Ιδέες για σαββατοκύριακο: Clubbing, θέατρο ή μουσείο;

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Clubbing, θέατρο ή μουσείο;

Η πόλη υποδέχεται το πρώτο της club αποκλειστικά για παιδιά, τη δημιουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Μάνος Βαφειάδης και το συγκρότημα XanaZoo, και καλεί μικρούς και μεγάλους στα εγκαίνιά του την Κυριακή 31 Μαρτίου. Κατά τα άλλα, ένα εναλλακτικό bazaar για παιδιά θα «τρέχει» όλο το σαββατοκύριακο στη Ν. Φιλοθέη, ενώ το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά με ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

XanaZoo Kids Club

Το μεγάλο νέο στα παιδικά events της εβδομάδας είναι ίσως το XanaZoo, το πρώτο Kids Club, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή 31 Μαρτίου για να υποδεχθεί τους μικρούς του θαμώνες, με τους συνοδούς τους. Στο πολύχρωμο, παραμυθένιο club τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τις επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη και το συγκρότημα Xana Zoo, αλλά και πολλά άλλα γνωστά και πετυχημένα hits που θα επιλέξει ο dj.

Με πολλά interactive παιχνίδια, δρώμενα και happenings, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν μέσα από ατελείωτο παιχνίδι και χορό, σε έναν ασφαλή χώρο με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Κάτω από τα φώτα και τους δυνατούς ήχους τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν τις χορευτικές τους ικανότητες ενώ θα τραγουδήσουν μαζί με το αγαπημένο τους συγκρότημα Xana Zoo σε σκηνοθεσία του Κώστα Καπετανίδη. Η Τερέζα, ο Βασίλης, η Μαρία και η Αναστασία θα είναι μαζί μας για να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τους μικρούς τους φίλους και να γίνουν όλοι μια μεγάλη παρέα!

Μάνου Βαφειάδη Xana Zoo Kids Club: Ιερά Οδός 11, τηλ. Κρατήσεων: 2130 185050-051.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00-16:00
Γενική είσοδος: 12 €
Ειδικές Τιμές: Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, την κάρτα πολύτεκνου και οικογενειακά πακέτα: 8 €. ΑμεΑ: είσοδος δωρεάν.

Bazaar εναλλακτικών ειδών και δημιουργικής απασχόλησης από τα «Πιτσιρίκια»

Από αυτό το σαββατοκύριακο, 30 και 31 Μαρτίου, «Τα Πιτσιρίκια» αλωνίζουν την Αθήνα, καλώντας μας σε ένα event εναλλακτικού bazaar και δημιουργικής απασχόλησης. Έτσι, από τις 11.00 έως τις 20.00, και τις δύο αυτές οι μέρες, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Κέντρου Λέξη, στη Νέα Φιλοθέη μικροί και μεγάλοι μπορούν να προμηθευτούν πληθώρα εναλλακτικών ειδών όπως ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ, μωρουδιακά, είδη βάφτισης & παιδικού πάρτυ, σχολικά, κ.ά. που προτείνουν πάνω από 15 δημιουργοί και έμποροι εναλλακτικών ειδών για παιδιά.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για πιτσιρίκια, όπως το πρωτότυπο μπισκοτοπαιχνίδι της La Mimada Del Barrio, το θεατρικό παιχνίδι από το Kids On Stage και ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες από την ομάδα της «Λέξη». Δε θα λείψουν και τα εργαστήρια για γονείς από την ψυχολόγο Σωτηρία Μακαρώνη, καλύπτοντας βασικά θέματα γύρω από την ανάπτυξη των παιδιών.

Δείτε τι έγινε στο 1ο bazaar:

Μετά από το bazaar στη Νέα Φιλοθέη θα ακολουθήσουν τα εξής:

20 & 21 Απριλίου, στο Χυτήριο στο Γκάζι
1 & 2 Ιουνίου, στο Μ17 στο Γαλάτσι
15 & 16 Ιουνίου, στο Σπίτι Bar στο Χαλάνδρι

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λέξη: Πευκών & Δωδεκανήσου 114, Νέα Φιλοθέη
Ώρα Διεξαγωγής: 11.00 - 20.00
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο Γκάζι»

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται τους μικρούς του φίλους μέσα από ένα κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις οικογένειές τους, έναν σχεδόν μήνα μετά το άνοιγμά του.

Με την παρότρυνση ενός μουσειοπαιδαγωγού και τη συμμετοχή των γονιών τους, τα παιδιά κάνουν περιήγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και γνωρίζουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλαιού εργοστασίου.
Με βασικά εργαλεία τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη μνήμη και την παρατηρητικότητα, καλούνται να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός εργοστασίου φωταερίου. Να αντιστοιχίσουν συσκευές που λειτουργούσαν με φωταέριο με σύγχρονες οικιακές συσκευές. Να ανακαλύψουν τα παραπροϊόντα που προέκυπταν από τον καθαρισμό του αερίου και τις χρήσεις τους. Να γνωρίσουν τα επαγγέλματα του παλαιού εργοστάσιου φωταερίου της Αθήνας, παρατηρώντας αληθινά μηχανήματα και εργαλεία...

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα είναι 25, μαζί με τους συνοδούς, γι'αυτό θα πρέπει να κάνετε εγκαίρως κρατήσεις μέσω του Τομέας Βιομηχανικού Μουσείου «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων στα 210 3475535, 2103475518.

Ώρα προσέλευσης: 11.00 στο καφέ της Τεχνόπολης, Gaz à l'eau
Διάρκεια δραστηριότητας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Είσοδος: 6 ευρώ για παιδιά, 4 ευρώ για τους συνοδούς.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Tad, ο Χαμένος Εξερευνητής», στους κινηματογράφους

Μετά από ένα τυχαίο μπέρδεμα, ο Ταντέο, ένας ονειροπόλος εργάτης σε οικοδομές θα θεωρηθεί από λάθος πως είναι διάσημος αρχαιολόγος και θα σταλεί σε μια αποστολή στο Περού. Με τη βοήθεια του Τζεφ, ενός μουγγού παπαγάλου κι ενός απατεώνα, θα προσπαθήσουν να σώσουν τη μυθική Χαμένη Πόλη των Ίνκας από μια μοχθηρή ομάδα κυνηγών θησαυρού.

To -αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά- ισπανικό animation, το οποίο έχει κερδίσει πολύ θετικές κριτικές για το χιούμορ της, προβάλλεται και σε 3D.
Δείτε πού παίζεται εδώ.

«Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;», στο θέατρο Εν Αθήναις

Το έργο «Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;» είναι βασισμένο σε Νορβηγικό μύθο και παρακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ' την πείνα της φτωχής οικογένειας της.

Τα πράγματα όμως στη ζωή -όπως και στο παραμύθι μας- δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό που εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Μια παράσταση που μιλά για την αγάπη που είναι δεσμός και όχι δεσμά, για το πώς συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και για το πώς δύο αγαπημένοι έρχονται κοντά, υπερβαίνουν τα όρια τους, κατακτούν το δικό τους 'κάστρο' για να ζήσουν το δικό τους 'για πάντα'!

Ηλικίες παιδιών από 4 -12 ετών.
Θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»: Ιάκχου 19, Γκάζι. Κρατήσεις: 6983-434636
Ημέρες-ώρες: Κάθε Σάββατο στις 17.30.
Διάρκεια παράστασης 1:15 με διάλειμμα.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Κερδίστε προσκλήσεις στην παράσταση δηλώνοντας συμμετοχή εδώ.

v