Απογαλακτισμός και εξοικείωση με το ξένο γάλα

Απογαλακτισμός και εξοικείωση με το ξένο γάλα
Ερώτηση:
Θηλάζω την κόρη μου 12 μήνες και επειδή θα πάω στην δουλειά μετά από την άδεια μητρότητας που είχα, προσπαθώ να της δώσω ξένο γάλα χωρίς επιτυχία. Τρώει τις υπόλοιπες τροφές απλά με το γάλα έχουμε πρόβλημα. Πώς μπορώ να την εξοικειώσω με το μπιμπερό και το ξένο γάλα;
Απάντηση:

Καταρχάς ο μητρικός θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της μητέρας στη δουλειά της. Η μητέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει θήλαστρο και να αποθηκεύσει μητρικό γάλα το οποίο μπορεί να χορηγηθεί στο μωρό με μπιμπερό ή με ποτήρι κατάλληλο για την ηλικία του.

Από την άλλη πλευρά ένα μωρό 12 μηνών χρειάζεται να πίνει γάλα μόνο το πρωί και το βράδυ δεδομένου ότι τρώει τις στερεές τροφές.

Αν όμως η μητέρα επιθυμεί να διακόψει το μητρικό θηλασμό τότε οι γονείς θα πρέπει να επιμείνουν ότι η σίτιση του μωρού με το μπιμπερό και το ξένο γάλα να δοκιμάσουν διάφορα μπιμπερό και θηλές και ίσως να αλλάξουν και κάποια ξένα γάλατα. Ακόμη καλό είναι στην αρχή κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός από την μητέρα, να δίνει το μπιμπερό με το ξένο γάλα.

Η Πετρούλα Λιάκου είναι Επιμελήτρια Παιδιάτρος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v