Πώς θα διώξετε το στρες όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Πώς θα διώξετε το στρες όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

H Genevieve Morton, συγγραφέας του βιβλίου «An A-Z Survival Guide for When You're Trying to Get Pregnant» είναι από τις περιπτώσεις γυναικών που κατάφεραν να κάνουν παιδί περισσότερο επειδή το ήθελαν, παρά επειδή μπορούσαν.

Στο βιβλίο της εξηγεί, όπως και στην ίδια εξήγησαν οι επιστήμονες, ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την γονιμότητα, όπως άλλωστε και η απογοήτευση που σας διακατέχει κάθε μήνα που το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει πάλι αρνητικό.

Πριν ξεκινήσετε διαδικασίες εξωσωματικής, δείτε παρακάτω τις σπουδαιότερες συμβουλές της για να αποβάλλετε το άγχος που σας διακατέχει κάθε μήνα που, ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε, σας έρχεται περίοδος:

Μην ανησυχείτε αν σας έχει πιάσει εμμονή με την προσπάθεια να συλλάβετε. Το να συγκεντρώνετε κάθε πιθανή πληροφορία, να κάνετε chat σε σχετικά forums και να googl-αρετε οτιδήποτε σας απασχολεί είναι φυσιολογικό μέρος της εμπειρίας που περνάτε.

Αποφύγετε να κάνετε παρέα με «θεές της γονιμότητας», δηλαδή με γυναίκες που αναιδώς καυχιόνται για το πόσο εύκολα κατάφεραν να πιάσουν παιδί.

Κάντε πιο εύκολη τη ζωή σας. Προσπαθήστε να διατηρείτε οργανωμένη τη δουλειά σας, για να μη σας δημιουργεί άγχος, συντηρήστε τις πιο στενές σας σχέσεις και μάθετε να αποφεύγετε τις διαφωνίες και τους καβγάδες –πραγματικά, δεν σας ωφελούν πουθενά.

Αν διαισθάνεστε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα που σας εμποδίζει να μείνετε έγκυος, μην το αφήνετε να σας «τρώει» στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Επισκεφθείτε το συντομότερο έναν γυναικολόγο που να ειδικεύεται σε προβλήματα υπογονιμότητας και συζητήστε το μαζί του. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας συμβουλεύσει να κάνετε τις σχετικές εξετάσεις τουλάχιστον μετά από έναν χρόνο προσπαθειών.

Φροντίστε τις ανάγκες σας. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει να λέτε «όχι» σε κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες βαριέστε θανάσιμα να παραβρεθείτε, να αρνείστε να συζητάτε για την προσπάθειά σας να κάνετε παιδί με αδιάκριτους συγγενείς και, τις μέρες που δεν έχετε κέφια, να τις περνάτε στον καναπέ, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα.

Αποφύγετε αυτά που ξέρετε και από μόνη σας ότι επιβαρύνουν τον οργανισμό, όπως την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καφέ. Αρκεστείτε σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το βράδυ της Παρασκευής μετά τη δουλειά.

Συζητάτε με τον σύντροφό σας. Η σχέση σας μπορεί να δυναμώσει πολύ μετά από όλη αυτή την διαδικασία των προσπαθειών. Φροντίστε να μείνετε κοντά ο ένας στον άλλον.

Κάντε θετικές σκέψεις. Το μυστικό στον διαλογισμό και στην βελτίωση της γονιμότητάς σας είναι να «βλέπετε» αυτό που θέλετε, δηλαδή το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, και να ζείτε σαν αυτό να έχει ήδη έρθει. Αυτό δεν σημαίνει να ζείτε σε έναν φανταστικό κόσμο. Σημαίνει να «αγκαλιάζετε» την επιθυμία σας, να την οπτικοποιείτε καθαρά και να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώθει την χαρά που αυτή σας φέρνει. Μπορείτε, δηλαδή, να εξασκείτε με το μυαλό σας αυτό που είναι πιθανό να σας συμβεί.

Μην το καταπνίγετε. Μην προσποιήστε πως όλα είναι φυσιολογικά –δεν είναι! Κανείς δε μπορεί να σας καταλάβει καλύτερα από γυναίκες που βιώνουν ό,τι και εσείς. Βρείτε τις online και μιλήστε μαζί τους.

Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες στην κρεβατοκάμαρά σας για σεξ και ύπνο. Βγάλτε έξω όλες τις εφημερίδες, τα βιβλία και τα περιττά πράγματα και αντικαταστήστε τα με κεριά, λουλούδια και όμορφα σεντόνια. Θυμηθείτε: Οι ειδικοί σε θέματα γονιμότητας συνιστούν 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Ξεκινήστε από απόψε!

Πηγή: askamum

v