Διακόσμηση: 10 δωμάτια μόνο για κορίτσια

Διακόσμηση: 10 δωμάτια μόνο για κορίτσια

Ονειρεύεστε το πιο ρομαντικό, ονειρικό και κοριτσίστικο δωμάτιο για τη μικρή σας; Μην αρκεστείτε μόνο στις λέξεις «ροζ» και «βολάν» που θα σας έρθουν πρώτες στο μυαλό. Ένα δωμάτιο, για να αποπνέει θηλυκότητα, πρέπει να είναι ζεστό, με απαλές υφές και αντικείμενα όλο καμπύλες –ενώ λίγη λάμψη θα το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Επίσης, το ροζ «μπορεί» να έχει πολλές αποχρώσεις, ενώ μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με το παλ γκρι, το λευκό, το κίτρινο, αλλά και με φλοράλ μοτίβα και υφές από δαντέλα και τούλι.

Πάρτε ιδέες από τις παρακάτω φωτογραφίες και δημιουργήστε για την κόρη σας το πιο όμορφο κοριτσίστικο δωμάτιο:

Σημασία στη λεπτομέρεια

Σας θυμίζει την κρεβατοκάμαρα της Μπάρμπι; Μπορεί να δείχνει λίγο υπερβολικό, αλλά ποια 10χρονη δεν θα ξετρελαινόταν με ένα τέτοιο δωμάτιο; Ή έστω με κάποιες λεπτομέρειες από αυτό, όπως τα μαξιλάρια στο κρεβάτι, η κουνουπιέρα ή τα πουφ.

Από κορίτσι... γυναίκα

Ένα υπέροχο δωμάτιο που συνδυάζει κομψές λεπτομέρειες, όπως ο τοίχος στη μέση του καθρέφτη, η κουρτίνα και τα στιλάτα μαξιλάρια, αλλά και το απαραίτητο γραφείο με τα ράφια που χρειάζεται ένα κορίτσι όσο ακόμα είναι μαθήτρια.

Το αντι-ροζ

Ποιος είπε ότι ένα κοριτσίστικο δωμάτιο δε μπορεί να έχει ως βασικό χρώμα του το γαλάζιο ή το μπλε; Αρκεί να είναι τόσο χαριτωμένο, όσο αυτό της φωτογραφίας. Προσέξτε τις λεπτομέρειες στην ταπετσαρία, τα πουά καπέλα στα λαμπατέρ των κομοδίνων (ασορτί με το κεφαλάρι) και τα χαλάζια χερούλια στη συρταριέρα.

Για όσες νιώθουν πριγκίπισσες

Η κουνουπιέρα είναι από τα πιο ρομαντικά στοιχεία σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο, ωστόσο, στο παραπάνω μας άρεσε πολύ και η περίτεχνη ντουλάπα.

Όλα ροζ

Τίποτα δε μπορεί να χαρακτηριστικό πιο θηλυκό από ένα ροζ δωμάτιο, με απαλές υφές και καμπύλες.

Κάτι από λάμψη

Προσέξτε τους πολύ ιδιαίτερους καθρέφτες, πάνω από το κρεβάτι και στο μπουντουάρ, καθώς και τα μεταλλιζέ μαξιλάρια που δίνουν λάμψη στο δωμάτιο.

Μικρό αλλά στιλάτο

Ακόμα και το πιο μικρό δωμάτιο μπορεί να δείξει υπέροχο αν δώσετε σημασία στην οργάνωση και τις ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές.

Το κρεβάτι στο επίκεντρο

...Όχι μόνο για τα πανέμορφα, πολύχρωμα μαξιλάρια του και τα αφράτα παπλώματα αλλά και για τους έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους πάνω και γύρω από αυτό, αν το δωμάτιο είναι μικρό.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Ακόμα και το πιο λιτό κρεβάτι, με λευκά σεντόνια και σκεπάσματα, μπορεί να δείξει ονειρικό με μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια, όπως αυτά της φωτογραφίας, που δημιουργούν την επιθυμία να ξαπλώσεις και να τα αγκαλιάσεις!

Πολυέλαιος

Ο κλασικός πολυέλαιος με τα δεκάδες μικρά και μεγαλύτερα κρυσταλλάκια του μπορεί να δημιουργήσει υπέροχα φως στο δωμάτιο. Για να εξισορροπήσετε, ωστόσο, την κίτρινη απόχρωση του φωτός που θα αποδώσουν οι λάμπες, προτιμήστε να βάψετε το δωμάτιο σε ένα ματ ανοιχτό γκρίζο χρώμα, όπως αυτό της φωτογραφίας και να προσθέσετε πολλές ροζ πινελιές.

v