Ανοιξιάτικα τριήμερα: 5 εκδρομές για όλη την οικογένεια

Ανοιξιάτικα τριήμερα: 5 εκδρομές για όλη την οικογένεια

Το «πρόγραμμα» και η «εκδρομή» είναι λέξεις σχετικά ασύμβατες όταν έχεις μικρά παιδιά. Ωστόσο, ακόμα και την τελευταία στιγμή υπάρχουν καταλύματα, και μάλιστα σε λογικές τιμές, που μπορούν να φιλοξενήσουν όσους πάρουν απόφαση να εκδράμουν τα ερχόμενα τριήμερα του Μαρτίου.

Δείτε τις προτάσεις μας για κοντινά αλλά και πιο μακρινά ταξίδια με την οικογένεια, καθώς και πού θα φάτε και θα μείνετε, χωρίς να πληρώσετε μία περιουσία.

Αρχαία Ολυμπία: Για χαλάρωση και ιστορία

Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μπορεί να είναι γεμάτη μαγαζάκια που πουλάνε υπερτιμημένα σουβενίρ και με ταμπέλες που διαχωρίζουν ξεκάθαρα την «Ολυμπία» από την «Αρχαία Ολυμπία», με τον αρχαιολογικό χώρο, κι ας απέχει μόλις πεντακόσια μέτρα από την πρώτη, το πευκόφυτο τοπίο και η μαγευτική ησυχία ανταμείβουν.

Κατά την εκδρομή σας στην περιοχή θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, το εντυπωσιακό στάδιο κάτω από τον Κρανίου Λόφο, καθώς και το περιποιημένο αρχαιολογικό μουσείο, με τον συγκλονιστικό Ερμή του Πραξιτέλη. Επίσης, αξίζει να βρεθείτε στο καταπράσινο δάσος της Φολόης, καθώς και στην ορεινή Ανδρίτσαινα.

Φαγητό: Για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην Άμμο, στη Ζαχάρω, ενώ για μαγειρευτά και κρέατα στη σχάρα προτείνουμε τα Πεύκα, επίσης στη Ζαχάρω. Ακόμα, για καφέ προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Κιβωτό του Νώε με τον ιδιοτύπο ζωολογικό κήπο-καφέ, στον δρόμο για Κρέσταινα από Ζαχάρω.

Διαμονή: Προτείνουμε τον ξενώνα Bacchus, στην Αρχαία Πίσσα (3χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία), ο οποίος διαθέτει περιποιημένα στούντιο για οικογένειες τεσσάρων ατόμων με τιμές, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στα 144 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, αν κάνετε την κράτησή σας online από το Booking.com.

Πήλιο: Για βόλτες στο μαγεμένο βουνό

 

Απίθανες διαδρομές σε μαγεμένα δάση με καταρράκτες και στο βάθος τα στραφταλιστά νερά του Αιγαίου να γλύφουν τις γαλανές παραλίες. Εντάξει, μπορεί ο καιρός να μην προσφέρεται ακόμα για μπάνια, όμως μια παραθαλάσσια βόλτα με το ποδήλατο ή το πέταγμα του χαρταετού στους θαλασσινούς αιθέρες ακούγονται εξαιρετικές ιδέες για χαλάρωση και αποτοξίνωση από την ρουτίνα της πόλης.

Αν το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου θα είναι ανοιχτό τα δύο επόμενα τριήμερα του Μαρτίου δε μπορούμε να σας το εγγυηθούμε. Το σίγουρο, όμως, είναι πως κατά την εκδρομή σας εκεί μπορείτε να βολτάρετε στην σχεδόν εξωτική Νταμούχαρη, να απολαύσετε το περίφημο πηλιορείτικο ηλιοβασίλεμα από το χωριό Μούρεσι και να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πορταριάς.

Φαγητό: Στην Αλέκα, στην Τσαγκαράδα, θα δοκιμάσετε παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα, ενώ στον Κρίταμο, στο Μυλοπόταμο, θα ξετρελαθείτε με τις σπιτικές πίτες και τις ιδιαίτερες συνταγές.

Διαμονή: Στο Sea Front, με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του Παγασητικού, και με περιποιημένα καταλύματα για οικογένειες, στα οποία έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε τα γεύματά σας. Το κόστος για ένα στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι 150 ευρώ, αν το κλείσετε online από το Booking.com.

Ναύπακτος: Σαρακοστή με θαλασσινή αύρα

Στην ομορφότερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας θα ευχαριστηθείτε βόλτες και χαλάρωση. Το υπέροχο λιμάνι αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και τον αρχαιολογικό χώρο που συντηρείται πίσω από αυτό, όπου θα δείτε το άγαλμα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο οποίος πολέμησε στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Αξίζει, όμως, να ανηφορήσετε και στο βενετσιάνικο κάστρο, το οποίο δεσπόζει στην πόλη.

Αν η ηλικία των παιδιών το επιτρέπει, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Χάνι Μπανιά, στον ποταμό Εύηνο, όπου το Rafting House διοργανώνει απίθανες αθλητικές δραστηριότητες, όπως rafting , kayak, mountain bike, rappel, αναρρίχηση, τοξοβολία, ιππασία, πεζοπορία, Flying Fox κ.α. Ακόμα, όμως, κι αν είναι πολύ μικρά για τέτοιες δραστηριότητες, η βόλτα στη φύση θα σας ενθουσιάσει.

Φαγητό: Στο Πέτρινο, στο Γρίμποβο, για μαγειρευτά και τοπική κουζίνα, αλλά και στο ωραιότερο ιταλικό εστιατόριο της περιοχής Bocca di Rosa, στην παραλία Ψανής.

Διαμονή: Προτείνουμε το Ξενοδοχείο Νίκη, μόλις 100μ. από το λιμάνι της Ναυπάκτου, με τα περιποιημένα δωμάτια και τα μεγάλα μπαλκόνια όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα. Το κόστος για τη διαμονή σας εκεί το τριήμερο της 25ης Μαρτίου κυμαίνεται στα 100 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις, σε δωμάτιο που μπορεί να φιλοξενήσει οικογένεια τριών ή τεσσάρων ατόμων. Κάντε την κράτησή σας online μέσω του Booking.com.

Λίμνη Πλαστήρα: Παιχνίδια για όλους

Χαλάρωση με θέα τα γαλήνια νερά της λίμνης, βόλτα στα μικρά, κουκλίστικα χωριουδάκια γύρω της, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και για κάθε γούστο, από πεζοπορία και ιππασία μέχρι ποδήλατο βουνού και canoe kayak, είτε αναζητάτε παιχνίδι και δράση είτε ξεκούραση για όλους, η περιοχή γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται για όλα.
Οι ειδυλλιακές διαδρομές γύρω από την λίμνη, για πεζοπορία, ποδηλατάδες ή... αυτοκινητάδες είναι άπειρες. Η δική μας αγαπημένη, είναι εκείνη που συνδέει τα χωριά Κρυονέρι και Νεοχώρι καλύπτοντας εννιά χιλιόμετρα ανάμεσα στο πράσινο των δέντρων και το γαλάζιο των νερών. Δύο χωριά που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι η Νεράιδα και η Καστανιά, ενώ αν επιθυμήσετε... δράση, κατευθυνθείτε προς το Μορφοβούνι για ιππασία με τα άλογα του Ιππικού Τουρισμού, ή προς τα Καλύβια Πεζούλας για ενοικίαση mountain bike.

Φαγητό: Στον Κορκοταρά για άριστη κρεατοφαγία, στο χωριό Φυλακτή, και στον διάσημο Δειπνοσοφιστή, για ψητά και μαγειρευτά, στα Καλύβια Πεζούλας.

Διαμονή: Φιλόξενος και οικογενειακός, ο ξενώνας Άγραφα στην Καστανιά, αποτελεί μία budget επιλογή για οικογένειες έως τέσσερα άτομα, προσφέροντας μπαλκόνια με θέα στο πράσινο αλλά και κήπο με παιδική χαρά. Για τη διαμονή της εκεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μία τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει 120 ευρώ, για δύο διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάντε την κράτησή σας online από εδώ.

Ξάνθη: Για το πιο ξέφρενο καρναβάλι

Αν αναζητάτε έναν προορισμό για να απολαύσουν τα παιδιά αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία, θα τον βρείτε σίγουρα στην Ξάνθη. Με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στην πανέμορφη θρακιώτικη πόλη, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες για να γιορτάσουν υπό τις προσταγές του φετινού του συνθήματος, που είναι «Έτσι γλεντάμε κι ας λεν ότι χρωστάμε!».

Εκεί αξίζει να συμμετέχετε στις εντυπωσιακές παρελάσεις, τόσο στις 16 Μαρτίου με τη βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση όσο και στο μεγάλο κλείσιμο της Παρέλασης, την Κυριακή των Αποκριών. Πάνω από τριάντα σύλλογοι έχουν ετοιμάσει εδώ και καιρό τις στολές τους, ενώ καθ' όλη την διάρκεια του τελικού δεκαπενταημέρου θα λαμβάνουν χώρα συναυλίες (ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra αναμένεται να κλέψουν την παράσταση), εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα όπως το περίφημο κάψιμο του «Τζάρου», ένα... φλογερό λαογραφικό έθιμο με φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και πυροτεχνήματα.

Φαγητό: Στην Παλαιά Πόλη για νόστιμα μαγειρευτά και σούπες, αλλά και στον Κήπο με την όμορφη αυλή και την υπέροχη θέα προς τον Κόσυνθο, για εκλεκτούς μεζέδες.

Διαμονή: Η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε κατάλυμα για τη διαμονή σας στην Ξάνθη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εκτός αν δεν σας πειράζει να απομακρυνθείτε λίγο από την πόλη για να μείνετε π.χ. στην Κεραμωτή, περί τα 35χλμ. από την πόλη, στο Ξενοδοχείο Φιλίππειον, το οποίο διαθέτει καταλύματα για τετραμελείς οικογένειες, με κόστος 150 ευρώ για δύο βράδια, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάντε την κράτησή σας online από το Booking.com.

v