10 λόγοι που αγαπάμε την άνοιξη

10 λόγοι που αγαπάμε την άνοιξη

Ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει! Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε, σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η φύση γιορτάζει, τα λουλούδια δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τα πουλιά τραγουδούν εύθυμα και η διάθεσή μας αλλάζει. Όπως και να το κάνεις love is in the έαρ και όλοι έχουμε πάρα πολλούς λόγους για να αγαπάμε την άνοιξη. Δείτε αυτούς που επιλέξαμε εμείς και πείτε μας γιατί εσείς αγαπάτε την άνοιξη, στο τέλος του κειμένου.

Τα λουλούδια

Εντάξει, το παραδεχόμαστε είναι κοινότυπο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί όμως (ok, με εξαίρεση όσους έχουν αλλεργίες) στην ομορφιά και τη μυρωδιά των ανθισμένων λουλουδιών; Είναι σαν να σου επιτάσσει η φύση να είσαι αισιόδοξος, θετικός, ερωτευμένος.

Το φως

Από τις 21 Μαρτίου το βόρειο ημισφαίριο θα «γέρνει» προς τον Ήλιο. Τι σημαίνει αυτό; Μεγαλύτερη μέρα! Και μπορεί για τις νυχτερίδες να μην είναι ό,τι καλύτερο, για εμάς όμως τα οφέλη μπορεί να είναι τεράστια, με κυριότερο αυτός της αλλαγής της διάθεσής μας ενώ παράλληλα ο οργανισμός μας παράγει βιταμίνη D (προσοχή, βέβαια: 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά). Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πλέον να παινεύεστε ότι ο χειμώνας είναι πιο μακριά από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Ώρα για βόλτες

Μπορεί η "cosy" ατμόσφαιρα, το χουχούλιασμα και το άραγμα δίπλα στο τζάκι να είναι ό,τι καλύτερο για το χειμώνα, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με έναν καφέ υπό το βλέμμα του ήλιου και του γαλάζιου ουρανού. Και το βασικότερο; «Ανοίγουν» τα μπαρ. Πείτε λοιπόν αντίο στο σαρδέλιασμα στους κλειστούς χώρους, στην τσιγαρίλα και τις ψύξεις από τα air condition και τις σόμπες υγραερίου και καλωσορίστε τα κοκτέιλ στα σοκάκια, τους πεζόδρομους, τις πλατείες και τις ταράτσες.

Οι εκδρομές

Εντάξει, το παραδεχόμαστε. Οι χειμερινές διακοπές έχουν τη χάρη τους. Ωστόσο εκτός του ότι φέτος δεν μας έκανε το χατίρι να χιονίσει πολύ, πλέον (θυμίζω ότι το Μάρτιο έχουμε δύο τριήμερα) θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε περισσότερο καλοκαιρινούς προορισμούς και τα αγαπημένα μας νησιά.

Υγιεινό σπίτι

Οι περισσότεροι «τη βγάλαμε» το χειμώνα τουρτουρίζοντας ή –στην καλύτερη- κάτω από τα παπλώματα. Με μεγάλη ανακούφιση και χαρά –ελπίζουμε σύντομα- θα αποχαιρετίσουμε, λοιπόν, το κρύο. Μαζί με εμάς χαίρεται, βέβαια, και το σπίτι μας, που θα ανοίξει τα παράθυρα και τις πόρτες τους για να καλωσορίσει την καθαρή ατμόσφαιρα και τη ζέστη. Το σπίτι μας έχει ακόμη έναν λόγο για να χαίρεται καθώς η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ανακαίνιση και καθαριότητα.

Το σώμα μας

Κάτι που το χειμώνα χρειαζόμαστε περισσότερο λίπος για να προφυλαχθούμε από το κρύο, κάτι που αρχίζουμε να βγάζουμε ρούχα, οι περισσότεροι από εμάς –είτε το θέλουμε είτε όχι- όσο ανοίγει ο καιρός αρχίζει να κλείνει η όρεξή μας. Όσον αφορά στη διατροφή, να προσθέσουμε ότι κάνουν την εμφάνισή τους τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά.

Άσκηση

Ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζέστη. Ο καιρός είναι πλέον ιδανικός για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και η δικαιολογία «έχει πολύ κρύο» παύει να ισχύει. Βγάλτε λοιπόν τα αθλητικά σας από το πατάρι και τρέξτε –κυριολεκτικά- στο κοντινότερο σε εσάς άλσος. Ακόμα κι αν δεν είστε μεγάλοι φαν του τρεξίματος, οι βόλτες τα απογεύματα με τα πόδια, η πεζοπορία, το ποδήλατο γίνονται πολύ δελεαστικά.

Παιδική χαρά

Ατυχής ο μεσότιτλος αυτής της παραγράφου. Δεν είναι μόνο παιδική αλλά και δική μας χαρά, το να πηγαίνουμε με τα παιδιά μας στα πάρκα και τις παιδικές χαρές: Να παίζουμε μαζί τους, να ακούμε το γέλιο τους, να τα βλέπουμε να πέφτουν και να σηκώνονται ξανά.

Η μόδα

Με μοναδική, ίσως, εξαίρεση την Βικτόρια Μπέκαμ (που έχει δηλώσει ότι προτιμά τη μόδα του χειμώνα), όλοι οι υπόλοιποι προτιμάμε τα κοντομάνικα από τα πουλόβερ, τις ζακέτες από τα μπουφάν, τις σαγιονάρες από τις μπότες, τα σοσονάκια από τις μάλλινες κάλτσες, τα σορτσάκια από τα παντελόνια και... (μπορώ να συνεχίσω για πάντα αλλά θα μάλλον σας κουράσω).

Χρόνια πολλά

Όχι επειδή είναι τα δικά μου γενέθλια (το παραδέχομαι, έπαιξε και αυτό το ρόλο του) αλλά κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις. Επομένως, εκτός από την αγαπημένη εποχή όσων έχουν γενέθλια είναι και η αγαπημένη εποχή όσων περιμένουν με αγωνία και αγάπη να υποδεχθούν το νέο μέλος στην οικογένεια. Χρόνια πολλά σε όλους λοιπόν, γενεθλιάζοντες και μη και καλή μας άνοιξη!

v