Total black: Πώς θα φορέσετε το μαύρο φέτος το καλοκαίρι

Total black: Πώς θα φορέσετε το μαύρο φέτος το καλοκαίρι

Μία από τις τάσεις που προτείνουν οι σχεδιαστές για το φετινό καλοκαίρι είναι το μαύρο. Πριν παραπονεθείτε, όμως, για τη μελαγχολία και τη μονοτονία που μπορεί να φέρει αυτό το χρώμα, σκεφτείτε το σε απαλές υφές, σε κυματιστά υφάσματα που να δημιουργούν στρώσεις ή σε ρομαντικές διαφάνειες που φωτίζουν τις σκιές... Καλύτερα, τώρα, ε;

(από αριστερά: Akris, Missoni, Dior, Saint Laurent)

Το μαύρο έρχεται το καλοκαίρι όχι ως πρόταση για μονοχρωματικές παλέτες, αλλά ως βάση πάνω στην οποία οι σχεδιαστές δουλεύουν με τις σύνθετες υφές και τις περίτεχνες λεπτομέρειες, οι οποίες δημιουργούν τελικά ρούχα «πλούσια» αλλά και ντελικάτα.

Δείτε πώς θα ενσωματώσετε το στιλ στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σας, παίρνοντας ιδέες από τις επώνυμες προτάσεις και βρίσκοντας τις πολύ οικονομικότερες εναλλακτικές στην αγορά.

Το καθημερινό μαύρο φόρεμα

(αριστερά: Dior – δεξιά: H&M)

Ποιος είπε ότι ένα μαύρο φόρεμα δεν φοριέται καλοκαίρι; Αφήστε πολύ δέρμα ακάλυπτο, επιλέξτε ένα σχέδιο με πιέτες για πιο ανάλαφρη υφή και δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες. Κι αν το Dior της φωτογραφίας σας πέφτει κάπως «τσιμπημένο», το αμάνικο φόρεμα που βρήκαμε στα H&M (και διατίθεται και σε μαύρο με λευκό πουά), αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική (τιμή: 29,95 ευρώ).

Στη δουλειά

(αριστερά: Michael Kors – δεξιά: Παντελόνι και μπλούζα Mango)

Μαύρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα αλλά λευκές λεπτομέρειες. Μας αρέσει το seventies look που προτείνει ο Michael Kors, αλλά εξίσου μας αρέσει και ο συνδυασμός παντελονιού-μπλούζας από τα Mango.

Παντελόνι σε ίσια γραμμή από βαμβάκι και πολυεστέρα (τιμή: 29,99 ευρώ), αμάνικη μπλούζα με κουμπάκια και λευκό γιακά, από 100% πολυεστέρα (τιμή: 29,99 ευρώ). Θα τα βρείτε στα καταστήματα Mango.

Το βράδυ

(αριστερά: Lanvin – δεξιά: Asos)

Τι πιο κομψό από ένα μαύρο, μεταξωτό φόρεμα που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους και την πλάτη, τονίζοντας τη μέση με μία εντυπωσιακή ζώνη, όπως αυτό που παρουσίασε ο οίκος Lanvin.

Εξίσου κομψό και το body-con φόρεμα από τα Asos, με το εντυπωσιακό κόψιμο στη μέση και στην πλάτη, από μαλακό ελαστικό ζέρσεϊ (τιμή: 39,39 ευρώ).

Αξεσουάρ

Ολοκληρώστε το total black look με εντυπωσιακά μαύρα αξεσουάρ, ιδιότροπα πέδιλα και καπέλα που προσδίδουν στιλ. Δείτε τι προτείνουν οι επώνυμοι οίκοι και πού θα τα βρείτε φθηνότερα.

Brand

Μαύρο καπέλο Saint Laurent, Gladiator πέδιλα Versace, τσάντα Celine, φλατ πέδιλα Dolce & Gabbana.

Budget

Μαύρο, ψάθινο καπέλο από τα Zara, τιμή: 17,95 ευρώ.
Δερμάτινα Gladiator Sandals από τα Pull & Bear, τιμή: 55,99 ευρώ.
Δερμάτινα σανδάλια S. Oliver, από το MyShoe.gr, τιμή: 45,90 ευρώ.
Τσάντα μεσαίου μεγέθους J&C Jacky & Celine, από το Yoox, τιμή: 45 ευρώ.

v