Γυαλιά ηλίου: Τάσεις και οικονομικές προτάσεις

Γυαλιά ηλίου: Τάσεις και οικονομικές προτάσεις

Η σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου δεν μεταφράζεται στο πόσο αυτά κοστίζουν, αλλά στο αν παρέχουν την απαραίτητη αντηλιακή προστασία για τα μάτια σας, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τις βλαβερές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας. Ωστόσο, όλες οι γυναίκες θέλουν τα γυαλιά ηλίου τους να είναι και στιλάτα, να τους ταιριάζουν και -γιατί όχι;- να συμβαδίζουν με τη μόδα.

Έτσι, αφού είστε βέβαιες πως γνωρίζετε τα μυστικά των καλών γυαλιών ηλίου, δείτε στη συνέχεια κάποια από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα σχέδια για το φετινό καλοκαίρι, τα οποία δεν θα σας κοστίσουν μια περιουσία!

Τι να προσέχετε στα γυαλιά ηλίου:

1. Τα γυαλιά ηλίου που φοράτε θα πρέπει να αναγράφουν «100% UV Protection» ή «UV 400», που σημαίνει πως προστατεύουν τα μάτια από τις ακτινοβολίες οι οποίες δεν βρίσκονται εντός των ασφαλών ορίων μήκους κύματος (δηλαδή παρέχουν προστασία από τις UVA ακτίνες κατά τουλάχιστον 99% και από τις UVB κατά 95%).

2. Ο τύπος του φακού θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Έτσι, οι «degraded» φακοί, αυτοί δηλαδή με την διαβαθμισμένη σκουρότητα είναι ιδανικοί αν οδηγείτε πολύ συχνά. Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση «καθρέπτη» αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας, αλλά μειώνουν πολύ την φωτεινότητα, ενώ είναι πιο ευάλωτοι και στις γρατζουνιές. Οι πολωτικοί φακοί περιορίζουν το «θάμπωμα» από τον ήλιο τις απογευματινές ώρες, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε γυαλιά ηλίου με γυαλιά οράσεως, δημοφιλέστερη λύση είναι οι φωτοχρωμικοί φακοί.

3. Ο σκελετός των γυαλιών σας πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σας. Να ακουμπά μόνο στη μύτη και τα αυτιά σας και να μην έρχεται σε επαφή με τους κροτάφους και τις βλεφαρίδες σας. Επίσης, οι μεταλλικοί σκελετοί χρειάζονται προσοχή, γιατί η οξείδωσή τους μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες.

Η μόδα στα γυαλιά ηλίου για το καλοκαίρι 2013

Τα γυαλιά ηλίου το φετινό καλοκαίρι αποτελούν από μόνα τους το δημοφιλέστερο αξεσουάρ. Όσο για τα στιλ που αναμένεται να κυριαρχήσουν; Τα κυκλικά, τα ευμεγέθη, τα γυαλιά-καθρέφτης και αυτά με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι που θα κερδίσουν περισσότερο τις εντυπώσεις. Δείτε κάποιες από τις πιο οικονομικές προτάσεις της αγοράς:

Oakley Frogskins
Κωδικός: 9013 24-362, Aquatique Drop Off blue Iridium

Από τη νέα συλλογή γυαλιών ηλίου της Oakley, τα Frogskins ξεχωρίζουν για τον φακό-καθρέφτη και τα χαρούμενα σχέδιά τους. Διατίθενται και σε άλλα χρώματα.

Τιμή: 119 ευρώ, αν τα αγοράσετε online από το Eye-shop.gr.

Ray Ban Erika
Κωδικός: RB 4171

Στην ολοκαίνουργια συλλογή της Ray Ban συναντάμε το μοντέλο Erika, με τους σχεδόν στρογγυλούς φακούς και τον μεταλλικό σκελετό. Θα το βρείτε σε καφέ-ταρταρούγα και σε μαύρο.

Τιμή: Περί τα 80 ευρώ, στα περισσότερα καταστήματα οπτικών.

Αsos, Premium Embellished Cat Eye Sunglasses

Από τα πιο στιλάτα καλοκαιρινά γυαλιά ηλίου, και σίγουρα από αυτά που θα προτιμήσουν οι fashionistas, είναι τα σχέδια που διακοσμούνται με ανθάκια ή λουλουδάκια, όπως τα λευκά που βρήκαμε στο βρετανικό e-shop Asos. O σκελετός τους είναι πλαστικός, όμως οι φακοί τους προσφέρουν πλήρη προστασία από την UV ακτινοβολία.

Τιμή: 26,26 ευρώ.

Αγοράστε τα online από εδώ.

Mango, Basic Cateye Sunglasses

Για εσάς που τολμάτε να φοράτε εκκεντρικά γυαλιά ηλίου, τα Cat Eye που βρήκαμε στα καταστήματα Mango, όχι μόνο διαθέτουν πολύ ελαφρύ σκελετό, αλλά και προσφέρουν πλήρη προστασία κατά της UV ακτινοβολίας. Διατίθενται και σε μαύρα.

Τιμή: 17,99 ευρώ.

Θα τα βρείτε στα καταστήματα Mango.

Vogue
Κωδικός: 2734SB 204448

Εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα και στην φετινή συλλογή της Vogue, από τον οποία ξεχωρίσαμε το μοντέλο της φωτογραφίας, με τον ανοιχτόχρωμο φακό και τον δίχρωμο σκελετό. Διατίθεται και σε άλλες αποχρώσεις.

Τιμή: Περί τα 95 ευρώ, στα καταστήματα οπτικών.

v