Πότε και πώς να γνωρίσετε το νέο σας σύντροφο στα παιδιά

Πότε και πώς να γνωρίσετε το νέο σας σύντροφο στα παιδιά

Η ζωή ως single μαμά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική: Μεταξύ δουλειάς, σχολείου, απογευματινών δραστηριοτήτων και κοινωνικής ζωής, το να μπει η ζωή των παιδιών σε πρόγραμμα είναι άθλος –πόσο μάλλον η προσωπική ζωή της μαμάς.

Ωστόσο, με λίγη ψυχραιμία και σωστά βήματα, τα πράγματα μπορούν να γίνουν λίγο πιο εύκολα. Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί, προκειμένου να κάνετε τη διαδικασία ένταξης του νέου σας συντρόφου στη ζωή τη δική σας και των παιδιών όσο το δυνατό πιο αναίμακτα.

Δώστε χρόνο

Όπως για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η υπομονή είναι βασικό στοιχείο αναφορικά με το πότε πρέπει να συστήσετε έναν νέο σύντροφο στα παιδιά και την ευρύτερη οικογένεια. Φροντίστε να πραγματοποιήσετε τη γνωριμία αυτή για τους σωστούς λόγους, όχι επειδή πιστεύετε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα πατρικό πρότυπο.

Είναι λογικό, με όλα όσα έχετε στο μυαλό σας, να μην έχετε κουράγιο να κρύβεστε σαν έφηβοι ή να βγαίνετε απλά ραντεβού και να θέλετε να επισπεύσετε κάποιες καταστάσεις. Όμως, αν το ένστικτό σας λέει ότι ίσως δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε έναν νέο άνθρωπο στη ζωή των παιδιών, μην το κάνετε.

Βεβαιωθείτε για την σοβαρότητα της κατάστασης

Το να φέρετε έναν νέο σύντροφο στο σπίτι δεν είναι κάτι που γίνεται «στην πλάκα». Η εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδιοργανωτική, όποια κι αν είναι η ηλικία των παιδιών. Είτε έχετε μικρά παιδιά, τα οποία εύκολα θα δεθούν μαζί του, είτε έχετε μεγαλύτερα παιδιά που μπορεί να γίνουν κακότροπα μαζί του, ο νέος σύντροφος μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο έντονα συναισθήματα αλλά και προβλήματα στην οικογένειά σας.

Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι η σχέση σας μαζί του είναι σοβαρή πριν φέρετε μία τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή των παιδιών.

Να είστε ευαίσθητη

Οι νέες σχέσεις φέρνουν μαζί τους αισθήματα χαράς και ενθουσιασμού και είναι λογικό να ελπίζετε πως την ίδια χαρά θα νιώσουν και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν, όμως, βλέπετε πως είναι διστακτικά, είναι σημαντικό να δείξετε ευαισθησία στα συναισθήματά τους.

Με την ίδια ευαισθησία πρέπει να κάνετε την πρώτη γνωριμία, έχοντας πάντα στο μυαλό σας ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά να δεχθούν έναν νέο άνθρωπο στη ζωή τους.

Τα παιδιά σε προτεραιότητα

Όταν προετοιμάζετε την πρώτη γνωριμία μεταξύ παιδιών και νέου συντρόφου, φροντίστε αυτή να γίνει υπό τους όρους των παιδιών σας. Σκεφτείτε ένα μέρος και μία δραστηριότητα που θα κάνει τα παιδιά να νιώθουν άνετα. Αυτό μπορεί να είναι μία βόλτα σε ένα αγαπημένο τους πάρκο ή ταινία στο σινεμά και φαγητό μετά. Έτσι, θα νιώθουν όλοι πιο χαλαροί.

Δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σας

Ο ενθουσιασμός και η ανεβασμένη διάθεση που έρχονται μαζί με ένα νέο ειδύλλιο είναι σπουδαία συναισθήματα για τη ζωή της single μαμάς, όμως προτεραιότητα πρέπει πάντα να έχουν οι υποχρεώσεις σας ως γονιός. Ένας νέος σύντροφος μπορεί, πράγματι, να σας κάνει ευτυχισμένη. Είναι, όμως, σημαντικό να αναρωτηθείτε αν αυτός είναι ένας «σωστός» άνθρωπος για να γνωρίσετε στα παιδιά σας.

Λάβετε υπ'όψιν τυχόν κακές του συνήθειες ή αρνητικές συμπεριφορές. Μήπως βρίζει συχνά; Έχει τρόπους όταν κάθεται στο τραπέζι; Αγαπάει τα παιδιά; Νιώθει άνετα μαζί τους ή η συμπεριφορά του μπορεί να τα φέρει σε δύσκολη θέση; Είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας, προκειμένου να κατασταλάξετε με κάποιον που πραγματικά σας ταιριάζει, από κάθε άποψη.

Αξίζει να είστε ευτυχισμένη τόσο εσείς όσο και τα παιδιά. Όταν, όμως, φτάνει η στιγμή να μπει ένας νέος άνδρας στη ζωή σας, φροντίστε να είστε όλοι εξίσου έτοιμοι για μία τόσο μεγάλη μετάβαση.

Πηγή: Modernmom

v