Βρεφικά και παιδικά καλλυντικά: Οι προτάσεις της αγοράς

Βρεφικά και παιδικά καλλυντικά: Οι προτάσεις της αγοράς

Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη από προϊόντα περιποίησης ασφαλή και πολύ απαλά για την ευαίσθητη επιδερμίδα τους. Ζητήσαμε από την φαρμακοποιό κ. Βάσια Καλπογιάννη να μας εξηγήσει με τι κριτήρια πρέπει να επιλέγουμε καλλυντικά για τα μωρά και αναζητήσαμε στην αγορά κάποια από τα καλύτερα.

Επιλέγοντας καλλυντικά για το μωρό

Η κ. Καλπογιάννη περιγράφει τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης για τα παιδιά:

Κρέμα για μετά την αλλαγή της πάνας: Το μωρό χρειάζεται μια αδιάβροχη προστατευτική κρέμα με καταπραϋντική και ήπια αντισηπτική δράση. Χαμομήλι, καλέντουλα, οξείδιο του ψευδαργύρου, πανθενόλη, κερί μέλισσας είναι μερικά από τα συστατικά που αναζητούμε.

Σαμπουάν-Αφρόλουτρο: Πρέπει να αναζητούμε ένα προϊόν οφθαλμολογικά και δερματολογικά ελεγμένο, το οποίο φυσικά να μην προκαλεί δάκρυα. Το σαμπουάν πρέπει να έχει απαλά επιφανειοδραστικά αλλά κι ενυδατικά στοιχεία, να προστατεύει από τη δημιουργία ξηροδερμίας και νινίδας και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και καθημερινά για το λούσιμο του μωρού. Ωφέλιμα συστατικά του σαμπουάν είναι οι πρωτεΐνες σιταριού, η καλέντουλα και το χαμομήλι.

Αρκετά βολικό μπορεί να σας φανεί και ένα προϊόν με σαμπουάν και αφρόλουτρο μαζί, ενώ αν ψάχνετε κάποιο με το οποίο να πλένετε τον ποπό του μωρού μετά τα κακά, προτιμήστε μία συσκευασία με αντλία, ώστε να το χρησιμοποιείτε με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάτε το μωρό.

Τέλος, αν αναζητάτε ένα πιο οικονομικό προϊόν περιποίησης, αλλά δεν θέλετε να καταφύγετε σε αυτά των σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία θα βρείτε την σειρά Tol Velvet, της Pharmasept, για τα μαλλιά και το σώμα. Το εν λόγω προϊόν κυκλοφορεί και με αντλία, σε συσκευασία του ενός λίτρου και σε πολύ προσιτή τιμή.

Γαλάκτωμα – λοσιόν για μετά το μπάνιο: Απαιτείται ένα προϊόν που να ενυδατώνει, να φροντίζει την επιδερμίδα του μωρού, να ανακουφίζει από ερεθισμούς και να προλαμβάνει την ξηροδερμία. Συστατικά με καταπραϋντικές ιδιότητες που καλό είναι να περιλαμβάνονται είναι το χαμομήλι και η καλέντουλα, η πανθενόλη, τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα.

Συμπερασματικά...

Αυτό που ο γονιός πρέπει να προσέχει σε ένα προϊόν βρεφικής περιποίησης είναι να περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά συστατικά και να είναι δερματολογικά ελεγμένο. Καλό είναι να αποφεύγονται συντηρητικά των οποίων η ασφάλεια αμφισβητείται και να δίνεται μεγάλη προσοχή στα αιθέρια έλαια, τα οποία είναι μεν φυσικά συστατικά αλλά πολλά από αυτά δεν είναι κατάλληλα για μωρά.

Σε γενικές γραμμές, τα προϊόντα που διατίθενται στο φαρμακείο πληρούν υψηλά κριτήρια και προϋποθέσεις και για τον λόγο αυτόν συνιστώνται και από τους δερματολόγους.

Η ευκολία στη χρήση είναι ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να παίζει ρόλο στην τελική επιλογή, καθώς και η καλλυντική ευχαρίστηση, δηλαδή να αρέσει η μυρωδιά και η υφή και να το χαίρεται όταν το χρησιμοποιεί τόσο ο γονιός όσο και το παιδί.

Γιατί προϊόντα φαρμακείου

Ζητήσαμε από την κ. Καλπογιάννη να μας εξηγήσει γιατί να επιλέγει ο γονιός παιδικά καλλυντικά από το φαρμακείο:

"Τα προϊόντα βρεφικής περιποίησης στον χώρο του φαρμακείου αποτελούν μια σίγουρη επιλογή καθώς παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία τόσο στην αγορά των πρώτων υλών όσο και στη συνολική παραγωγή έως τη συσκευασία και την παράδοση των τελικών προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητά τους. Η δε ποιότητα και η αγνότητα των προϊόντων εξασφαλίζεται με μια σειρά αυστηρών σχολαστικών ελέγχων σε όλη τη διάρκεια του κύκλου της παραγωγικής διαδικασίας και από πιστοποιημένες κλινικές μελέτες.

Επιπλέον, ο φαρμακοποιός είναι ένας εκπαιδευμένος και πλήρως ενημερωμένος επιστήμονας που μπορεί να προτείνει το πλέον κατάλληλο προϊόν. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι και οι γιατροί (Δερματολόγοι και Παιδίατροι) εμπιστεύονται και συνταγογραφούν μόνο βρεφικά καλλυντικά από τον χώρο του φαρμακείου. Άλλωστε, η προσωπική συμβουλή και η προσωπική σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα στους γονείς και τον φαρμακοποιό είναι αξία που σίγουρα δεν θα βρει κάποιος σε ένα σούπερ μάρκετ".

Τι βρήκαμε στην αγορά

Frezyderm Baby Αφρόλουτρο

Απαλό αφρόλουτρο με χαμομήλι, πρωτεΐνες σιταριού, εστέρες από αμύγδαλο για το καθημερινό μπάνιο και τον τοπικό καθαρισμό της μηρογλουτιαίας επιφάνειας.

Τιμή: 13 ευρώ.

Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.

Apivita Eco-Bio Baby Σαμπουάν & Αφρόλουτρο

Από 100% φυσική σύνθεση, το συγκεκριμένο προϊόν καθαρίζει απαλά, χωρίς να ξηραίνει και χωρίς να ερεθίζει την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα –είναι ιδανικό για τους πρώτους μήνες του μωρού. Περιέχει καλέντουλα, μέλι, αμύγδαλο, πρωτεΐνες σιταριού και χαμομήλι, συστατικά γνωστά για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες. Είναι εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο λεβάντα και έτσι χαλαρώνει και βοηθά σε έναν ήσυχο ύπνο.

Τιμή: 12,80 ευρώ.

Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.

Frezyderm Sensitive Kids Girl Magic Spray

Αχ αυτά τα μακριά μαλλάκια των κοριτσιών! Πώς μπλέκονται έτσι μετά το λούσιμο; Η αρωματική λοσιόν της Frezyderm τα ξεμπερδεύει, τα ενυδατώνει και τα μαλακώνει, χωρίς να βαραίνει την τρίχα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη δερματική χλωρίδα. Έτσι, προσφέρει ενυδάτωση, προστασία και ελαστικότητα.

Τιμή: 9,70 ευρώ.

Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.

Chicco Pure Bio Βιολογικό Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος

Μετά το μπάνιο, το βρεφικό δέρμα χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση. Το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος Pure Bio της Chicco είναι οργανικό πιστοποιημένο προϊόν που χαρακτηρίζεται από απαλή υφή και γρήγορη απορρόφηση. Περιέχει οργανική Aloe Vera, αλλά και μαλακτικό λάδι από jojoba, γλυκό αμυγδαλέλαιο, νερό φλαμουριάς με ενυδατικές ιδιότητες και πρωτεΐνες ρυζιού, και όλα αυτά διατηρούν την επιδερμίδα του μωρού πολύ απαλή.

Τιμή: 12,49 ευρώ.

Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

Weleda Calendula Baby Oil

Ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα αλλά και για βρεφικό μασάζ, το baby oil διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες χάρη στα έλαια από γλυκό αμύγδαλο, ενώ προστατεύει και ενυδατώνει βαθιά το βρεφικό δέρμα. Επιπλέον, χάρη στην πολύ ελαφριά σύνθεσή του απορροφάται αμέσως από το δέρμα, ενώ του αφήνει ένα ζεστό, ελαφρύ άρωμα.

Τιμή: 12,20 ευρώ.

Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.

Apivita Kids 2+ Παιδική Οδοντόκρεμα με Ρόδι & Πρόπολη

Με 98% φυσική σύνθεση, η οδοντόκρεμα αυτή που προορίζεται για παιδιά άνω των 2 ετών, εμποδίζει τον σχηματισμό πλάκας και τερηδόνας χάρη στην περιεκτικότητά της σε πρόπολη, ρόδι και καλέντουλα. Ακόμα, προλαμβάνει την εμφάνιση ουλίτιδας, έχει ευχάριστη γεύση φρούτων, ενώ είναι κατάλληλη και για ομοιοπαθητική.

Τιμή: 6,80 ευρώ.

Θα την βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε online και από εδώ.

Oral B Παιδική Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα Stages Power 3+Ετών

Με αυτή την οδοντόβουρτσα τα πιτσιρίκια θα θέλουν να πλένουν τα δόντια τους όλη την ώρα! Προσφέρει βαθύ και απαλό καθαρισμό, καθαρίζει τις επιφάνειες μάσησης και φτάνει ανάμεσα στα δόντια. Θα τη βρείτε ακόμα σε σχέδια My Friends Tigger, Winnie the Pooh και Cars.

Τιμή: 8,73 ευρώ.

Θα την βρείτε στα φαρμακεία, στα σούπερ-μάρκετ, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ.

Green Baby Skincare, ανακουφισικό λάδι για τη νινίδα των Βρεφών

Αν το μωράκι σας υποφέρει από νινίδα, ανακουφίστε το με αυτό το έλαιο για τη σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει ένα μείγμα από οργανικό ηλιέλαιο, σησαμέλαιο και έλαιο τζοτζόμπα που απορροφάται εύκολα και τρέφει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα.

Τιμή: 6,75 ευρώ.

Αγοράστε το online από εδώ.

Sebamed Baby Healing Cream

Εξαιρετικά προστατευτική κρέμα έναντι στο έκζεμα, στην ξηροδερμία και στην φαγούρα από την πάνα. Αδιαβροχοποιεί την περιοχή και παράλληλα επιτρέπει την αναπνοή της επιδερμίδας. Περιέχει μεγάλη ποσότητα D-πανθενόλης για αποτροπή της φαγούρας και των μολύνσεων, ενώ διαθέτει έντονα ενυδατικά συστατικά.

Τιμή: 8,75 ευρώ.

Θα την βρείτε στα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε online και από εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v