Ποια ρούχα να επιλέξετε ανάλογα με το σώμα σας

Ποια ρούχα να επιλέξετε ανάλογα με το σώμα σας

Με τις τάσεις της μόδας να αλλάζουν διαρκώς σχέδια και χρώματα μπορεί για κάποιες γυναίκες να είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν τα σωστά ρούχα που θα κολακέψουν το σώμα τους. Ο αμερικανός στιλίστας διασήμων Sam Saboura δίνει κάποιες βασικές συμβουλές και οδηγίες που έχει σημασία να προσέξετε αν θέλετε να δείχνετε πάντα κομψή και στιλάτη.

Όπως ο ίδιος ο Saboura λέει «η μόδα είναι ένα εργαλείο, όπως το μακιγιάζ και το χτένισμα, για να δημιουργούμε την εικόνα που θέλουμε για τον εαυτό μας. Και είναι εφικτό, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις τάσεις, να δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το σώμα μας. Σκοπός είναι να αντιπαρατεθείτε σε αυτό που το σώμα σας εκφράζει, π.χ. αν το σώμα σας είναι μαλακό, θέλετε να προσθέσετε δομή. Αν είναι γωνιώδες, θέλετε να δημιουργήσετε 'απαλότητα'. Η τελικός στόχος είναι να δημιουργήσετε ισορροπία».

Δείτε πώς θα πετύχετε τον στόχο σας ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας:

Τριγωνικό σώμα

Τα θετικά: Καλοσχηματισμένα πόδια, κομψή μέση και γοφοί που κάνουν πολλά κεφάλια να γυρνούν στο πέρασμά σας. Το σώμα αυτό αναδύει θηλυκότητα.

Τα αρνητικά: Ο κορμός σας είναι πιθανότητα λεπτός, οπότε το ένστικτό σας λέει να τον τονίζετε με στενές μπλούζες και πουκάμισα. Μην το κάνετε! Όσο πιο πολύ «στενεύετε» το πάνω μέρος το σώματός σας, τόσο πιο μεγάλο θα φαίνετε το κάτω μέρος. Οι γοφοί σας έτσι μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι από όσο πραγματικά είναι.

Τα σωστά ρούχα

Μπλούζες: Προτιμάτε μπλούζες σε layers. Δημιουργήστε ισορροπία στο σώμα σας «γεμίζοντας» το πάνω μισό. Οι πλεκτές ζακέτες πρέπει να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας, γιατί προσθέτουν όγκο αλλά όχι βάρος. Όταν έχει κρύο επιλέξτε κοντές ζακέτες που φτάνουν μέχρι τη μέση (σε στιλ Jackie O.) Και μη διστάσετε να δείξετε λίγο δέρμα: Τα μανίκια τριών τετάρτων, τα βαθιά ντεκολτέ και οι μπλούζες με έναν ώμο δείχνουν πολύ όμορφα πάνω σας.

Παντελόνια – φούστες: Τα ιδανικά παντελόνια για το σώμα σας είναι τα λεγόμενα boot-cut, γιατί εξισορροπούν τις καμπύλες σας, ειδικά αν τα φοράτε με τακούνια για να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται ψηλότερα. Επιλέξτε σκουρόχρωμα τζιν με φυσιολογικό ύψος μέσης και απλές ραφές στις τσέπες και στο πίσω μέρος. Όσο για φούστες και φορέματα, προτιμήστε κλασικές Α-γραμμές που πέφτουν απαλά στις καμπύλες σας και αναδεικνύουν τη λεπτή σας μέση. Αποφύγετε τις φούστες με ψηλή μέση και τις πλισέ –αυτές έχουν φτιαχτεί για γυναίκες χωρίς καμπύλες.

Υφές και αποχρώσεις: Τραβήξτε τα βλέμματα προς τα πάνω με φωτεινά χρώματα και «στολισμένες» μπλούζες. Δοκιμάστε ένα ριγέ τοπ με πλατιά λαιμόκοψη ή μία ζακέτα με ροζέτες. Τα ογκώδη κοσμήματα σας ταιριάζουν, επίσης, προκαλώντας το ενδιαφέρον στο πάνω μέρος. Δεν απαγορεύονται τα prints και τα σχέδια στις φούστες και τα παντελόνια σας, αρκεί να τα προτιμάτε σε σκούρες αποχρώσεις.

Στρογγυλό σώμα

Τα θετικά: Λεπτά πόδια, ελαφροί ώμοι και λείο σχήμα στις καμπύλες σας είναι τα χαρακτηριστικά που σας δίνουν χάρη.

Τα αρνητικά: Οι γυναίκες με στρογγυλό σώμα συνήθως προσπαθούν να το κρύψουν. Όμως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι το ακριβώς αντίθετο. Το να δείχνετε τη γραμμή του λαιμού σας, τα χέρια σας και λίγο πόδι (έστω λίγο) μπορεί να σας προσδώσει κομψότητα, αλλά και πιο νεανικό στιλ. Επίσης, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο ψηλή και πιο λεπτή.

Τα σωστά ρούχα

Μπλούζες: Το σώμα σας είναι μαλακό και στρογγυλό, οπότε σκοπός σας είναι να προσθέσετε δομή, ειδικά στο πάνω μέρος. Δοκιμάστε ένα δομημένο τζάκετ, π.χ. ένα blazer. Δημιουργήστε γωνίες και «τραβήξτε γραμμές» στο σώμα σας με ένα wrap dress ή με ασύμμετρες φούστες. Τα ντραπέ υφάσματα, π.χ. οι μπλούζες με φαρδιά λαιμόκοψη, και τα φαρδιά μανίκια σας ταιριάζουν, επίσης, ενώ αν νιώθετε ότι χρειάζεστε στήριξη, κάντε layers με ένα κολλητό top που θα έχει λίγο lycra.

Παντελόνια - φούστες: Τα πόδια σας είναι μια χαρά, οπότε γιατί να μην τα αναδείξετε; Επιλέξτε ένα παντελόνι στενό και ίσιο ή ένα bootcut και ταιριάξτε το με τακούνια που αφαιρούν λίγο βάρος και αναδεικνύουν το πόδι. Όσο για φορέματα, αυτά με σούρες στη μέση ή στο πλάι κρύβουν κάπως την κοιλιά και δίνουν σχήμα κλεψύδρας στο σώμα.

Υφές και αποχρώσεις: Τα prints και τα σχέδια δείχνουν υπέροχα πάνω σας, ειδικά στο πάνω μέρος του σώματός σας. Επιλέξτε μεγάλα φλοράλ ή γεωμετρικά prints για να κολακεύσετε το σώμα σας –αυτό δεν θα το καταφέρετε με μικρά prints. Προτιμήστε βαριά υφάσματα, π.χ. χοντρά βαμβακερά, μάλλινα ή μουσελίνες, που έχουν από μόνα τους, φυσική δομή.

Σώμα κλεψύδρα

Τα θετικά: Μεγάλο στήθος, λεπτή μέση και καμπύλες που κάνουν το σώμα σας να δείχνει απίστευτα σέξι και θηλυκό.

Τα αρνητικά: Το σχήμα του σώματός σας έχει φυσική χάρη, όμως πιθανώς μπαίνετε σε πειρασμό να την υπερτονίζετε. Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να μιμηθούν το σώμα-κλεψύδρα, αλλά εσείς το έχετε ήδη. Αναδείξτε το λίγο αλλά μην προβάλλετε τόσο πολύ τις καμπύλες σας.

Τα σωστά ρούχα

Μπλούζες: Η απλότητα είναι το μυστικό σας. Αναζητήστε καθαρές, απλές γραμμές στις μπλούζες σας με μεγάλη λαιμόκοψη και μανίκια τριών τετάρτων. Αποφύγετε το layering και επιλέξτε ζώνες που θα τονίσουν τη λεπτή σας μέση. Δείχνετε υπέροχη με tops που έχουν «μεσάτες» ραφές, μακριές και καλοσχηματισμένες που στενεύουν στη μέση και ανοίγουν πάλι στο ύψος των γοφών. Ακόμα, όμορφα δείχνουν πάνω σας τα στενά τζάκετ, αρκεί να είναι πραγματικά καλοραμμένα. Προτιμήστε, αυτά που κουμπώνουν στη μέση και μετά ανοίγουν.

Παντελόνια – φούστες: Δείχνετε υπέροχη με φούστες που φτάνουν μέχρι το γόνατο ή λίγο πιο κάτω, όχι πιο πάνω. Το ίδιο κολακευτικές για εσάς είναι και οι pencil φούστες, καθώς και τα bootleg παντελόνια και πιθανώς τα skinny. Επιλέξτε φούστες και παντελόνια που ακολουθούν τις φυσικές σας καμπύλες, χωρίς να είναι όμως πολύ στενά. Δείχνετε πιο σέξι όταν οι καμπύλες σας διαγράφονται, όχι όταν φαίνονται καθαρά.

Υφές και αποχρώσεις: Προτιμήστε απλά, συμπαγή χρώματα –καλύτερα μονόχρωμα, και μάλιστα από πάνω μέχρι κάτω. Τα prints μπορεί να κρύψουν το σώμα σας, αντί να το αναδείξουν. Το ίδιο ισχύει και με τα υφάσματα. Αποφύγετε το πολύ ύφασμα και το ντραπέ και επιλέξτε κάποιο που είναι λίγο στρετς.

Σώμα χάρακας

Τα θετικά: Λεπτό και αθλητικό σώμα, στο οποίο ταιριάζουν σχεδόν όλα τα ρούχα.

Τα αρνητικά: Έχετε εκ φύσεως σπορ σιλουέτα, κάτι που πιθανώς σας προκαλεί την τάση να επιλέγετε απλά και εφαρμοστά σχέδια στα ρούχα σας. Αυτό, όμως, ίσως σας μειώνει την θηλυκότητα. Αντίθετα, πρέπει να προτιμάτε ρούχα που «μαλακώνουν» το σώμα σας και δημιουργούν καμπύλες.

Τα σωστά ρούχα

Μπλούζες: Όταν επιλέγετε ένα πουκάμισο αποφύγετε να δημιουργήσετε ακόμα πιο τετράγωνη εικόνα με τις ίσιες γραμμές του. Αντίθετα, επιλέξτε κάποιο ασύμμετρο ή με στρογγυλό τελείωμα και κυματιστές λεπτομέρειες. Σας ταιριάζουν τα tops με χιαστί τιράντες, καθώς και αυτά με το μεγάλο χαμόγελο στη λαιμόκοψη αλλά και όσο αφήνουν τους ώμους ακάλυπτους. Καθώς το σώμα σας είναι εκ φύσεως αθλητικό, δείχνετε πιο θηλυκή με στενά tops με λεπτές, ντελικάτες τιράντες. Το ίδιο ισχύει και τα τζάκετ και τα σακάκια σας. Αναζητήστε κάποια με μαλακούς ώμους και αποφύγετε τα τετραγωνισμένα και με ψηλές βάτες.

Παντελόνια – φούστες: Τα ψηλόμεσα παντελόνια σας ταιριάζουν πολύ, καθώς και αυτά με σχέδιο καμπάνας. Και τα δύο σας δημιουργούν καμπύλες και δίνουν όγκο στο κάτω μέρος του σώματός σας. Αν σας αρέσει το ανδρόγυνο look μπορείτε να επιλέξετε και τα λεγόμενα boyfriend jeans, που είναι λίγο φαρδιά αλλά δείχνουν πολύ σέξι στο σωστό σώμα. Ωστόσο, συνδυάστε τα με ένα ντραπέ τοπ που θα δημιουργεί την αίσθηση κίνησης. Για πιο θηλυκό look προτιμήστε wrap dresses, τα οποία σχηματίζουν γωνίες και γραμμές σε όλο το σώμα.

Υφές και αποχρώσεις: Χρησιμοποιήστε υφάσματα απαλά που δίνουν θηλυκότητα στην εμφάνισή σας. Προτιμήστε δαντέλα, μετάξι ή πολύ ελαφρά υφάσματα, ειδικά αυτά που χαρακτηρίζονται από φυσικό ντραπέ. Τα «στολισμένα» πουκάμισα και οι κυματιστές λεπτομέρειες προσθέτουν απαλότητα και δίνουν αέρινη χάρη στο σώμα.

Σώμα ανεστραμμένο τρίγωνο

Τα θετικά: Κωνικό μπούστο, λεπτή μέση και όμορφα πόδια, είναι τα στοιχεία που δίνουν αυτοπεποίθηση στις γυναίκες με αυτό το σώμα.

Τα αρνητικά: Τα πόδια σας είναι μάλλον καλοσχηματισμένα, οπότε ίσως μπαίνετε σε πειρασμό να τα δείχνετε με κολάν ή πολύ στενά παντελόνια. Αυτό σας ταιριάζει αν επιλέγετε ένα μακρύ τοπ, που να καλύπτει τα οπίσθια. Σε γενικές γραμμές, όμως, θα πρέπει να προτιμάτε να δίνετε όγκο στο κάτω μισό του σώματός σας.

Τα σωστά ρούχα

Μπλούζες: Σας ταιριάζει το ντραπέ ντεκολτέ αλλά και αυτό με το βαθύ V σχήμα, το οποίο μειώνει τον όγκο του πάνω μέρους του σώματός σας. Προτιμήστε λιτά πουκάμισα, χωρίς βολάν και «στολίδια». Για πιο θηλυκό look δοκιμάστε τοπ με απαλά ντραπέ υφάσματα ή πλουμιστά μανίκια που αποδίδουν κίνηση και απαλότητα. Επίσης, αναδείξτε το κοριτσάκι που κρύβετε μέσα σας με ένα κοντό φόρεμα, σε ίσια γραμμή και πλισέ τελείωμα, το οποίο ταιριάζει σε λίγες γυναίκες.

Παντελόνια – φούστες: Θέλετε να ενισχύσετε το κάτω μέρος του σώματός σας για να ταιριάζει με το «γεμάτο» πάνω μέρος σας. Επιλέξτε φαρδιά παντελόνια ή μακριές φούστες που δημιουργούν ισορροπία. Γενικός κανόνας: Αναζητάτε αέρινα, «γεμάτα» παντελόνια και φούστες που κάνουν το κάτω μέρος του σώματός σας να δείχνει μεγαλύτερο.

Υφές και αποχρώσεις: Επιλέξτε πρωτότυπα, «στολισμένα» παπούτσια για να τραβήξετε την προσοχή προς τα κάτω. Το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματά σας. Φροντίστε να είναι διακριτικά στο πάνω μέρος του σώματός σας αλλά διαλέξτε μεγάλα βραχιόλια δαχτυλίδια. Ακόμα, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα και prints για το κάτω μέρος αλλά σκούρα χρώματα για μπλούζες και πουκάμισα, για πιο ισορροπημένο look. Επίσης, σκεφτείτε το μέγεθος της τσάντας σας. Μία μικρή τσάντα θα διογκώσει το μπούστο σας. Καλύτερα να κρατάτε μεγάλες τσάντες χειρός για να αποφύγετε τον όγκο προς τα πάνω.

Πηγή: YouBeauty

v