7 τρόποι να του πείτε «σ΄αγαπώ» με τις πράξεις σας

7 τρόποι να του πείτε «σ΄αγαπώ» με τις πράξεις σας

Δεν είναι ότι δεν το νιώθουν ή ότι δεν θέλουν να το πουν, όμως, για κάποιους ανθρώπους το «σ'αγαπώ» είναι ίσως οι πιο δύσκολες λέξεις που μπορούν να ξεστομίσουν. Και παρόλο που το να λέτε «σ'αγαπώ» σε κάποιον και να το εννοείτε δεν συγκρίνεται με τίποτα, δείτε μερικούς τρόπους για να δείξετε τα συναισθήματά σας -έστω- με πράξεις. Η αληθινή αγάπη, άλλωστε, δεν φαίνεται μόνο στα λόγια.

Με ένα χαμόγελο

Τίποτα περισσότερο δεν σημαίνει «Σ 'αγαπώ» από ό, τι το γέλιο σε ένα κακό αστείο του συντρόφου σας, ειδικά αν το έχετε ήδη ακούσει εκατό φορές. Ναι, μιλάμε για εκείνες τις βαρετές ιστορίες του στρατού ή για εκείνες τις ιστορίες των φοιτητικών του χρόνων που έχετε κουραστεί να ακούτε. Γελώντας με τον αγαπημένο σας είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δείξετε τα συναισθήματά σας.

Με ένα ξεχωριστό δώρο

Βρείτε και χαρίστε του κάτι μικρό και ιδιαίτερο το οποίο μπορεί ο σύντροφός σας να έχει χάσει ή να έχει πει ότι θα ήθελε και δεν μπορούσε να το βρει. Μπορείτε, επίσης, να κορνιζάρετε μια φωτογραφία των δυο σας και να την τοποθετήσετε, χωρίς να το περιμένει, σε ένα εμφανές σημείο.

Με κάτι απρόσμενο

Εκπλήξτε τον με κάτι που δεν θα περίμενε ποτέ από εσάς. Πολλοί άνδρες, για παράδειγμα, λένε «σ'αγαπώ» πηγαίνοντας για πλύσιμο το αυτοκίνητο της συντρόφου τους. Μπορείτε κι εσείς, από την πλευρά σας, να κλείσετε εισιτήρια για μια συναυλία που ξέρετε ότι θα ήθελε πολύ να πάει, ή ακόμα και να τον συνοδεύσετε σε μια έκθεση αυτοκινήτων ή να διοργανώσετε μια βραδιά ποδοσφαίρου και να προσκαλέσετε εσείς τους φίλους του.

Με το να είστε δίπλα του ψυχή τε...

Βοηθήστε τον σύντροφό σας να ξεπεράσει μια τραυματική εμπειρία ή μια απώλεια. Το να ακούσετε την προσωπική του ιστορία, όσες φορές το έχει ανάγκη, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από όλα τα λόγια που θα μπορούσατε να του πείτε. Ρωτήστε τον, επίσης, τα νέα της ημέρας του χωρίς να τον διακόπτετε. Μην πλένετε πιάτα, μην σιδερώνετε, μη μαγειρεύετε εκείνη τη στιγμή. Απλά ακούστε τον.

...και σώματι

Συνοδέψτε τον σύντροφό σας σε μια επαγγελματική του εκδήλωση. Εξυμνήστε την ευφυΐα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται. Κοινώς, δείξτε του πως αναγνωρίζετε πόσο ικανός είναι στον εργασιακό του χώρο. Θαυμάστε τις επαγγελματικές του ικανότητες και πείτε του πως πιστεύετε στις δυνατότητές του και στις ικανότητές του. Με αυτή σας τη κίνηση δείχνετε την αγάπη που τρέφετε γι'αυτόν. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει πως οι κόποι του δεν πάνε χαμένοι και πως η δουλειά του αναγνωρίζεται από όλους;

Με αγκαλιές και φιλιά

Όταν βλέπετε μαζί τηλεόραση, χωθείτε στην αγκαλιά του ή λίγο πριν πέσετε για ύπνο χαρίστε του το φιλί της καληνύχτας. Το φιλί είναι αυτό που φανερώνει έρωτα και αγάπη μαζί. Ειδικά αν έχετε μακροχρόνια σχέση και έχει περάσει καιρός από τότε που δεν «ξεκολλάγατε» ο ένας από τον άλλον, θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως. Ακόμα και ένα «πεταχτό» φιλί μαρτυρά ότι το ζευγάρι έχει υγιή σχέση.

Με ένα τραγούδι

Τέλος, αφού δεν μπορείτε να του το πείτε με λόγια, πείτε «σ' αγαπώ» με ένα τραγούδι. Ένα κομμάτι όπως το «In a manner of speaking» των Nouvelle Vague, το λέει ξεκάθαρα: «you told me everything by saying nothing». Από την άλλη -για τους λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου - υπάρχει πάντα το γνωστό άσμα του Γιάννη Βογιατζή «Σ'αγαπώ σ΄όλες τις γλώσσες».

v