Γυναίκες VS Άντρες: Οι διαφορές στον τρόπο σκέψης

Γυναίκες VS Άντρες: Οι διαφορές στον τρόπο σκέψης

Διαφέρουν πράγματι οι γυναίκες από τους άνδρες; Υπάρχει λόγος να μιλάμε για "μάχη των φύλων"; Ποιες είναι οι διαφορές  στον τρόπο σκέψης τους; Εξετάζουμε τις διαφορές τους, αναλύοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Multi-tasking

Γυναίκες: Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να πράττουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθώς ο γυναικείος εγκέφαλος έχει σχεδιαστεί για να επικεντρώνεται σε πολλά έργα την ίδια στιγμή. Οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση, να μιλούν στο τηλέφωνο και να μαγειρεύουν ταυτόχρονα, χωρίς να μπερδευτούν καθόλου.

Άντρες: Αντίθετα, ο εγκέφαλος του άνδρα έχει σχεδιαστεί για να επικεντρώνεται μόνο σε ένα έργο ανά στιγμή. Οι άνδρες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση και να μιλούν στο τηλέφωνο την ίδια στιγμή. Θα σταματήσουν να παρακολουθούν τηλεόραση αν ξεκινήσουν να μιλούν στο τηλέφωνο ή αν αρχίσουν να μαγειρεύουν.

Γλώσσες - Μαθηματικά

Γυναίκες: Οι γυναίκες μπορούν εύκολα να μάθουν πολλές γλώσσες. Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ικανές στο να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα.

Άνδρες: Οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να μάθουν γλώσσες αλλά μπορούν εύκολα να λύνουν προβλήματα. Για αυτό το λόγο, κατά μέσο όρο ένα τρίχρονο κορίτσι έχει τριπλάσιο λεξιλόγιο από ένα τρίχρονο αγόρι.

Αναλύσεις

Άνδρες: Ο ανδρικός εγκέφαλος αφιερώνει αρκετό χώρο στην διαδικασία της ανάλυσης. Επομένως μπορεί εύκολα να αναλύσει κάτι και να βρει λύση. Ένας άνδρας μπορεί εύκολα να σχεδιάσει το χάρτη ενός κτιρίου.

Γυναίκα: Αντίθετα, μια γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει τις λεπτομέρειες ενός χάρτη εύκολα. Αν μάλιστα ο χάρτης είναι περίπλοκος, δεν θα τον καταλάβει καθόλου. Για εκείνην είναι απλά γραμμές σε ένα χαρτί.

Οδήγηση

Άνδρες: Ενώ οδηγεί ένας άνδρας αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί όλα τα πεδία ανάλυσης του εγκεφάλου. Μπορεί να οδηγήσει γρήγορα και όταν δει ένα αντικείμενο (ή ένα άλλο όχημα) στο δρόμο σε μακρινή απόσταση, αμέσως ο εγκέφαλός του εντοπίζει την κατεύθυνση και την ταχύτητά του και οδηγεί ανάλογα. 

Γυναίκες: Όσο κι αν θέλουμε να καταρρίψουμε το μύθο περί γυναικείας οδήγησης, η πικρή αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια ικανότητα στον ίδιο βαθμό. Μια γυναίκα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο στην οδήγηση και της αποσπούν την προσοχή πολλά πράγματα (βλ. μάσκαρα, ραδιόφωνο). Για τον ίδιο λόγο είναι συχνό το φαινόμενο να οδηγεί ένας άνδρας και μια γυναίκα να φωνάζει διαρκώς «πρόσεχε!», «ήρεμα!» κ.α.

Ψέμα

Γυναίκες: Όταν ένας άνδρας λέει ψέματα κατάμουτρα σε μια γυναίκα, το πιο πιθανό είναι ότι θα τον καταλάβει. Ο «υπερφυσικός» της εγκέφαλος παρατηρεί τις εκφράσεις του προσώπου κατά 70%, τη γλώσσα του σώματος κατά 20% και τα λόγια του κατά 10%.

Άνδρες: Οι άνδρες δεν έχουν αυτήν την ικανότητα. Οι γυναίκες μπορούν πάρα πολύ εύκολα να πουν ψέματα σε έναν άνδρα, χωρίς να τις καταλάβει. Επομένως, άνδρες, αν θέλετε να πείτε ψέματα σε μια γυναίκα, καλύτερα να κρύψετε το πρόσωπό σας.

Προβλήματα

Άνδρες: Στο τέλος της ημέρας, αν οι άνδρες έχουν προβλήματα, ο εγκέφαλός τους τα οργανώνει και τα ταξινομεί σε διαφορετικές «θέσεις» του εγκεφάλου με σειρά προτεραιότητας και στη συνέχεια βρίσκει λύσεις μία-μία για κάθε πρόβλημα. Θα δείτε πολλούς άνδρες να στοχάζονται, ατενίζοντας και αν τους διακόψεις, θα ενοχληθούν.

Γυναίκες: Αν οι γυναίκες στο τέλος της ημέρας έχουν πολλά προβλήματα, ο εγκέφαλός τους αδυνατεί να τα ταξινομήσει. Για αυτό το λόγο χρειάζεται κάποιον στον οποίο να μιλήσει για αυτά και να την ακούσει – μια διαδικασία άχρηστη για τους άνδρες (τώρα εξηγούνται πολλά!). Αφού μιλήσει σε κάποιον για αυτά, μπορεί να πέσει ήσυχη για ύπνο, χωρίς να την νοιάζει αν λύθηκαν ή θα λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Επιθυμίες

Άνδρες: Οι άνδρες θέλουν συνήθως status, επιτυχία, λύσεις, καλή σταδιοδρομία, αναγνώριση.

Γυναίκες: Οι γυναίκες θέλουν συνήθως σχέσεις, φίλους, οικογένεια και παιδιά.

Δουλειά και σχέσεις

Γυναίκες: Αν τα προσωπικά των γυναικών δεν πάνε καλά, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στη δουλειά.

Άνδρες: Αν τα πράγματα στη δουλειά δεν πάνε καλά, οι άνδρες δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στις σχέσεις τους.

Διαχείριση συναισθημάτων

Γυναίκες: Οι γυναίκες μπορούν να μιλούν ακατάπαυστα χωρίς να σκέφτονται πριν μιλήσουν.

Άνδρες: Οι άνδρες μπορεί να μη μιλούν τόσο πολύ αλλά πράττουν χωρίς να σκέφτονται! (μάλλον για αυτό και οι περισσότεροι κακοποιοί είναι άνδρες)

v