Οι νέες τάσεις στα χρώματα μαλλιών

Οι νέες τάσεις στα χρώματα μαλλιών

Το πήρατε απόφαση: Ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας, ώστε να σας βρει το καλοκαίρι με νέο look και βελτιωμένη διάθεση.

Οι hair stylists, λοιπόν, για το 2013 προτείνουν να γίνετε λίγο πιο τολμηρές ως προς την επιλογή του χρώματος, δοκιμάζοντας αντισυμβατικές αποχρώσεις σε τμήματα των μαλλιών, όπως το ροζ ή το σιέλ. Φυσικά, νέες προτάσεις υπάρχουν και για τις λιγότερο θαρραλέες, που προτιμούν φυσικές αποχρώσεις ή φωτεινές ανταύγειες.

Δείτε ποιες θα είναι οι φετινές τάσεις στα χρώματα μαλλιών:

Καστανόξανθο

 

Λίγες είναι οι Ελληνίδες που θα επιλέξουν τα εκκεντρικά χρώματα, για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Οι περισσότερες θα προτιμήσουν φυσικά χρώματα, όπως το καστανόξανθο, ένα look που έγινε δημοφιλές το 2007 από τo super model Gisele Bundchen και παραμένει δημοφιλές μέχρι σήμερα. Μπορείτε να το αποκτήσετε είτε με βαφή σε όλο το μαλλί είτε με πολύ πυκνές ανταύγειες.

Ombré

Το ombré ("σκιά" στα ελληνικά) έχει εμφανιστεί συχνά τον τελευταίο χρόνο στα κόκκινα χαλιά του Hollywood και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για καστανές που θέλουν να φωτίσουν λίγο το πρόσωπό τους. Για το αποτέλεσμα αυτό η βαφή θα επικεντρωθεί στις άκρες των μαλλιών, με λίγες πινελιές να ξεκινούν από τη ρίζα για «δέσιμο».

Βουτιά στο χρώμα

Μία τάση που επηρέασε περισσότερο τις έφηβες ή τις νεώτερες είναι και αυτή που θέλει τις άκρες από τούφες των μαλλιών βουτηγμένες σε εκκεντρικά χρώματα, όπως το ροζ, το σιέλ, το φούξια ή το κόκκινο ή ακόμα και σε συνδυασμό από χρώματα του ουράνιου τόξου. Δεν ήταν πάντως λίγες και οι celebrities που επέλεξαν αυτό το στιλ για τις fun εμφανίσεις τους.

Balayage

Το balayage είναι μία νέα τάση που ταιριάζει σε κάθε χρώμα μαλλιών, ωστόσο δείχνει ακόμα καλύτερο σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμη βάση. Απευθύνεται κυρίως σε αυτές που θέλουν αν φωτίσουν τα μαλλιά τους, κάνοντάς τα να δείχνουν σα να έχουν φυσικές ανταύγειες, χωρίς όμως να κάνουν τις κλασικές ανταύγειες ή συνολική βαφή. Η τεχνική απαιτεί την χρήση ενός πινέλου που ονομάζεται «κουπί», δεν περιλαμβάνει αλουμινόχαρτο (όπως στις κλασικές ανταύγειες), παρά επιτρέπει στον/στην κολορίστ να βάψει όπου εκείνος,-η επιλέξει και σίγουρα όχι κοντά στη ρίζα. Το balayage έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να βάφετε την ρίζα των μαλλιών σας κάθε λίγο και λιγάκι, ενώ κάνει τα μαλλιά να δείχνουν σαν να έχετε περάσει έναν μήνα στην παραλία.

Ουράνιο τόξο

Οι τάσεις φέτος επιτρέπουν έντονα, φωτεινά χρώματα στα μαλλιά είτε σε συμβατικές αποχρώσεις του χαλκού και του κόκκινου είτε σε λιγότερο συμβατικά φούξια και ροζ, τα οποία παραπέμπουν σε... περούκα. Θα το τολμήσετε;

Πλατίνα

Το πλατινέ μαλλί συνεχίζει να είναι δημοφιλές και το 2013, ωστόσο καθώς είναι πολύ απαιτητικό στην διατήρησή του, είναι προτιμότερο να επιλέγεται από γυναίκες με ανοιχτόχρωμη βάση, ενώ δεν ταιριάζει σε όλους τους τόνους επιδερμίδας. Είναι, όμως, μία εξαιρετική πρόταση για να δοκιμάσουν όσες έχουν πολύ κοντά μαλλιά.

Πηγή: Beauty.about

v