Εγκυμοσύνη: Ντυθείτε σύμφωνα με το σώμα σας

Εγκυμοσύνη: Ντυθείτε σύμφωνα με το σώμα σας

Είτε η κοιλίτσα σας είναι ολοστρόγγυλη, είτε τουρλωτή, είτε είναι μυτερή ή μικρή και διακριτική, δείτε πώς θα την κολακεύσετε, μαζί με όλη τη σιλουέτα σας, σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών.

 

Κοιλίτσα 360˚

Φουσκωμένα μάγουλα, πρησμένοι αστράγαλοι... «κόσμε, είμαι έγκυος! Δεν είμαι χοντρή!». Ο στόχος σας αν έχετε κοιλίτσα ολοστρόγγυλη και μεγάλη είναι να δώσετε έμφαση στο μήκος, όχι στο πλάτος. Πώς;

Πρωινό look

To layering, με μία ντραπέ μακριά ζακέτα σε χακί απόχρωση, πάνω από στενό τοπ και με παντελόνι στενό στα πόδια ή κολάν από κάτω θα σας κάνει αυτόματα να δείχνετε πιο ψιλόλιγνη. Στο συνολικό look θα βοηθήσει και ένα σχετικά μυτερό μποτάκι με χαμηλό τακούνι, ενώ τα λαμπερά αξεσουάρ θα τονώσουν το στιλ σας. Το μακρύ κολιέ και το μαντήλι, συγκεκριμένα, θα επιμηκύνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα σας.

Απογευματινό look

Για κομψές εμφανίσεις επιλέξετε μαύρη τουνίκ με διαφάνειες και μαύρο παντελόνι σε ίσια γραμμή. Μπορεί η επιλογή χρώματος να μην είναι η πιο... εύθυμη, όμως το μαύρο κάνει τον κορμό να φαίνεται μακρύτερος και, ως γνωστών, «κόβει». Μπορείτε, βέβαια, να διανθίσετε το look σας με κοσμήματα, μία όμορφη τσάντα και εντυπωσιακές, φωτεινές μπαλαρίνες, οι οποίες αποφύγετε να είναι ολοστρόγγυλες γιατί θα κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν πιο κοντά.

Χαμηλή κοιλίτσα

Το μωρό σας έχει βολευτεί στα χαμηλά της κοιλιάς σας, με αποτέλεσμα να δείχνετε ετοιμόγεννη, ακόμα κι αν... έχετε δρόμο ακόμα μπροστά σας. Ο στόχος σας είναι να εξισορροπήσετε τις αναλογίες σας τραβώντας την προσοχή αλλού.

Πρωινό look

Δώστε έμφαση στα πόδια σας. Επιλέξτε μία pencil φούστα, στο ύψος του γονάτου, σε ελαστικό denim ύφασμα, την οποία θα συνδυάσετε με αναπαυτικές πλατφόρμες. Για να τραβήξετε την προσοχή προς τα πάνω προτιμάτε μπλούζες με μεγάλο V και μεγάλα, εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή ένα ογκώδες κολιέ. Σε γενικές γραμμές, επιλέγετε μπλούζες αρκετά μακριές, για να καλύπτουν όλη την κοιλίτσα σας.

Απογευματινό look

Ανεβάστε τη μέση σας ψηλά. Επιλέξτε μία μπλούζα με έντονο V αλλά και με ψηλή μέση, που στενεύει πάνω από την κοιλιά σας, για να προσδιορίσει καλύτερα τη γραμμή σας και να τραβήξει το βλέμμα προς τα πάνω, τονίζοντας και το πλούσιο ντεκολτέ σας. Τα εκκεντρικά γυαλιά και τα παιχνιδιάρικα αξεσουάρ θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στο να επικεντρώσουν την προσοχή προς τα πάνω. Ένα λίγο πιο κοντό ζακετάκι θα εξισορροπήσει ακόμα περισσότερο τις αναλογίες σας. Όσο για τα πόδια σας, τα οποία πιθανώς λόγω της κοιλιάς δείχνουν πιο κοντά από όσο πραγματικά είναι, τη λύση θα δώσουν ένα σκουρόχρωμο, ζέρσεϊ παντελόνι και ένα ζευγάρι ελαφρώς μυτερές μπαλαρίνες.

Ψηλή κοιλίτσα

Το στήθος σας δείχνει ενσωματωμένο με την κοιλιά σας και εσείς μοιάζετε με μήλο πάνω σε ξυλάκι. Στόχος σας; Λίγη λάμψη εδώ, λίγο «σούρωμα» εκεί και θα καταφέρετε να δημιουργήσετε πιο λεπτή και πιο θηλυκή σιλουέτα.

Πρωινό look

Μάθετε να παίζετε με το χρώμα και να το διαχειρίζεστε έτσι ώστε να διαχωρίζετε το μπούστο σας από το υπόλοιπο σώμα σας, όπως με το φόρεμα της φωτογραφίας. Συνδυάστε το look με αναπαυτικά παπούτσια από καμβά, κολιέ και βραχιόλι, αλλά και μία πολύχρωμη τσάντα.

Μία άλλη ιδέα είναι να επιλέγετε wrap dresses, που δένουν στη μέση, ή να συνδυάζετε τις μακριές, ριχτές σας μπλούζες με λεπτά ζωνάκια που θα δένουν όμως πάνω από την κοιλιά, για να βοηθούν το σώμα να δείχνει καλύτερα διαχωρισμένο.

Απογευματινό look

Επιλέγετε μπλούζες από μετάξι ή ελαστικό ζέρσεϊ, με δέσιμο κάτω από τη γραμμή του μπούστου, οι οποίες θα το διαχωρίσουν από την κοιλίτσα σας. Για να αποτρέψετε να δείχνουν τα πόδια σας σαν ξυλάκια, προτιμάτε παντελόνια ελαφρώς πιο φαρδιά στο τελείωμα. Ένα κοντό κολιέ βοηθά, επίσης, στο να επικεντρώνεται το βλέμμα προς τα πάνω.

Μικρή και χαριτωμένη

Μήπως δείχνετε σαν πύθωνας που έχει καταπιεί μπάλα του μπάσκετ; Δυσκολεύεστε να βρείτε ρούχα που να σας ταιριάζουν; Σκοπός σας είναι να αναδείξετε την κοιλίτσα σας και να δώσετε διαστάσεις στην αγορίστικη σιλουέτα σας.

Πρωινό look

Είστε από τις τυχερές που μπορούν κάλλιστα να φορούν ριγέ, με οριζόντιες ή λοξές ρίγες, ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκμεταλλευτείτε το με μπλούζες σε σχέδιο όπως αυτό της φωτογραφίας, το οποίο τονίζει τις καμπύλες. Φροντίστε τα τοπ σας να είναι κολλητά και συνδυάστε τα με κολάν ή κολλητά τζιν. Εκτινάξτε το look με αξεσουάρ και μεγάλα γυαλιά ηλίου, α λα Audrey Hepburn.

Απογευματινό look

Καμπύλες ενωθείτε! Επιλέξτε ένα τοπ που θα έχει σούρες στο πλάι, το οποίο θα κάνει την κοιλίτσα σας να δείχνει ακόμα πιο στρογγυλή. Ακόμα, μπορείτε να φοράτε πουκάμισα με κάποιο σχέδιο, π.χ. με βολάν, με έναν φιόγκο, με γυρισμένα μανίκια, κάτι που θα τραβά την προσοχή και θα δίνει σχήμα στη σιλουέτα σας. Τα παντελόνια σας προτιμήστε να είναι στενά ή σε ίσια γραμμή, με ευδιάκριτες τσέπες στα οπίσθια. Τα αξεσουάρ σας πρέπει να είναι λαμπερά και έντονα για να κερδίζουν το βλέμμα.

Πηγή: Babycenter.com

v