Πώς το να είσαι μαμά σε κάνει ξανά παιδί

Πώς το να είσαι μαμά σε κάνει ξανά παιδί

Οι τρίχες σας έχουν αρχίσει να γκριζάρουν ενώ δεν χρειάζονται περισσότερα από λίγα σκαλιά για να σας κάνουν να λαχανιάσετε! Κι όμως, με τη μητρότητα αισθάνεστε ξανά παιδί! Σίγουρα το να είσαι μαμά είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές του κόσμου. Η μητρότητα όμως περιλαμβάνει πολύ γέλιο, παιδικές χαρές, παιχνίδι με τη λάσπη και άλλα πολλά που δεν περιμένατε να κάνετε ποτέ ξανά ως ενήλικας. Δείτε 10 πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε νέα ξανά!

Παιχνίδια

Η μητρότητα σας θύμισε τι βρίσκατε τόσα χρόνια στα playmobil και τις κούκλες και σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί σταματήσατε να παίζετε μαζί τους! Όταν είσαι γονιός μπορείς να παίζεις ατελείωτες ώρες χωρίς κανείς να σε πει ανώριμο (αρκεί να μοιράζεστε τα... παιχνίδια σας με τα παιδιά!)

Cartoon

Υπάρχει κάποιος γονιός που μπορεί να αντισταθεί και δεν κάθεται το Σάββατο πρωί να δει παιδικά με το παιδί του; Δύσκολα! Αν, δε, μας πείτε ότι δεν έχετε μάθει τους στίχους της Ντόρας της Εξερευνήτριας απ' έξω, δεν θα σας πιστέψουμε.

Μεσημεριανός υπνάκος

Τα μωρά κοιμούνται το μεσημέρι. Το ίδιο και κάποια νήπια. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν την ώρα που κοιμούνται τα μωρά, κάτι που αφενός σημαίνει ελάχιστο ύπνο τα βράδια, αφετέρου όμως έχει το πλεονέκτημα των μεσημεριανών ύπνων! Και για λίγες μόνο ώρες έχετε την αίσθηση ότι η ζωή είναι ανέμελη και εύκολη! (Μέχρι να ξυπνήσουν πάλι τα διαολάκια)

Απόκριες

Αισθανόσασταν ανακουφισμένη που δεν θα χρειαστεί να ξαναντυθείτε χαβανέζα. Πλέον όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο από την μικρή σας πριγκίπισσα ή τον μικρό σας πειρατή τις απόκριες. Ή που θα καθίσετε να την φτιάξετε μόνη σας ή που θα φάτε ώρες διαλέγοντας την πιο ωραία στολή. Το σίγουρο είναι ότι το απολαμβάνετε περισσότερο κι από τα πιτσιρίκια!

Αισθάνεστε ότι δεν ξέρετε τίποτα!

Είστε ενήλικας! Είστε έξυπνη! Κι όμως μόλις εμφανίζεται το μωρό, αισθάνεστε ότι δεν ξέρετε απολύτως τίποτα. Η μητρότητα σάς τα μαθαίνει όλα από την αρχή. Από το πώς να αλλάξετε μια πάνα μέχρι άλγεβρα και γεωμετρία ξανά από την αρχή, για να βοηθήσετε το παιδί με το διάβασμα.

Ζείτε ξανά τον πρώτο έρωτα

Αν έχετε κόρη και μάλιστα σας εμπιστεύεται τόσο που σας εκμυστηρεύεται τα προσωπικά της, τότε θα ζήσετε κάποια στιγμή ξανά το πώς είναι να χορεύεις για πρώτη φορά μπλουζ με αγόρι, να δίνεις το πρώτο σου φιλί και να κάνεις σεξ για πρώτη φορά! Μόνο που... αυτή τη φορά δεν θα τα ευχαριστηθείτε τόσο γιατί θα έχετε και το άγχος της μαμάς!

Ακμή

Το να είσαι ξανά παιδί έχει και τα αρνητικά του. Δυστυχώς, η ακμή δεν σταματά πάντα στην εφηβεία. Η ακμή των ενηλίκων, που εμφανίζεται συχνά στις γυναίκες μετά τη γέννα λόγω ορμονών, είναι χειρότερη κι από εκείνη την φοράδα που σας έκλεψε το αγόρι στο γυμνάσιο!

Δυνατά η μουσική, τραγούδι και χορός

Αν τραγουδάτε μόνη σας στο σπίτι και σας... πιάσουν στα πράσα είναι λίγο παράξενο. Αν όμως τραγουδάτε μαζί με τα παιδιά σας, τότε θα εισπράξετε και μία αγκαλιά δώρο! Το να τραγουδάτε από τα βάθη της καρδιάς σας είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Το ίδιο και να χορεύετε πάνω στο κρεβάτι μαζί με τα αγγελάκια σας.

Τρέχοντας

Τα παιδιά τρέχουν. Οι γονείς τα κυνηγούν. Αυτό σημαίνει ότι κι οι γονείς τρέχουν. Όσο κουραστικό κι αν ακούγεται το τρέξιμο θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια ενώ θα κάνει καλό και στην υγεία σας.

Λούνα παρκ

Θα εκπλαγείτε από το πόσο χρόνο θα περνάτε ως γονείς στις παιδικές χαρές, στα λούνα παρκ και στις νεροτσουλήθρες. Απολαύστε τις στιγμές και θυμηθείτε πώς είναι να είσαι παιδί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v