Η ιδανική κόμμωση για τα δικά σας μαλλιά

Η ιδανική κόμμωση για τα δικά σας μαλλιά

Κατά κανόνα οι γυναίκες που έχουν ίσια μαλλιά θα ήθελα να έχουν σγουρά. Οι σγουρομάλλες έχουν τρελαθεί στο «σίδερο» και οι μελαχρινές μεγαλώνοντας γίνονται ξανθιές. Γιατί, όμως, να μη δοκιμάσετε να «δουλέψετε» με τα μαλλιά που σας έδωσε η φύση;

Δείτε παρακάτω ποιο κούρεμα και χτένισμα ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας τύπο μαλλιών και αποχαιρετίστε τις μέρες που πασχίζετε να τα τιθασεύσετε:

Χοντρή τρίχα

Σύμφωνα με τους hair stylists οι γυναίκες με χοντρή τρίχα είναι πολύ τυχερές –πρόκειται για την ποιότητα μαλλιών που σχεδόν όλες θα ήθελαν. Συμβουλεύουν, ωστόσο, τις γυναίκες με αυτόν τον τύπο μαλλιών να αποφεύγουν τα κοντά κουρέματα, γιατί μπορεί να δείχνουν σαν περούκες στο κεφάλι τους, και να προτιμούν πιο μακριά και φιλαριστά κουρέματα, που να φτάνουν λίγο κάτω από τους ώμους, όπως αυτό της Jennifer Aniston. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά αποκτούν κίνηση και δείχνουν πιο ανάλαφρα.

 

Ατίθασα μαλλιά

Τα ατίθασα μαλλιά είναι αυτά που συνεχώς «πετάνε» και που απαιτούν στιλιζάρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να τα τιθασεύσετε είναι με ένα φιλαριστό μπομπέ κούρεμα, a la Tyra Banks. Επιπλέον, οι στιλίστες λένε ότι οι γυναίκες με τέτοια ποιότητα τρίχας δεν πρέπει να λούζονται συχνά, γιατί το λούσιμο ξηραίνει τα μαλλιά και τα κάνει ακόμα πιο ατίθασα. Επιπλέον, μετά το στέγνωμα των μαλλιών, ισιώστε τα, σε τούφες των τριών εκατοστών, με το ειδικό σίδερο, σε κλίση 425 μοιρών. Την δεύτερη και τρίτη μέρα μετά το λούσιμο προσθέστε λίγη κρέμα λάμψης ή σιλικόνη κατά μήκος των μαλλιών, για να αποκτήσουν σέξι, γυαλιστερή υφή.

 

Σφιχτές μπούκλες

Εσείς που έχετε πολύ σγουρά και πυκνά μαλλιά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη φυσικότητα των μαλλιών σας, με ένα κούρεμα που θα τους δώσει όγκο σε μήκος μέχρι τους ώμους, όπως αυτό της Jada Pinkett Smith. Φροντίστε, όμως, να κρατήσετε τη χωρίστρα στη μέση για να μένει ανοιχτό το πρόσωπό σας και να δίνει ένταση στα μάτια και τα ζυγωματικά σας. Για τέλειο αποτέλεσμα ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κόψει τα μαλλιά όταν θα είναι στεγνά, για να μπορέσει να τους δώσει πιο ξεκάθαρο σχήμα και να μην τα κόψει παραπάνω από όσο πρέπει. Τέλος, αφήστε λίγο πιο μακριά τα μαλλιά στο ύψος του πηγουνιού, για πιο γλυκό αποτέλεσμα, και φροντίστε ο όγκος να βρίσκεται στο ύψος που είναι τα μάγουλά σας.

 

Πολύ λεπτά μαλλιά

Τα λεπτά μαλλιά εύκολα δείχνουν άτονα και φλατ. Για να το αποφύγετε αυτό προτιμήστε ένα πολύ φιλαριστό μπομπέ κούρεμα, όπως αυτό της Jodie Foster, που δίνει όγκο και κίνηση. Σκοπός σας είναι να κάνετε τις τρίχες των μαλλιών σας να δείχνουν πιο παχιές και γι'αυτό τα διαφορετικά μήκη είναι απαραίτητα. Για τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε ψαλίδι στις άκρες των μαλλιών σας, για να τα κάνετε να δείχνουν ακόμα πιο πλούσια.

 

Για ατίθασα κυματιστά μαλλιά

Ένα μέσο μήκος με έντονο φιλάρισμα, όπως αυτό της Marisa Tomei, μπορεί να εξισορροπήσει τα ατίθασα κυματιστά μαλλιά, για να μην κρύβουν το πρόσωπό σας. Έτσι, θα αναδείξετε την φυσική υφή των μαλλιών σας χωρίς αν δείχνουν άκομψα ογκώδη. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να δώσει πολλά διαφορετικά μήκη στα μαλλιά σας, ειδικά γύρω από το πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να τραβά τα προσοχή.

 

Μαλλιά με μπούκλες

Κρατήστε τα μαλλιά σας μακριά αν έχετε μπούκλες, σε μήκος μέχρι λίγο κάτω από τους ώμους, όπως αυτό της Andie MacDowell. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βάρος τους για να «τραβήξετε» προς τα κάτω τις μπούκλες και να κάνετε τα μαλλιά να δείχνουν λίγο πιο φλατ. Επίσης, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας μειώσει λίγο τον όγκο, με μπόλικο φιλάρισμα, ιδιαίτερα στη μέση τους μήκους τους.

 

Ίσια και ατίθασα μαλλιά

Τα ατίθασα μαλλιά μπορεί να δείχνουν πλούσια και βαριά αν κοπούν σε ένα μήκος, όπως βλέπετε στο κούρεμα της Salma Hayek. Ένα τόσο αυστηρό κούρεμα, βέβαια, φέρει τον κίνδυνο να δημιουργήσει τριγωνικό σχήμα στο πρόσωπό σας, ειδικά όταν συγκεντρώνεται υπερβολικός όγκος μαλλιών στο κάτω μέρος. Ενώ το υπερβολικό βάρος μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν φλατ. Γι'αυτό θα πρέπει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να «παίξει» με τα μήκη και να αφαιρέσει λίγο από τον όγκο, ιδιαίτερα στο τελείωμα.

 

Λεπτά και ίσια μαλλιά

Το αυστηρό καρέ, μέχρι το πηγούνι, της Helen Mirren, είναι ιδανικό για πολύ λεπτά μαλλιά που έχουν ανάγκη από όγκο. Για να αναδείξετε, μάλιστα, ακόμα περισσότερο το στιλ σας, δοκιμάστε να κόψετε και αφέλειες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να αποδώσει ένα κούρεμα αυστηρό και «γεμάτο», χωρίς φιλάρισμα. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει λίγα στρώματα διαφορετικού μήκους γύρω από το πρόσωπό σας για να το κολακεύσει. Όταν τα χτενίζετε για να βγείτε χρησιμοποιήστε μία χοντρή βούρτσα για να δώσετε όγκο στην κορυφή του κεφαλιού σας.

 

Λεπτά και κυματιστά μαλλιά

Μην αφήνετε τη λεπτή υφή των μαλλιών σας να τους δημιουργεί αδύναμο στιλ. Τονώστε τον όγκο με κοντό μπομπέ κούρεμα και έντονο φιλάρισμα, όπως αυτό της Meg Ryan. Με το χτένισμα αυτό κολακεύετε την φυσική υφή των μαλλιών σας και αναδεικνύετε την κυματιστή τους φύση. Όσο για το μήκος, μην το αφήσετε περισσότερο μακρύ από το ύψος του πηγουνιού σας, γιατί τα πιο μακριά μαλλιά θα δείξουν ογκώδη –αλλά όχι με την καλή έννοια.

 

Ίσια μαλλιά

Δοκιμάστε να κόψετε μακριές αφέλειες όπως αυτές της Suzanne Somers για σέξι look. Το στιλ αυτό είναι ιδανικό για τα εντελώς ίσια μαλλιά γιατί προσθέτει υφή και όγκο –στοιχεία που χάνονται με ένα απλό, μακρύ κούρεμα. Ζητήστε τη συμβουλή του κομμωτή σας σχετικά με το πώς να κάνει τις αφέλειές σας, καθώς δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα οι πολύ πυκνές ή πολύ μακριές.

Πηγή: Goodhousekeeping

v