Θεσσαλονίκη: Βόλτες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για το παιδί

Θεσσαλονίκη: Βόλτες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για το παιδί

Όταν ακούτε «Θεσσαλονίκη», ποια είναι -συνειρμικά- η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό; Αν απαντήσατε «Διασκέδαση», σκεπτόμενοι τα μπουζούκια, τα φαγάδικα και τις αλλοτινές δόξες των λαδάδικων, μάθετε πως εξίσου διασκεδαστική μπορεί να είναι η πόλη και για τους μικρούς κατοίκους και επισκέπτες, αρκεί να γνωρίζετε τις σωστές διευθύνσεις.

Αν όχι, δείτε πού να πάτε με τα παιδιά αν βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη, για να περάσετε όλοι καλά!

Βόλτα στη Νέα Παραλία

Η ανάπλαση του παραθαλάσσιου «μετώπου» της πόλης, από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, προσφέρει πλέον μία εξαιρετική βόλτα δίπλα στην θάλασσα για μικρούς και μεγάλους. Κατά μήκος αυτής οι επισκέπτες συναντούν «θεματικούς» κήπους αναψυχής, στους οποίους μπορούν να παίξουν, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν.

Χαρακτηριστικά, στον Κήπο της Μουσικής, έναν τριγωνικό χώρο που γειτνιάζει με το Μέγαρο Μουσικής, πέρα από τον ποδηλατόδρομο, υπάρχει ο χώρος της μουσικής, ο οποίος προσφέρεται για εκδηλώσεις, αλλά και παιδότοπος. Στον Κήπο του Νερού υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές νερού με υδρόφιλη βλάστηση και ένας όμορφος καταρράκτης, στον Κήπο του Ήχου οι καλαμιές παράγουν ιδιαίτερους ήχους με τον παραμικρό ήχο. Ο Κήπος των Ρόδων στολίζεται με όμορφες τριανταφυλλιές και έναν παιδότοπο, ενώ μένει κλειστός τις νυχτερινές ώρες, ενώ ο Κήπος της Μνήμης έχει ως θέμα την ιστορία της πόλης.

Σε πολλά σημεία θα συναντήσετε αναψυκτήρια, στα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε, ενώ θα βρείτε και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

Mediterranean Cosmos και Magic Park

Στο εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, πέρα από τις αγορές και τα γεύματά σας, μπορείτε να διασκεδάσετε με τα παιδιά με τις διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς. Αυτή την περίοδο, έως τις 27 Μαρτίου, τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν εκεί τον μαγευτικό κόσμο των Playmobil. Τεράστιες φιγούρες Playmobil, το εντυπωσιακό Κάστρο των Ιπποτών, ένας φανταστικός Κόκκινος Δράκος και πολλά ακόμα παιχνίδια ξυπνούν τη φαντασία των μικρών επισκεπτών για νέες περιπέτειες (μάθετε περισσότερα εδώ).

Στην ίδια έκταση με το Mediterranean Cosmos φιλοξενείται και το συναρπαστικό Magic Park, ένα τεράστιο luna park, με αμέτρητα παιχνίδια που εκτινάσσουν την αδρεναλίνη και χαρίζουν στα παιδιά ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Το ημερήσιο εισιτήριο στο λούνα παρκ είναι 8 ευρώ για μαθητές δημοτικού και άτομα άνω των 60 ετών και 12 ευρώ για μαθητές γυμνασίου-λυκείου και άτομα έως 59 ετών. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ατελείωτο παιχνίδι στο Playcorner

Κι αν ο καιρός είναι βροχερός και δεν προσφέρεται για υπαίθριες δραστηριότητες, στον παιδότοπο Playcorner τα παιδιά θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους –ή και καλύτερα, αφού εκεί μπορούν να παίξουν με τα αγαπημένα τους επώνυμα παιχνίδια, όπως Playmobil, Lego, Barbie, παιχνίδια ξύλινα κ.α. Στον ίδιο χώρο οι γονείς μπορούν είτε να παίξουν μαζί με τα παιδιά είτε να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους, ενώ τα παιδιά απασχολούνται από έμπειρες παιδαγωγούς.

Μάθετε περισσότερα για τον παιδότοπο Playcorner εδώ.

«Τα τρία γουρουνάκια», από το Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ

Το κουκλοθέατρο της ομάδας ΧΑΝΘ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αξιόλογα του χώρου, αφού αποτελείται από δύο επαγγελματίες κουκλοπαίκτριες με πολλές παραστάσεις στο ενεργητικό τους. Αυτή την περίοδο στο Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ ανεβαίνει η παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια», για παιδιά από 3 ετών (διάρκεια: 70 λεπτά, είσοδος: 6 ευρώ).
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κυριακή στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Έχει και η Θεσσαλονίκη το Παιδικό Μουσείο της, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση εκπαιδευτικού υλικού "Μάθε παιδί μου γράμματα, του Θεού τα πράματα", με διδακτικά βιβλία, έγγραφα και αντικείμενα από την σχολική ζωή των παππούδων μας, καθώς και η μόνιμη συλλογή παιχνιδιών «παίζοντας με ξεχασμένα κουρδιστά παιχνίδια», με εξίσου παλιά παιχνίδια. Στον χώρο του Μουσείου, ωστόσο, διοργανώνονται τις Κυριακές δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παιδικές δραστηριότητες κάθε Σάββατο στο Οξυγόνο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο δημιούργησαν στην Θεσσαλονίκη έναν εντυπωσιακό πολυχώρο στον οποίον διοργανώνονται μεν σεμινάρια για ενήλικες, αλλά κάθε Σάββατο οι πόρτες του ανοίγουν για τους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν, να παίξουν, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, και εν τέλει να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα παιδιά μπορούν, ανάλογα με το πρόγραμμα, να επιλέξουν ανάμεσα σε παρουσιάσεις βιβλίων και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του Οξυγόνου εδώ.

Ακόμα: Μάθετε τα πάντα για όλες τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη -παιδικές και μη- από το Cityportal.gr.

v