Φτιάξτε μόνες σας εύκολα και περίτεχνα χτενίσματα μαλλιών

Φτιάξτε μόνες σας εύκολα και περίτεχνα χτενίσματα μαλλιών

Οι πρώτοι γάμοι και βαπτίσεις της χρονιάς έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως πού χρόνος και χρήμα για κομμωτήρια! Κανένα πρόβλημα: Ακολουθώντας βήμα-βήμα τις παρακάτω οδηγίες, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας τρία εντυπωσιακά χτενίσματα για τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις σας.

Κότσος-φιόγκος

Πιάστε μία τούφα από κάθε πλευρά του κεφαλιού σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η τούφα, τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο κότσος.

Δέστε μαζί της δύο τούφες με ένα λαστιχάκι, ώστε να φτιάξετε μισή αλογοουρά. Μην τραβήξετε τα μαλλιά έξω από την θηλιά –δημιουργήστε μια θηλιά, όπως στη φωτογραφία.

Χωρίστε τη θηλιά στη μέση, ώστε να προκύψουν δύο μικρότερες θηλιές και στερεώστε τη μία με ένα πιαστράκι για τη συνέχεια.

Με τα δάχτυλά σας ανοίξτε τη μία θηλιά και πιέστε την προς το κεφάλι σας, ώστε να σχηματιστεί ένας φιόγκος. Στερεώστε με ένα τσιμπιδάκι από πάνω προς τα κάτω και με άλλο ένα από κάτω προς τα πάνω. Επαναλάβετε και στην άλλη θηλιά.

Τραβήξτε την άκρη που έχει περισσέψει από την αλογοουρά και περάστε την από το κέντρο του φιόγκου. Στερεώστε την με ένα-δύο τσιμπιδάκια και είναι έτοιμο!

Ρετρό κότσος

Πιάστε το πάνω μέρος των μαλλιών με ένα πιαστράκι (για μετά) και το κάτω μέρος σε μία αλογοουρά.

Δημιουργήστε μία τρύπα στη βάση της αλογοουράς και περάστε την κοτσίδα μέσα της. Στη συνέχεια χτενίστε την ανάστροφα (ξάσιμο). Στη συνέχεια, ρολάρετε με τα δάκτυλά σας τις άκρες της κοτσίδας και στρίψτε την προς τα μέσα, σχηματίζοντας ένα σινιόν.

Αφήστε κάτω το πάνω μέρος των μαλλιών και κάντε μία έντονη χωρίστρα στο πλάι.

Χτενίστε ανάστροφα το πίσω μισό μέρος των πάνω μαλλιών. Στη συνέχεια τραβήξτε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω, αφήνοντας μόνο λίγες τούφες μπροστά, και στρίψτε τα μαζί, σπρώχνοντας αντίθετα στο κεφάλι σας για να δώσετε όγκο. Στερεώστε με τσιμπιδάκια, έτσι ώστε τα «στριφτά» αυτά μαλλιά να σταθούν ακριβώς πάνω από τον κότσο.

Συνεχίστε στρίβοντας και τις άκρες των μαλλιών προς τα μέσα, πάνω από τον κότσο και στερεώνοντας με τσιμπιδάκια. Και είναι έτοιμο!

Χτένισμα «Τσάρλεστον»

Ένα χτένισμα με... vintage αέρα, το οποίο δεν θα πιστεύει κανείς ότι ολοκληρώσατε μόνη σας. Για να το πετύχετε θα χρειαστείτε ψαλίδι για μπούκλες, μπόλικα τσιμπιδάκια και μία λακ για δυνατό κράτημα. Δείτε στο παρακάτω video αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς θα το κάνετε.

Πηγή: Hair&Makeup by Steph

v