DIY: Διακόσμηση τοίχου με δικές σας δημιουργίες

DIY: Διακόσμηση τοίχου με δικές σας δημιουργίες

Μονότονοι άσπροι τοίχοι; Διακοσμήστε τους ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα και έχοντας ένα μοντέρνο, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο θα υπερηφανεύεστε ότι φτιάξατε με τα χεράκια σας! Όσο κι αν ισχυρίζεστε ότι "δεν πιάνουν τα χέρια σας", οι παρακάτω προτάσεις είναι πολύ εύκολες. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και υπομονή. 

Πίνακας

Σας αρέσει ο πίνακας της φωτογραφίας; Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορείτε να τον φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε:

Ένα πινέλο
Τα αγαπημένα σας ακριλικά χρώματα
Ένα καμβά
Μία μονωτική ταινία
Ψαλίδι
Ένα πλαστικό πιάτο ή ένα χαρτόνι για παλέτα

Τι θα κάνετε:

Συγκεντρώστε τα χρώματά σας και αδειάστε περίπου το ένα τέταρτο από το καθένα στην παλέτα σας. Στη συνέχεια πιάστε το πινέλο και αφήστε τη... φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει. Κάντε ένα σχέδιο της επιλογής σας. Αν το χέρι σας δεν «πιάνει» και θέλετε το αποτέλεσμα της εικόνας κάντε απλώς λωρίδες από διαφορετικό χρώμα, καλύπτοντας όλο τον καμβά. Ξεπλένετε το πινέλο όταν αλλάζετε χρώμα.

Όταν έχετε καλύψει όλο τον καμβά, αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια καλύψτε τον πίνακα με ίσες λωρίδες από μονωτική ταινία, όπως φαίνεται στην εικόνα. Η μία σειρά θα κοιτάζει δεξιά και η άλλη αριστερά, αφήνοντας μεταξύ τους κενό, έτσι ώστε να φαίνονται τα χρώματα.

Αν δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο σχήμα, πειραματιστείτε καλύπτοντας –για παράδειγμα- τον μισό καμβά και όχι όλο. Απλά να θυμάστε πως όποιο σημείο του καμβά δεν είναι καλυμμένο με ταινίες θα καταλήξει άσπρο. Έπειτα βάψτε άσπρο τον καμβά που καλύπτεται από μονωτική ταινία. Μόλις τελειώσετε αφήστε το να στεγνώσει.

Μόλις στεγνώσει το χρώμα, αφαιρέστε τις ταινίες προσεκτικά και απολαύστε το δημιούργημά σας.

Ρολόι τοίχου με κορνίζες

 

Το ρολόι είναι το πιο εύκολο να φτιαχτεί αφού εσείς αγοράζετε απλώς τον μηχανισμό και μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Ένα αρκετά εντυπωσιακό και μερακλίδικο έργο του οποίου, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Το πιο δύσκολο μέρος είναι να επιλέξετε τις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσετε.

Τι θα χρειαστείτε:

Δύο φύλλα χαρτί
Κολλητική ταινία
Ένα μολύβι
12 φωτογραφίες σε 12 κορνίζες ίσου μεγέθους
Έναν μηχανισμό ρολογιού
Ένα χαρτόνι
Ψαλίδι
Πρόκες
Σφυρί

Βήμα 1ο: Σχεδιάστε το

Τοποθετήστε στο πάτωμα ένα μεγάλο χαρτί ή μια παλιά αφίσα και φανταστείτε πού θα μπουν ποιες φωτογραφίες. Τοποθετήστε τα κάδρα και σχεδιάστε με ένα μολύβι το περίγραμμά τους.

Βήμα 2ο: Φτιάξτε το ρολόι

Αντί να τοποθετήσετε σκέτο το μηχανισμό του ρολογιού στον τοίχο, τοποθετήστε μεταξύ των δεικτών και του μηχανισμού ένα χαρτόνι. Στη συνέχεια διαβάστε τις οδηγίες του ρολογιού ώστε να το συναρμολογήσετε σωστά.

Βήμα 3ο: Καρφώστε το

Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το προσχέδιο που φτιάξατε στο πρώτο βήμα. Κολλήστε με λίγη ταινία στον τοίχο ώστε να ξέρετε που θα τοποθετήσετε τι. Με το χαρτί ως οδηγό σας, καρφώστε την πρώτη πρόκα στη μέση, στη θέση του ρολογιού και συνεχίστε με τα καρφιά για όλα τα κάδρα. Βγάλτε προσεκτικά το χαρτί, χωρίς φυσικά να ξεκολλήσουν οι πρόκες.

Βήμα 4ο: Κρεμάστε το

Τώρα με όλες τις πρόκες στο σωστό σημείο, ήρθε η ώρα να κρεμάσετε τα κάδρα σας. Αφήστε τον εαυτό σας να θαυμάσει το έργο σας.

Καρδιά από σπάγκο! 

 

Είναι απλούστατο και είναι ιδανικό για σπίτια που μυρίζουν... γυναικείο άρωμα! Καρφώνετε σε μία ξύλινη ή αφρολέξ επιφάνεια μερικές πρόκες στο σχήμα της προτίμησής σας και στη συνέχεια... παίζετε με τις κλωστές! Δείτε ακόμη ένα σχέδιο εδώ

Παράθυρο - φωτογραφικό άλμπουμ

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παλιό πατζούρι: Να το κάνετε θήκη για CD, αφαιρώντας ένα παρά ένα φύλλο, να το μετατρέψετε σε παραβάν, βάφοντάς το με κάποιο χρώμα κ.α. Τώρα, βρήκαμε τι μπορείτε να κάνετε και με ένα παλιό παράθυρο. Βάλτε απλώς στα τζάμια τις φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και αφήστε το παραδοσιακό του στυλ να ομορφύνει το χώρο.  

 

Κρεμάστρες - κάδρα

Σε κάποιες περιπτώσεις το όμορφο δεν σημαίνει και περίπλοκο. Αυτή η περίπτωση είναι μία από αυτές. Μερικές πρόκες στον τοίχο, κρεμάστρες και οι αφίσες τις επιλογής σας είναι αρκετά για να διακοσμήσετε τον τοίχο του σαλονιού ή του υπνοδωματίου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v