Τα ασφαλή καλλυντικά για εγκύους

Τα ασφαλή καλλυντικά για εγκύους

Όλες οι μέλλουσες μαμάδες εκεί έξω ξέρετε ήδη πόσο έχετε ομορφύνει με την εγκυμοσύνη σας. Ωστόσο, κάποιες από εσάς μπορεί να έχετε εμφανίσει κάποια προβλήματα στην επιδερμίδα σας, ίσως νιώθετε τα νεύρα σας λίγο τεταμένα και εξαντλείστε με το παραμικρό.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και ο καλύτερος τρόπος να τα δεχθείτε με περισσότερη υπομονή είναι με το να περιποιείστε τον εαυτό σας, όσο η κοιλίτσα σας ετοιμάζει το υπέροχο μωρό σας. Για καλή σας τύχη, στο εμπόριο υπάρχουν αμέτρητα φυσικά προϊόντα, χωρίς παραβένες, τα οποία θα διατηρήσουν τη λάμψη στα μαλλιά και την επιδερμίδα σας, όσο κι αν οι ορμόνες σας χορεύουν σε τρελούς ρυθμούς.

Δείτε κάποια τέτοια προϊόντα, τα οποία θα σας χαλαρώσουν και θα αναδείξουν τον πιο όμορφο εαυτό σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Κρέμα για τις ραγάδες

Ξεκινήστε να απλώνετε στην κοιλίτσα σας κάποια ειδική κρέμα για να αποφύγετε τις ραγάδες, ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Προτείνουμε την Prevenstria της Frezyderm, η οποία είναι ιδιαίτερα παχύρευστη και ενυδατική και υπόσχεται να κρατήσει το δέρμα σας πολύ ελαστικό όσο η κοιλίτσα θα μεγαλώνει.

Τιμή: 20 ευρώ.
Θα την βρείτε στα φαρμακεία.

Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για τριχόπτωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ακόμα κι αν δεν έχετε παρατηρήσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, ένα δυναμωτικό σαμπουάν θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο ζωντανά και λαμπερά. Προτείνουμε το Δυναμωτικό Σαμπουάν της Vichy-Dercos.

Τιμή: 9 ευρώ.
Θα το βρείτε στα φαρμακεία.

Κρέμα κατά της λιπαρότητας

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο, είναι πιθανό να αυξηθεί η λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μαύρα στίγματα ή και σπυράκια. Χρησιμοποιείτε, λοιπόν, μία κρέμα ημέρας που θα ενυδατώνει την επιδερμίδα σας, προστατεύοντας ταυτόχρονα από την πρόωρη γήρανση και που θα ρυθμίζει την λιπαρότητα, προσφέροντας αντισηπτική δράση. Προτείνουμε την Aqua Vita της Apivita, η οποία έχει αντικαταστήσει το νερό με πράσινο τσάι, ενώ δεν περιέχει παραβένες, σιλικόνες κ.λ.π.

Τιμή: 25 ευρώ.
Θα την βρείτε στα φαρμακεία.

Ενυδάτωση σώματος

Αμέσως μετά το μπάνιο απλώστε στο δέρμα σας ένα body butter με υπέροχο άρωμα, το οποίο ενυδατώνει και θρέφει βαθιά την επιδερμίδα. Προτείνουμε το Japanese Cherry Blossom Body Butter, από το Body Shop, το οποίο προσφέρει όλα τα παραπάνω, αφήνοντας το δέρμα απίστευτα απαλό.

Τιμή: 17 ευρώ.
Θα το βρείτε στα καταστήματα Body Shop.

Απαλό καθαριστικό

Αποφύγετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, τα καθαριστικά σαπούνια και τζελ του εμπορίου για το πρόσωπο και το σώμα και επιλέξτε ένα προϊόν με πιο απαλή σύνθεση, όπως αυτό της Barefoot Botanicals SOS. Το κρεμώδες αυτό καθαριστικό περιέχει ένα μίγμα από εξαιρετικά εκχυλίσματα βοτάνων, τα οποία αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Τιμή: 17,60 ευρώ.
Αγοράστε το online από το Sunnyside.gr.

Κρέμα για τα πόδια

Όσο υπέροχη κι είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης, το να κουβαλάτε όλη μέρα ένα μωράκι στην κοιλιά σας μπορεί να είναι και λίγο κουραστικό. Πολλές γυναίκες το διάστημα αυτό νιώθουν τα πόδια τους κουρασμένα, πρησμένα και έχουν ανάγκη από μία κρέμα που θα μαλακώσει το δέρμα στην φτέρνα και τα δάχτυλα. Η Gehwohl ειδικεύεται στα καλλυντικά για την περιποίηση των ποδιών, διαθέτοντας όχι μόνο την ιδανική κρέμα για καταπονημένα πόδια (τιμή: 8,50 ευρώ), αλλά και σακουλάκια με το κατάλληλο προϊόν για ανακουφιστικό ποδόλουτρο (τιμή: 8 ευρώ).

Αναζητήστε τα στα φαρμακεία.

Κρέμα για το στήθος

Πρήζεται, ερεθίζεται και μετά έρχεται η χαλάρωση. Αποφύγετε όλα αυτά και διατηρήστε την ελαστικότητα και την σφριγηλότατα του στήθους σας, απλώνοντας τακτικά μία κρέμα ειδικά για αυτόν τον σκοπό, όπως η Specific Support Bust της Mustela.

Τιμή: 21.30 ευρώ.
Αναζητήστε την στα φαρμακεία.

Υπέροχο και ασφαλές άρωμα

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αρνούνται να βάλουν πάνω τους οποιοδήποτε μη φυσικό καλλυντικό ή άρωμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να δοκιμάσετε το 100% φυσικό άρωμα της εταιρίας Neal's Yard Remedies «Eau de Parfum No 2 Τριαντάφυλλο», με την αιθέρια, εκλεπτυσμένη και βελούδινη μυρωδιά του τριαντάφυλλου, η οποία έχει εξαιρετικά ηρεμιστικές και «ανεβαστικές» ιδιότητες.

Τιμή: 61 ευρώ.
Θα το βρείτε στo κατάστημα της Neal's Yard Remedies, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.

v