4 μυστικές συνταγές για τις πιο δύσκολες επιδερμίδες

4 μυστικές συνταγές για τις πιο δύσκολες επιδερμίδες

Αν έχετε δοκιμάσει κάθε πιθανό καλλυντικό και δεν έχετε δει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο πρόσωπό σας, πηγαίνετε στην κουζίνα και ανοίξτε το «φαρμακείο» του σπιτιού –πιθανώς έχετε ήδη τα απαραίτητα γιατρικά που χρειάζεστε για τέλεια επιδερμίδα.

Ασπιρίνη και μέλι

Ο συνδυασμός ασπιρίνης και μελιού μπορεί στιγμιαία να μειώσει τις επιπτώσεις της ακμής και να καταλαγιάσει την κοκκινίλα που δημιουργείται στο πρόσωπο, όταν αυτό είναι ερεθισμένο. Η ασπιρίνη μειώνει το πρήξιμο και την κοκκινίλα που δημιουργεί η ακμή, ενώ το μέλι είναι αντιβιοτικό, το οποίο μπορεί να απολυμάνει τους πόρους –η μόλυνση των πόρων είναι, άλλωστε, που προκαλεί την ακμή.

Δοκιμάστε το: Καθαρίστε καλά το δέρμα σας με λοσιόν ή toner για να ανοίξουν οι πόροι. Σε ένα μπολ λιώστε μία ασπιρίνη και προσθέστε μικρή ποσότητα της λοσιόν ή του toner, ώστε να δημιουργηθεί μία παχιά πάστα. Απλώστε την πάστα στα σημεία της ακμής, ακριβώς πάνω στα σπυράκια, και αφήστε την εκεί για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ την και απλώστε λίγο μέλι πάνω στα σπυράκια. Ξεπλύνετε και το μέλι μετά από 10 λεπτά και το δέρμα σας θα δείξει αμέσως πιο καθαρό.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι από τα πράγματα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Πέρα, όμως, από τον καθαρισμό των δοντιών χρησιμεύει και ως καταπραϋντικό της ακμής, αφαιρεί τον ερεθισμό από τσιμπήματα εντόμων, ενώ μειώνει το αίσθημα της φαγούρας όταν το δέρμα είναι ερεθισμένο.

Δοκιμάστε το: Απλώστε λευκή οδοντόκρεμα (όχι τζελ) απευθείας στο σημείο που σας τσίμπησε το έντομο ή πάνω στην ακμή. Αφήστε τη να στεγνώσει και πηγαίνετε για ύπνο. Το πρωί, ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα και... θαυμάστε τα αποτελέσματα!

Λεμόνι και ζάχαρη

Τα λεμόνια είναι φυσικά αντισηπτικά, εξαιρετικά στο να αφαιρούν τους ρύπους και τα βακτήρια από τους πόρους. Έτσι, το δέρμα γίνεται λιγότερο λιπαρό και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειωθεί και η ακμή. Η ζάχαρη δρα ως απολεπιστικό, ανοίγοντας τους πόρους για να εισχωρήσει καλύτερα το λεμόνι.

Δοκιμάστε το: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση. Ρίξτε λίγη ζάχαρη στην επιφάνεια του ενός μισού και τρίψτε την επιφάνεια αυτή στην επιδερμίδα σας, για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα. Κάντε το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και θα δείτε πως σταδιακά θα αρχίσουν να μειώνονται τα μαύρα στίγματα και η επιδερμίδα θα δείξει πιο λαμπερή.

Θαλασσινό αλάτι

Όπως το λεμόνι, έτσι και το θαλασσινό αλάτι είναι φυσικό αντισηπτικό –έτσι εξηγείται ότι το δέρμα σας δείχνει πιο καθαρό όταν έχετε περάσει μερικές ημέρες στην θάλασσα. Δεν χρειάζεται, όμως, να καταφεύγετε κάθε μέρα στην κοντινότερη παραλία για να αποκομίσετε τα οφέλη του θαλασσινού νερού –μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι, απλώνοντας μίγμα νερού και θαλασσινού άλατος απευθείας στην επιδερμίδα σας, προκειμένου να μειωθεί η ακμή, τα σημάδια γήρανσης και οι ρυτίδες.

Δοκιμάστε το: Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας θαλασσινό νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι, το οποίο να περιέχει περίπου 450ml ζεστού νερό. Ψεκάστε με αυτό ένα βαμβάκι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Μετά από μερικές ημέρες το αλάτι θα έχει κάνει τη δουλειά του.

* Το άρθρο αυτό γράφτηκε βάσει αντίστοιχου στο Lifehack.com και δεν αποτελεί επιστημονικό κείμενο.

v