Ιδέες για σαββατοκύριακο: 5 ιδέες για το τελευταίο σαββατοκύριακο 2012

Ιδέες για σαββατοκύριακο: 5 ιδέες για το τελευταίο σαββατοκύριακο 2012

Εσείς πώς σκέφτεστε να περάσετε το τελευταίο σαββατοκύριακο του χρόνου; Οπωσδήποτε με τα παιδιά, σίγουρα με βόλτες σε χριστουγεννιάτικα πάρκα και χώρους με γιορτινή ατμόσφαιρα και, γιατί όχι;, με πολύ παιχνίδι και διασκέδαση! Δείτε πέντε ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Ζάππειο

Ένα παραμυθένιο σκηνικό έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες στο Ζάππειο, από τον Σύλλογο Φίλων του Ζαππείου και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στο Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό μικροί και μεγάλοι προβλέπεται να ζήσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και αμέτρητες εκπλήξεις, παρέα με το ξωτικό του δέντρου, το μεγαλύτερο καρουζέλ της Αθήνας, τρενάκι, τραμπολίνο και πολλά άλλα παιχνίδια. Ακόμα, ζογκλέρ, ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο με Χριστουγεννιάτικα παραστάσεις συμπληρώνουν ιδανικά το μαγευτικό τοπίο, ενώ επαγγελματίες σεφ θα προσφέρουν γιορτινές λιχουδιές.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10.00 έως τις 22.00.
Τηλ. επικοινωνίας: 6932 210639 & 210 3223509 (εσωτ. 2).

ΠαραμυθοχώραΧριστουγεννιάτικα εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα

Υπέροχες εκδηλώσεις για ολόκληρο το σαββατοκύριακο μας περιμένουν στην υπέροχη Παραμυθοχώρα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου
11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι με το Μαγικό Χαλί στο χωριό του Αϊ Βασίλη, μέσω της αφήγησης και του Θεατρικού Παιχνιδιού (για παιδιά από 2 έως 4 ετών και τους γονείς τους).
11.00-12.00 Καλικατζαροΐστορίες: Παραμύθια για Καλικάτζαρους με αφήγηση και δραματοποίηση.
12.00-13.00 Εργαστήριo κούκλας: Ένα μαγικό γάντι μεταμορφώνεται σε 5 Καλικάντζαρους!
17.00-18.00 «Ένα δάσος μια φορά». Κουκλοθεατρική παράσταση
18.30-19.30 ''Τα Χριστούγεννα της Αρετής'' Μουσικό Παραμύθι. Μία μουσική βραδιά για μικρούς και μεγάλους με τον Γιάννη Σαββιδάκη!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου
12.00-13.00 «Ο Τζάκ και η Μαγική Φασολιά». Κουκλοθεατρική παράσταση
13.30-14.30 Εργαστήριo ζαχαροπλαστικής: Χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα Cookies και ιστορίες για χιονάνθρωπους.
17.00-18.00 Εργαστήριo ζαχαροπλαστικής: Τα παιδιά φτιάχνουν Βασιλόπιτα!
17.00-18.00 Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι με το Μαγικό Χαλί στο χωριό του Αϊ Βασίλη, μέσω της αφήγησης και του Θεατρικού Παιχνιδιού (για παιδιά από 2 έως 4 ετών και τους γονείς τους).
18.30-19.30 Εργαστήριο Γλυπτικής: Τα παιδιά φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πυλό!
Παραμυθοχώρα: Αναπαύσεως 14, Μετς. Τηλ. 2109216346.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Το κόστος συμμετοχή κυμαίνεται ανάλογα με το εργαστήριο στα 7-10 ευρώ.

Dinos of Patagonia in Athens

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης και το Παιχνιδαγωγείο, μας ταξιδεύουν μέσα από κατασκευές, αφήγηση παραμυθιών, κουίζ, ανασκαφή απολιθωμάτων, προβολές και παιχνίδι στη μαγική χώρα των Δεινοσαύρων που στεγάζεται στο Κέντρο Ιππασίας, απέναντι από το Badminton, έως τις 4 Ιανουαρίου. Ακολουθήστε τα ίχνη του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου και απολαύστε απίθανες δραστηριότητες στο Dinos of Patagonia.
Κέντρο Ιππασίας (απέναντι από Badminton): Ολυμπιακά Ακίνητα, Πάρκο Γουδή. Τηλ: 210 7701890.
Γενική είσοδος: 7 € , Παιδικό : 4 €
Ημέρες και ώρες λειτουργίας Σαββατοκύριακα: 10:00 - 21:00.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;», στο θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»

Το έργο είναι βασισμένο σε Νορβηγικό μύθο και παρακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του,με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ' την πείνα της φτωχής οικογένειας της. Τα πράγματα όμως στη ζωή - όπως και στο παραμύθι μας - δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό που εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Η ιστορία μιλά για την αγάπη, τη συγχώρεση και την δύναμη του «για πάντα», από την ομάδα «Θέατρο Ρετρό».
Κάθε Σάββατο στις 17.30.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά με διάλειμμα
Ηλικίες: Από 4 -12 ετών.
Θέατρο «Εν Αθήναις»: Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 6983-434636.

Φαγητό στο Wagamama, Golden Hall

Από τα λίγα εστιατόρια της πόλης που υπολογίζουν τα πιτσιρίκια, το Wagamama αποτελεί εξαιρετική ιδέα για να αρχίσουν τα μικρά να μυούνται σε διαφορετικές γεύσεις της Άπω Ανατολής. Μάλιστα, ο παιδικός κατάλογος περιλαμβάνει απλές, νόστιμες και θρεπτικές ιδέες με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles, ενώ υπάρχει και το «Super Noodle» που περιλαμβάνει ένα μίνι γεύμα, αναψυκτικό και επιδόρπιο. Ακόμα, μέχρι να δώσετε την παραγγελία σας –και μέχρι να έρθουν τα πιάτα- τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια με μαρκαδόρους. Όσο για τις τιμές, υπολογίστε περί τα 15 ευρώ για το παιδικό μενού και 25 ευρώ κατ'άτομο για εσάς (μάθετε περισσότερα εδώ).

Ακόμα, εφόσον κάνετε τις βόλτες στο Golden Hall, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκεί σας περιμένει ο Θρόνος του Άη Βασίλη για να φωτογραφηθεί ο αγαπημένος Άγιος με τα παιδιά, καθώς και το Ταχυδρομείο-Εργαστήρι του Άη Βασίλης, όπου τα παιδιά μπορούν να στείλουν τα γράμματά τους και να συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια (μάθετε περισσότερα εδώ.)

v