Υστεροσκόπηση και πιθανότητες επιτυχίας εξωσωματικής

Υστεροσκόπηση και πιθανότητες επιτυχίας εξωσωματικής

Ερώτηση:
Ο γιατρός μου είπε ότι αν κάνω υστεροσκόπηση θα βοηθήσω τις πιθανότητες να πετύχει η εξωσωματική. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ή κατάλαβα λάθος;
Απάντηση:

Η υστεροσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική μέθοδος με την οποία βλέπουμε τι γίνεται μέσα στη μητρική κοιλότητα με άμεση όραση.

Έτσι μπορούμε να εντοπίσουμε παθολογίες οι οποίες δεν φαίνονται στην απλή υπερηχογραφική εξέταση όπως μικροί πολύποδες - συμφύσεις.

Συνήθως ζητάμε υστεροσκόπηση μετά από μια αποτυχία εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς όμως αυτό να αποτελεί νόμο. Θα σας συμβούλευα να εμπιστευτείτε την κρίση του γιατρού σας.

O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v