Η γυναίκα αρχίζει πλέον να γίνεται η «κουβαλήτρια» της οικογένειας

Η γυναίκα αρχίζει πλέον να γίνεται η «κουβαλήτρια» της οικογένειας

Οι γυναίκες γίνονται χρόνο με τον χρόνο οι βασικοί «κουβαλητές» στα νοικοκυριά της Αμερικής, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από την Pew, η οποία δείχνει πως 40% των οικογενειών με παιδιά επαφίενται στο εισόδημα της μητέρας για επιβιώσουν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, από το σύνολο των γυναικών που συντηρούν οικονομικά τις οικογένειές τους, το 37% είναι παντρεμένες που κερδίζουν περισσότερα από τους συζύγους τους, ενώ το 63% είναι single μαμάδες.

Μία παγκόσμια τάση

Και στην Ελλάδα, όμως, τα νούμερα των γυναικών «κουβαλητών» τα τελευταία χρόνια δεν απέχουν πολύ από αυτά της Αμερικής, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που οδήγησε τεράστιο ποσοστό ανδρών στα 40-50 στην ανεργία.

Για την ακρίβεια, παραπάνω από τις μισές εργαζόμενες γυναίκες συμβάλουν σήμερα κατά το ήμισυ στο οικογενειακό εισόδημα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από έρευνα της εταιρίας επιλογής στελεχών People for Business, η οποία έδειξε ότι ενώ πριν δύο χρόνια μόλις 2 στις 10 γυναίκες κάλυπταν συντηρούσαν οικονομικά τις οικογένειές τους, σήμερα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 45,5%, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης απομάκρυνσης της παραγωγικής γενιάς των 45+ από τις «μεγάλες» θέσεις εργασίας.

(Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 365 υψηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών επιχειρήσεων και δεν αφορά συνολικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού).

Πηγή: CNBC, PFB.gr

v