Διακόσμηση: 10 δωμάτια μόνο για αγόρια

Διακόσμηση: 10 δωμάτια μόνο για αγόρια

Μπορεί να μην είναι τόσο πλουμιστά και «φορτωμένα» όσο αυτά των κοριτσιών, όμως και τα αγορίστικα δωμάτια μπορούν να έχουν τη χάρη τους αν δώσετε σημασία στα σχέδια στους τοίχους αλλά και στα όμορφα κλινοσκεπάσματα. Και μην ξεχνάτε: Τα αγόρια έχουν πάθη -συνήθως με το ποδόσφαιρο, τα αυτοκίνητα και τους υπερήρωες- τα οποία μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ως βασική ιδέα στην διακόσμηση του δωματίου τους.

Δείτε παρακάτω δέκα αγορίστικα δωμάτια που ο γιος σας θα ήθελε σίγουρα να είναι δικά του:

Για μικρά αγόρια

 

Ένα δωμάτιο παραμύθι με πρωταγωνιστή τον μικρό σας πρίγκιπα.

Για μεγάλα αγόρια

Τρία είναι τα must σε αυτό το εφηβικό δωμάτιο: Το μεγάλο κρεβάτι (θα καταλάβετε σύντομα γιατί), το πουφ πάνω στο οποίο θα κάθεται για να παίζει PS4 και -φυσικά- το απόλυτο ρετρό coin up παιχνίδι.

Για μικρούς καλλιτέχνες

Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για το δωμάτιο του γιου σας; Μα φυσικά, αυτά που έχει επιλέξει ο ίδιος μέσα από τα «έργα τέχνης του»!

Αποθηκευτικοί χώροι

Το μάζεμα των παιχνιδιών κάθε βράδυ γίνεται... παιχνιδάκι αν έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους στο δωμάτιο του παιδιού.

Η φύση στο σπίτι

Αν έχετε την τύχη να μένετε σε περιοχή με πολλά δέντρα και πράσινο, γιατί να μην φέρετε τα καλύτερα στοιχεία της και μέσα στο δωμάτιο του παιδιού. Αν πάλι είστε «παιδιά της πόλης...» ένα λόγος παραπάνω να το κάνετε. Μας αρέσουν οι ζωγραφιές των κλαδιών στο πάνω μέρος των τοίχων.

Κομψό ριγέ

Οι γαλάζιες ρίγες στις ταπετσαρίες, είτε πρόκειται για τοίχους είτε για υφάσματα, όχι μόνο δημιουργούν κομψή εικόνα αλλά και χαρακτηρίζουν ένα αγορίστικο δωμάτιο, όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού.

Παλιά έπιπλα

Ακόμα κι αν τα έπιπλα, στο δωμάτιο του παιδιού, είναι παλιά, με όμορφα, εμπριμέ σεντόνια και χρώμα στους τοίχους η διακόσμηση μπορεί -με τις κατάλληλες παρεμβάσεις- να δείξει μέχρι και... ρετρό.

Δωμάτιο για δύο

Αν το δωμάτιο μοιράζεται από δύο αγόρια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε αναφορικά με τη διακόσμηση είναι να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα για τους τοίχους, κλασικά ξύλινα έπιπλα και να «παίξετε» με κορνίζες και αξεσουάρ (π.χ. κουρτίνες και παπλωματοθήκες), τα οποία μπορείτε να ανανεώνετε καθώς τα παιδιά θα μεγαλώνουν.

Όλα μέσα

Κερδίστε περισσότερο χώρο για παιχνίδι σπρώχνοντας τα κρεβάτια όσο πιο κολλητά στον τοίχο και στην άκρη γίνεται ή «σηκώστε» τα ψηλά για να παίζουν από κάτω.

Δωμάτιο με θέμα

Γιατί -είτε σας αρέσει είτε όχι- το παιδί έχει τον ήρωά του και με αυτόν το δωμάτιό του γίνεται ένα μικρό κρησφύγετο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v