιδικές ταινίες που θα σας βάλουν σε γιορτινό κλίμα, ωστόσο συνεχίζονται το «Brave» και η «Εποχή των Παγετώνων 4», για όσους αγαπούν τις παντός καιρού περιπέτειες.

Χιόνι είναι αυτό που βλέπουμε;

Καλή ιδέα αυτές τις μέρες είναι και μία μονοήμερη εκδρομή στα κοντινότερα ορεινά, και πιο συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Καλαβρύτων που προβλέπεται να λειτουργούν κανονικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. αναφέρει αξιόλογες χιονοπτώσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Μάθετε για τον καιρό στα χιονοδρομικά ανά πάσα στιγμή εδώ.

Στην γιαγιά και τον παππού

Τις ημέρες αυτές περιμένουν και η γιαγιά με τον παππού που ζουν μακριά για να δουν ξανά τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Μην τους στερήσετε αυτή τη χαρά: Πάρτε τα παιδιά και ένα κουτί γλυκά και περάστε ένα απόγευμα στο σπίτι των παππούδων. Δώστε έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν αναμνήσεις και από τις ρίζες της οικογένειάς τους.

v