5 αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες

5 αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες

Ακόμα και τα σημερινά παιδιά, που δεν πρόλαβαν τη γνωστή διαφήμιση, έχουν πει κάποια στιγμή στη ζωή τους το σλόγκαν: "Είμαι μακαρονάς. Τι να κάνουμε;". Οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, αγαπούν τα μακαρόνια όσο οι Κινέζοι το ρύζι. Δείτε 5 αυθεντικές μακαρονάδες αλά ιταλικά. 

 

Καρμπονάρα

 

Τι θα χρειαστείτε:

500gr Σπαγγέτι Νο6
100γρ. τυρί τριμμένο Παρμεζάνα
5 Αυγά (Όσο πιο φρέσκα γίνεται!)
200 γραμ Μπέικον
½ ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Τι θα κάνετε: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αφότου ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Όση ώρα βράζετε τα μακαρόνια κάνετε την παρακάτω διαδικασία. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μπέικον να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάς τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους. Αφού τα χτυπήσετε, προσθέτετε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε και το μπέικον και στην συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο βράσανε. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μερίδες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θες περιχύνετε και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Συνταγή: foodweb.gr

Tαλιατέλες μπολονιέζε

 

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες «πανσέτα» ψιλοκομμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
Ένα ραβδί σέλινο
1 κιλό άπαχο κιμά
2 μεγάλα ποτήρια κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες τοματάκια
2 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό ταλιατέλες
τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Τι θα κάνετε: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε τον κιμά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το κρασί και βράστε μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε όγκο κατά περίπου ένα τρίτο. Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τις ντομάτες και το σέλινο. Καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 ½ ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και βάλτε τα στο πιάτο. Πασπαλίστε με παρμεζάνα τα ζυμαρικά και έπειτα προσθέστε μια κουταλιά σάλτσα. Σερβίρετε με λίγο τυρί ακόμα και πιπέρι.

Συνταγή: telegraph.co.uk

Σπαγγέτι al pesto

 

Τι θα χρειαστείτε:

½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μίγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνετε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχετε μια λεία κρέμα. Σερβίρετε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψετε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

Πουτανέσκα

 

Τι θα χρειαστείτε:

100 γρ. ελιές σε ροδέλες
5 γρ.κάπαρη ξαλμυρισμένες
6 αντζούγες ψιλοκομμένες
500 γρ.ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
500 γρ.σπαγγέτι
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Τι θα κάνετε: Βάζετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις αντζούγιες σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη και τη ντομάτα. Αφήστε το να πάρει μία βράση. Προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό για το χρώμα.

Συνταγή: syntagesdemetroulas.wordpress.com

Πέννες Αραμπιάτα

Τι θα χρειαστείτε:

1 Πακέτο Πέννες
3 Ντομάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Ποτηράκι κρασί κόκκινο
3 Κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
1 Κουταλάκι καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Τι θα κάνετε: Πρώτα ζεματίζετε τις ντομάτες για ένα ολόκληρο λεπτό μέσα σε βραστό νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να τις ξεφλουδίζετε εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσετε τις τρίβετε στον τρίφτη, στα λεπτά δόντια. Καθαρίζετε το σκόρδο, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή απόχρωση. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το μίγμα να βράσει για περίπου 2 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε τον πολτό της ντομάτας, το τσίλι ή την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, έως ότου πήξει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάζετε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνετε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους. Μόλις βράσουν, χύνετε το νερό, τις στραγγίζετε, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά τις πέννες, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Συνταγή: adviseme.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v