ΓΟΠ και μη αύξηση του βάρους

ΓΟΠ και μη αύξηση του βάρους

Ερώτηση:
Ο μπέμπης μου από 40 ημερών παιδεύεται με κρυφή ΓΟΠ με αποτέλεσμα να πίνει ελάχιστο γάλα σε κάθε γεύμα. Όμως βάρος έπαιρνε. Του δώσαμε epadoren, γάλα AR και ξεκίνησε να πίνει καλές ποσότητες, αλλά βάρος σταμάτησε να παίρνει εδώ και 20 μέρες. Το γάλα AR το πίνει εδώ και ένα 10ήμερο. Είναι 3,5 μηνών, του κάναμε καλλιέργεια ούρων αλλά ήταν στείρα. Φοβάμαι πολύ για αλλεργία. Πάντως δεν έχει ούτε εξάνθημα, ούτε αίμα στα κακά του. Είναι ήρεμος, κοιμάται καλά, ούτε κολικούς, ούτε τίποτα, μόνο αυτή τη στασιμότητα βάρους. Ο γιατρός με έβαλε σήμερα το πρωί να ξεκινήσω almiron pepti, να το δώσω 2 εβδομάδες κι αν αυξήσει το βάρος του σημαίνει ότι είναι αλλεργία. Αλλιώς μου είπε για πιο βαθιές εξετάσεις. Αν δεν είναι ούτε αλλεργία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
Απάντηση:

Πολύ σωστά ο παιδίατρος σας έχει χειριστεί το πρόβλημα μέχρι τώρα. Νομίζω να περιμένετε αυτόν το μήνα και να αξιολογήσουμε το βάρος στη συνέχεια. Καμιά φορά η αλλεργία δεν δίνει άλλα συμπτώματα παρά εμέτους και στασιμότητα βάρους. Η κατάσταση αυτή λέγεται αλλεργική εντεροπάθεια και πολλές φορές αν δεν διαγνωστεί με την αλλαγή γάλακτος , θέλει και ενδοσκόπηση. Επίσης πρέπει να αποκλειστούν και γενικότερα αίτια εκτός του πεπτικό αν το βρέφος δεν παίρνει βάρος. Προς το παρόν όμως αναμονή και παρακολούθηση.

Η κ. Καφρίτσα Παναγιώτα είναι Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v