Φορέματα για γάμο: Για τις πιο εντυπωσιακές καλοκαιρινές εμφανίσεις

Φορέματα για γάμο: Για τις πιο εντυπωσιακές καλοκαιρινές εμφανίσεις

Αν έχετε λάβει και εσείς τουλάχιστον τρεις προσκλήσεις για γάμους φέτος το καλοκαίρι, το πιθανότερο είναι ότι σας προβληματίζουν τουλάχιστον δύο ζητήματα: «Τι θα φορέσω;» και «πόσα θα ξοδέψω», καθώς για τις περισσότερες γυναίκες η πρόσκληση σε έναν γάμο έχει δύο οικονομικές προεκτάσεις, τα χρήματα που θα χρειαστούν για το δώρο και αυτά που θα χρειαστούν για ρούχα και παπούτσια. Τόσα χρήματα, όμως, αποτελούν πρόβλημα για τους περισσότερους σήμερα.

Πριν ανακοινώσετε στον σύντροφό σας για ακόμα μία φορά ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε και με τίποτα να συνδυάσετε αυτό που πιθανώς βρείτε να φορέσετε, πάρτε μερικές ιδέες για τις πιθανές εναλλακτικές που μπορεί ήδη να υπάρχουν στην ντουλάπα σας ή και για ρούχα-πασπαρτού που μπορούν να φορεθούν «έξυπνα» σε περισσότερους από έναν γάμους και μην ξοδέψετε πάνω από 100-120 ευρώ για πλήρες look.

Ο επίσημος γάμος

Αν σκέφτεστε ότι στον επίσημο γάμο στον οποίον είστε καλεσμένη πρέπει να φορέσετε φόρεμα αξίας χιλιάδων ευρώ... κάνετε λάθος. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ρούχο που να φαίνεται επίσημο, χωρίς απαραίτητα να κοστίζει πολλά και που οπωσδήποτε να είναι κομψό και ιδιαίτερο ενώ ρόλο παίζουν και τα αξεσουάρ, τα οποία πρέπει να είναι μετρημένα αλλά εντυπωσιακά. Φροντίστε ακόμα τα χρώματα που θα επιλέξετε να είναι σκούρα –αλλά αποφύγετε το total black, και τα ρούχα καθόλου προκλητικά, γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει το σύνολο να δείχνει «φτηνό».

Μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε μία φούστα, όπως αυτή της φωτογραφίας, την οποία θα συνδυάσετε με ένα μαύρο σατινέ τοπ, πέδιλα λουστρίνια και μία εντυπωσιακή ποσέτ.

Πλισέ φούστα: Asos, τιμή: 37,11 ευρώ. Σατέν μπλούζα: Mango, τιμή: 19,99 ευρώ. Μαύρο κλατς: Accessorize, τιμή: 24,90 ευρώ. Λουστρίνια πέδιλα: Zara, τιμή: 39,95 ευρώ. Σύνολο: 122 ευρώ.

Ο ανεπίσημος γάμος

Για έναν γάμο που θα λάβει χώρα στο δημαρχείο ή σε κάποιο «χαλαρό» κτήμα στην παραλία ή για έναν γάμο πρωινό μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε ξανά την ίδια φούστα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, ένα λευκό δαντελένιο τοπ και ένα όμορφο ζευγάρι ψηλές εσπαντρίγιες, σε συνδυασμό με μία εντυπωσιακή ζώνη μπορούν πραγματικά να κλέψουν την παράσταση.

Πλισέ φούστα: Asos, τιμή: 37,11 ευρώ, Δαντελένιο τοπ: Bershka, τιμή: 14,99 ευρώ. Δερμάτινες εσπαντρίγιες: Nikki me, τιμή: 49 ευρώ. Χρυσαφί ζώνη: Achilleas Accessories, τιμή: 8,72 ευρώ. Σύνολο: 110 ευρώ.

Ο «άγνωστος» γάμος

Αν δεν είστε βέβαιοι για το ύφος του γάμου στον οποίον έχετε προσκληθεί, θα χρειαστείτε ένα ασφαλές ένδυμα, το οποίο όμως να είναι κατάλληλο αλλά και συνδυασμένο με τα σωστά αξεσουάρ.

Έτσι, μπορείτε και σε αυτή την περίσταση να φορέσετε την πλισέ φούστα που προτείναμε παραπάνω με ένα λιτό ημιδιάφανο τοπ, όπως αυτό της φωτογραφίας και μαύρα πέδιλα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και ένα όμορφο φλοράλ φόρεμα, το οποίο να συνδυάσετε με τα ίδια πέδιλα και ένα εντυπωσιακό τσαντάκι. Το ίδιο φόρεμα, μάλιστα, μπορεί να σας χρησιμεύσει και σε άλλα αντίστοιχα events –όλο και κάποια βάφτιση μπορεί να προκύψει μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Ημιδιάφανο τοπ: Topshop, τιμή: 36 ευρώ. Φλοράλ φόρεμα: Lipsy, τιμή: 47 ευρώ. Φλοράλ τσαντάκι: Achilleas Accessories, τιμή: 27,12 ευρώ. Μαύρο πέδιλα: H&M, τιμή: 24,95 ευρώ. Σύνολο (φόρεμα-πέδιλα-τσαντάκι): 100 ευρώ.

v