Τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων

Τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι αφιερωμένη στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες που οι ιστορίες του μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο. Και γίνεται η αφορμή να θυμηθούμε τους αγαπημένους συγγραφείς των παιδικών μας χρόνων, που μας ταξίδεψαν στους φανταστικούς κόσμους τους.

Παιδικό βιβλίο: ψυχαγωγία, εκπαίδευση, επικοινωνία

Ξέρατε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού είναι να κατανοήσουν το κείμενο ενός βιβλίου; Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει γιατί πολλοί γονείς κρίνουν άσκοπο να φέρουν ένα μικρό παιδί σε επαφή με βιβλία, όταν υπάρχουν τόσα πολλά εντυπωσιακά παιχνίδια ή όταν μπορεί να δει το ίδιο παραμύθι σε DVD.

Κι όμως, οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι η αξία του βιβλίου ξεπερνά τα όρια της διασκέδασης. «Το παιδικό βιβλίο βοηθά στην νοηματοδότηση εννοιών και καταστάσεων για τα παιδιά, ενώ βοηθά και τους γονείς να εκφράσουν και να μοιραστούν ζητούμενα, για τα οποία δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά τους. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένα ενδιάμεσο, μια γέφυρα για τους γονείς και τα παιδιά», αναφέρει σε άρθρο του In2life η παιδοψυχολόγος κ. Μαρία Σαράντη.

Βρίσκουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας τα 10 αγαπημένα μας παραμύθια, που δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμφιβάλλουμε για την καταλληλότητά τους για τα παιδιά μας.

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ

Από 2 ετών
Σας φαίνεται μικρή η ηλικία; Κι όμως, ακόμα και ένα πολύ μικρό παιδί μπορεί να παρακολουθήσει μία απλουστευμένη έκδοση της Κοκκινοσκουφίτσας, με εντυπωσιακές εικόνες και σύντομη περιγραφή. Φέτος μετράμε 200 χρόνια από τη δημοσίευση των πρώτων παραμυθιών των τρομερών αδελφών και δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε εκείνα με τα οποία θα μεγαλώσουν πολλές γενιές ακόμα, όπως η Ωραία Κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το Τέρας, Χάνσελ και Γκρέτελ, Χιονάτη και Επτά Νάνοι κ.ά. Θα τα βρείτε στη συλλογή «Αγαπημένα Παραμύθια των αδελφών Γκριμ».
Αγοράστε το βιβλίο online από εδώ
Τιμή:
  12,84 ευρώ.

Οι μύθοι του Αισώπου

Από 3 ετών
Οι αμέτρητοι μύθοι του Αισώπου αποτελούν ιδανικό ανάγνωσμα για παιδιά ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες.
Αγοράστε τους πρώτους μύθους του αρχαίου παραμυθά από εδώ
Τιμή:
5,40 ευρώ.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, Αντουάν Σαιντ-Εξυπερί

Από 3 ετών
Το πλέον κλασικό παιδικό μυθιστόρημα που επιβάλλεται να κοσμεί κάθε παιδική βιβλιοθήκη.
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
6,83 ευρώ.

Η Φρουτοπία, Ευγένιος Τριβιζάς

Από 5 ετών
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον πολυβραβευμένο Ευγένιο Τριβιζά, τον σημαντικότερο και πολυγραφότερο εν ζωή Έλληνα παραμυθά που συνεχίζει να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους όπως μόνο αυτός ξέρει στη σφαίρα της φαντασίας; Και φυσικά τι να πρωτοπούμε για την συναρπαστική Φρουτοπία και τις περιπέτειες του Πίκου Απίκου;
Αγοράστε τον 1ο τόμο της Φρουτοπίας από εδώ
Τιμή:
20,61 ευρώ.

Οι ιστορίες της κυρίας Κλοκλό, Ζωρζ Σαρή

Από 5 ετών
Η εν λόγω συλλογή είναι ιδανική για παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς πέρα από απλές και ευχάριστες ιστορίες, περιέχει και αυτοκόλλητα που τα παιδιά καλούνται να κολλήσουν σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πορεία του διηγήματος. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα εκπληκτικά βιβλία της Ζωρζ Σαρή για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όπως «Τα Στενά Παπούτσια».
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
7,79 ευρώ.  

Ο Μικρός Νικόλας, Ρενέ Γκοσινί

Από 6 ετών
Κάλλιστα θα μπορούσαμε να διαβάσουμε και τώρα, ξανά και ξανά, τις διασκεδαστικές ιστορίες του συμπαθέστατου μικρού Νικόλα.
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
11,25 ευρώ.

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, Τζόναθαν Σουίφτ

Από 7 ετών
Η αποκορύφωση της φαντασίας και της περιπέτειας σε ένα μυθιστόρημα που μετρά σχεδόν 3 αιώνες ζωής.
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
14,39 ευρώ

Το καπλάνι της βιτρίνας, Άλκη Ζέη

Από 7 ετών
Ένα απολαυστικό, ηθογραφικό μυθιστόρημα που προσφέρει χαμόγελα και συγκίνηση.
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
8,91 ευρώ

Ο Τρελαντώνης, Πηνελόπη Δέλτα

Από 7 ετών
Το κλασικό, ηθογραφικό και αρκετά βιογραφικό μυθιστόρημα της Δέλτα αποτελεί ιδανικό ανάγνωσμα για παιδιά δημοτικού.
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
8,01 ευρώ.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, Ιούλιος Βερν

Από 9 ετών
Ποιος δεν παθιάστηκε με τον συναρπαστικό αγώνα του Φιλέα Φογκ να ταξιδέψει σε όλη την γη και να επιστρέψει στο Λονδίνο μέσα σε 80 ημέρες, προκειμένου να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα;
Αγοράστε το online από εδώ
Τιμή:
9,59 ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v