Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ραντεβού στο σπίτι

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ραντεβού στο σπίτι

"Οι χωρίς money δεν γιορτάζουνε ποτέ" μας έγραψε μία αναγνώστριά μας. Με όλο το θάρρος, θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Ο έρως χρήμα δεν κοιτά και γιορτάζει πάση θυσία. Σχεδιάστε την τέλεια βραδιά στο σπίτι (αρκεί βέβαια το έτερον ήμισυ να μην έχει αποφασίσει να γιορτάσει του... Αγίου Μπαλαντίνου, τουτέστιν να κάτσει και να δει μπάλα).

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μέρα για να κλειστείτε στην κουζίνα. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε ένα εντυπωσιακό και ερωτικό γλυκό! Επιλέξτε από τα παρακάτω:

Μπισκότα "πασχαλίτσες αγάπης" 

 

Υλικά:

Για τα μπισκότα


175gr αλεύρι
100gρ βούτυρο
85gr ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 κρόκο αυγού

Για τη διακόσμηση

500gr γλάσο (μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα ανακατεύοντας 3 κ.σ. ζεστό νερό με 2,5 φλ. άχνη ζάχαρη)
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
100gr ζάχαρη άχνη
Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διακοσμητικές καραμέλες

Θα χρειαστείτε επίσης: Μία Κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς των 8cm και μία Κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς των 6cm

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού σε ένα μίξερ. Προσθέστε 1 κουταλιά του γλυκού νερό και ανακατέψτε το μίγμα έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη. Απλώστε το σε έναν πάγκο, ζυμώστε για λίγο και στη συνέχεια τυλίξτε το με μια μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Ανοίξτε τη ζύμη στο πάχος ενός κέρματος και με το κουπ-πατ ή και με ένα μαχαίρι κόψτε κομμάτια σε σχήμα καρδιάς. Ό,τι περισσεύει, ζυμώστε το πάλι, για να μην πάει χαμένο. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Τοποθετήστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γλάσο σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τις μικρότερες κουπ-πατ για να δώσετε σχήμα καρδιάς. Φτιάξτε άλλο ένα γλάσο, στο οποίο θα προσθέσετε το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε τις καρδούλες-πασχαλίτσες, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Σουβλάκια φράουλας

Υλικά:

8 μεγάλες φράουλες
8 κομμάτια κέικ ή τσουρέκι
4 ξυλάκια ή καλαμάκια
Σαντιγί

Εκτέλεση: Περάστε τη μία φράουλα και την άλλη τσουρέκι, από το καλαμάκι. Σερβίρετε με σαντιγί σε ένα μπωλ.  

Κοκτέιλ 

Η τεκίλα δεν αναμιγνύεται με κρεμώδη ποτά πολύ συχνά, όταν όμως γίνεται, το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Φτιάξτε ένα άκρως ερωτικό κοκτέιλ και η βραδιά θα κυλίσει πολύ πιο ευχάριστα.

Υλικά:

2 μεζούρες ασημένια τεκίλα
1 μεζούρα λευκή Creme de Cacao
1 μεζούρα κρέμα γάλακτος
1/2 μεζούρα λικέρ Chambord
Τριμμένη λευκή σοκολάτα για το στόμιο
Φρέσκα μούρα (ή κάποιο άλλο φρούτο αυτού του μεγέθους) για τη διακόσμηση

Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ με πάγο, τοποθετήστε την τεκίλα, την crème de cacao, τη σαντιγί και το λικέρ. Ανακινείστε για 15 δευτερόλεπτα. Χύστε το ποτό σε ένα κρύο ποτήρι κοκτέιλ, στο στόμιο του οποίου θα βάλετε την σοκολάτα. Προσθέστε μία οδοντογλυφίδα με τα φρούτα για διακοσμητικό και σερβίρετε.

Love movie night

Μετά το φαγητό, συνεχίστε τη ρομαντική ατμόσφαιρα με κάποιες κλασικές πλέον ταινίες αγάπης που θα σας κρατήσουν αγκαλιά για τουλάχιστον δύο ώρες.

Το Ημερολόγιο

Η απόλυτη ταινία αγάπης -κατά την γνώμη μας τουλάχιστον- που αποδεικνύει πως ο αληθινός έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλυ

«Μπορούν ένας άνδρας και μία γυναίκα να είναι φίλοι;» Απάντηση δίνουν μετά από μία δεκαετία φιλικών, υποτίθεται, σχέσεων οι Billy Crystal και Meg Ryan.

Μεγάλες προσδοκίες

Βασισμένη στο κλασικό βιβλίο του Ντίκενς, η ταινία μας μεταφέρει στη σύγχρονη Νέα Υόρκη και εστιάζει στο ειδύλλιο του φτωχού Φιν και της αριστοκρατικής Εστέλα.

Casablanca

Μία από τις κλασικότερες ταινίες της έβδομης τέχνης και μία από τις πιο ιδιαίτερες ρομαντικές ιστορίες, ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη μπαρ και της παλιάς του αγάπης, που συναντά μετά από χρόνια, με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αγάπα με αν τολμάς

Μία πρωτότυπη ρομαντική κομεντί του γαλλικού κινηματογράφου, για την ιστορία δύο παιδιών που θα χρειαστεί να περάσουν πολλές δοκιμασίες για να ανακαλύψουν, ενήλικες πλέον, τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ τους.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Θέλετε να φτιάξετε ρομαντική ατμόσφαιρα για να υποδεχτείτε τον καλό σας στο σπίτι; Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω:

Φωτογραφικό κολλάζ

Διαλέξτε τις πιο ωραίες σας φωτογραφίες μαζί και κολλήστε τις με κόλα τύπου μπλου-τακ στον τοίχο, σε σχήμα καρδιάς.

Λουλούδια

Τα χρυσάνθεμα είναι από τα πιο όμορφα και ρομαντικά λουλούδια που μπορείτε να έχετε πάνω στο τραπέζι του δείπνου.

Αφίσα

Πείτε το με μία αφίσα, την οποία μπορείτε να βάλετε σε κορνίζα και να τοποθετήσετε πάνω από το τραπέζι της κουζίνας.

Κεριά

Ρομαντικό δείπνο χωρίς κεριά, δεν γίνεται!

Στο κρεβάτι

...μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικά κεριά ή κηροπήγια γύρω από αυτό, αλλά και να ρίξετε πολλά μαξιλάρια και ροδοπέταλα πάνω του.

Art de la table

Για εσάς που δίνετε σημασία στη λεπτομέρεια...

Γιρλάντες

Όμορφες γιρλάντες-καρδούλες μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας και να κρεμάσετε παντού.

Τραγούδια του έρωτα και της αγάπης

Ετοιμάσαμε για εσάς μία λίστα με τα πιο ερωτικά τραγούδια. Πατήστε το play και αφήστε την να σας φτιάξει τη βραδιά. 

Τα τραγούδια του Αγίου Βαλεντίνου:

All you need is love – Beatles
Το κομμάτι All you need is love των Beatles δεν είναι απλά ένα ερωτικό τραγούδι, αλλά ένας πραγματικός ύμνος της αγάπης. Γράφτηκε στα μέσα του 1967 και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Yellow submarine».

Dance me to the end of love – Leonard Cohen
Το Dance me to the end of love είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του Leonard Cohen, και ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ παγκοσμίως.

Can't Take My Eyes off You - Frankie Valli and The 4 Seasons
Άλλο ένα πασίγνωστο τραγούδι. Ειδικά το ρεφρέν δεν υπάρχει κάποιος που να μην το έχει σιγομουρμουρίσει. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1967 από τον Franki Valli και είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών.

Simply the Best – Tina Turner
To Simply the Best της Tina Turner είναι το απόλυτο ανεβαστικό τραγούδι. Αφιερώστε το στον αγαπημένο σας για να του πείτε ότι είναι ο καλύτερος!

Eric Clapton – Wonderful Tonight
Η μπαλάντα του Eric Clapton Wonderful Tonight, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα . Το κομμάτι πρωτοκυκλοφόρησε το 1977 στον δίσκο Slowland

Barry White - My First My Last My Everything
Είναι κάποιος σαν τον «δικό μας» Γιάννη Πάριο. Ο λόγος για τον Αμερικάνο τραγουδιστή με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή Barry White. Το κομμάτι My First My Last My Everything περιλαμβάνεται στον πρώτο προσωπικό του δίσκο, που κυκλοφόρησε το 1973.

I was made for loving you – Kiss
Το I was made for loving you των Kiss πρωτοακούστηκε το 1979 στο άλμπουμ Dynasty και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα ερωτικά ροκ τραγούδια που έχουν ακουστεί ποτέ. Είναι το κομμάτι που έγινε το σήμα κατατεθέν των Kiss και φυσικά ένα από τα τραγούδια που έχουν διασκευαστεί άπειρες φορές.

Everything I do I do it for you – Bryan Adams
Είναι ένα από τα τραγούδια που έχουν κάνει εκατομμύρια καρδιές στον κόσμο να συγκινηθούν. Είναι ερωτικό, αισθησιακό και πολύ τρυφερό. Το «Everything I do, I do it for you» ήταν το βασικό τραγούδι της ταινίας «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ και το τραγούδι εκείνο που χάρισε στον Bryan Adams τη μεγαλύτερη του επιτυχία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

The Police - Every Breath You Take
Οι Police ερμηνεύουν το Every Breath You Take τον Μάιο του 1983. Σήμερα είναι ένα από τα πλέον κλασικά ερωτικά τραγούδια. Οι Times είχαν γράψει τότε για το τραγούδι: «Μια δυνατή κεντρική ιδέα και μια αξιόλογη μελωδία συνδυάζουν μια άψογη ποπ δημιουργία».

You do something me – Paul Weller
Για πολλούς είναι μια από τις δέκα καλύτερες μπαλάντες που γράφτηκαν ποτέ. Πρόκειται για τo κομμάτι You Do Something To Me, το οποίο άρεσε σε κοινό ανυποψίαστο μέχρι τότε και ίσως ακόμα και τώρα, για το φαινόμενο Paul Weller. Γραμμένο από τον ίδιο τον Paul Weller είναι το 4ο κατά σειρά κομμάτι του άλμπουμ Stanley Roud και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1995.

Without you – Mariah Carey
Η διασκευή του Without you αναμφισβήτητα καθιέρωσε τη Mariah Carey στη συνείδηση του μουσικού κοινού ως μια από τις πιο δυνατές ερμηνεύτριες. Το κομμάτι αυτό την έφερε πρώτη στα βρετανικά charts τον Φεβρουάριο του 1994 και σήμανε την αρχή της ανοδικής της πορείας.

When a man loves a woman - Percy Sledge
Κομμάτια σαν το When a man loves woman του Percy Sledge δεν χρειάζονται συστάσεις, ούτε ανάλυση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή των ζευγαριών για τον πρώτο χορό σαν αντρόγυνο την ημέρα του γάμου τους. 

Celine Dion – Because you loved me
Η Diane Warren, η οποία γράφει τραγούδια για την Céline Dion τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έγραψε το επιτυχημένο single "Because You Loved Me", που ήταν υποψήφιο για βραβείο Academy, για Χρυσή Σφαίρα, όπως επίσης και για τέσσερα Grammy. Τελικά το "Because You Loved Me" κέρδισε βραβείο Grammy ''Best Song Written for a Motion Picture, Television or Other Visual Media'' αλλά και το ASCAP Pop Songwriter of the Year.

Unchained melody – The righteous brothers
To τραγούδι "Unchained Melody", αυτή η υπέροχη μελωδία των Righteous Brothers έντυσε μουσικά και την ταινία "Ghost". Συνθέτης του κομματιού ήταν ο Αμερικανός Alex North και κυκλοφόρησε το 1955. Είναι ένα από τα πιο ηχογραφημένα τραγούδια του 20ου αιώνα με πάνω από 500 εκδόσεις σε εκατοντάδες διαφορετικές γλώσσες.

Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing
Αρχικά υποψήφιοι για να ερμηνεύσουν το τραγούδι για τη ταινία "Armageddon" ήταν οι U2. Όταν αυτοί αρνήθηκαν, τη θέση τους πήραν οι Aerosmith. Το τραγούδι ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ. Στη ταινία πρωταγωνιστεί ο Bruce Willis όπως και η κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Steven Tyler, LivTyler.

Falling – Alicia Keys
Ότι είδος μουσικής κι αν ακούτε αποκλείεται να μην σας αρέσει το 'Falling' της Alicia Keys – ή έστω να μην αναγνωρίζετε το πόσο μεγάλο τραγούδι είναι.
Το 2002 η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε να κερδίσει για το κομμάτι αυτό 5 βραβεία Grammy, ανάμεσά τους και τα : ''Best New Artist'' & ''Song of the Year''.

Lady in red – Chris de Burgh
Ο Chris de Burgh κατάφερε να γίνει γνωστός στα τέλη του 1986 με το τραγούδι "Lady In Red" το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 της Μ. Βρετανίας και σε άλλες 24 χώρες πουλώντας περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

I will always love you – Whitney Houston
H Whitney Houston τραγουδά το I will always love you και δίνει την απόλυτη ερωτική υπόσχεση: θα σ'αγαπώ για πάντα. Αν και αυτή αποτελεί την πιο γνωστή ερμηνεία του I will always love you, δεν είναι όμως η πρώτη ερμηνεία όπως πολλοί νομίζουν. Το τραγούδι γράφτηκε και ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Dolly Parton το 1974 και αποτέλεσε μεγάλη προσωπική της επιτυχία.

Cose della vita - Eros Ramazzotti
Απών δεν θα μπορούσε να είναι ο Ιταλός τραγουδιστής του έρωτα Eros Ramazzotti, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας. Προς το τέλος του 1997 , η Tina Turner, συμμετέχει μαζί με τον Eros Ramazzotti στη μεγάλη επιτυχία, Cose della vita. Το συγκεκριμένο ντουέτο έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hit στην Ευρώπη.

I want you – Elvis Costello
Το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος. Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Είναι το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Michael Winterbottom, που γυρίστηκε το 1998. Το "I want you" του Elvis Costello είναι σίγουρα από τα πολύ αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια.

v