8 δοκιμασμένες συμβουλές για τις δουλειές του σπιτιού

8 δοκιμασμένες συμβουλές για τις δουλειές του σπιτιού

Ποιος δεν θέλει να κάνει δουλειές στο σπίτι ταχύτερα και καλύτερα; Μπορείτε να το κάνετε, αρκεί να ξέρετε τον τρόπο. Δείτε κάποιες πολύ χρήσιμες ιδέες για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα απευθείας από τους ειδικούς του περιοδικού Good Housekeeping.

Πώς θα στεγνώσουν πιο γρήγορα τα υγρά ρούχα από το πλυντήριο;

Για να στεγνώσετε τα υγρά ρούχα που μόλις βγήκαν από το πλυντήριο, μεταφέρετέ τα στο στεγνωτήριο βάζοντας μέσα και μία στεγνή πετσέτα σώματος.

Σταματά το ξύδι τα ρούχα από το να ξεβάφουν;

Δυστυχώς, όχι. Δοκιμές που έγιναν σε ρούχα, τα οποία βουτήχτηκαν σε ξύδι ή σε διάλυμα αλατόνερου, έδειξαν ότι τα ρούχα συνέχιζαν να ξεβάφουν και μετά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε με τα ρούχα που ξεβάφουν είναι να τα πλένετε σε κρύο νερό, ξεχωριστά από άλλα ρούχα ή μαζί με ρούχα ίδιου χρώματος.

Πώς μπορώ να αποφύγω τα χνούδια που μαζεύονται στις πετσέτες;

Η έντονη τριβή που προκαλείται κατά το πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων ευθύνεται για τα μικρά, χνουδωτά μπαλάκια που προσκολλώνται πάνω στις βαμβακερές πετσέτες.

Για να το αποφύγετε, βάλτε ένα μεγάλο κομμάτι nylon δίχτυ στο στεγνωτήριο, μαζί με τις πετσέτες. Αυτό θα αναγκάσει τα μπαλάκια να πέσουν από αυτές. Και για να ξεμπερδέψετε με το πρόβλημα αυτό οριστικά, φροντίστε να αγοράζετε πετσέτες με την ένδειξη «combed cotton». Το ύφασμα αυτό είναι φτιαγμένο με πολύ μακριές ίνες, οι οποίες κάνουν θηλιές και δεν σπάνε εύκολα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζονται τα μάρμαρα;

Οι μαρμάρινες επιφάνειες μπορούν να «σκάσουν» ή να γρατζουνιστούν και να απορροφήσουν υγρασία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει αμέσως να σκουπίσετε οτιδήποτε έχει χυθεί στις χαραμάδες αυτές.

Καθαρίζετε τα μάρμαρα συστηματικά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό ύφασμα ή σφουγγάρι, με ένα απαλό διάλυμα. Μη χρησιμοποιείτε λεμόνι, ξύδι ή άλλα όξινα καθαριστικά, γιατί αυτά «τρώνε» το εσωτερικό του μαρμάρου.

Αφαιρέστε τους λεκέδες με κάποια στιλβωτική πούδρα για μάρμαρα, όπως το οξείδιο κασσιτέρου.

Μπορεί η οδοντόκρεμα να καθαρίσει τα ασημικά;

Ναι! Η οδοντόκρεμα θα αφαιρέσει το «μαύρισμα» των ασημικών, όμως πρέπει να προσέχετε, γιατί η τριβή που δημιουργείται με την οδοντόκρεμα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που δημιουργείται με ένα ειδικό καθαριστικό ασημικών και μπορεί να τα χαλάσει. Γι'αυτό δεν θα πρέπει να βάζετε μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα: Υγράνετε το ασημικό. Απαλά τρίψτε σε αυτό λίγη οδοντόκρεμα με το δάχτυλό σας. Ξεπλύνετε το σημείο καλά με ζεστό νερό και σκουπίστε με απαλό, καθαρό ύφασμα. Αυτό που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι οδοντόκρεμα που να περιέχει ουσίες κατά της πέτρας ή λευκαντική οδοντόκρεμα.

Είναι απαραίτητο να πλένω το πλυντήριο πιάτων;

Ναι! Ακόμα και στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων συσσωρεύεται βρωμιά και λίγδα.

Παρατηρήστε τον πάτο, στο εσωτερικό του πλυντηρίου, εκεί που συγκεντρώνονται τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού. Με ένα στουπί από χαρτί κουζίνας καθαρίστε όλες αυτές τις βρωμιές. Στη συνέχεια, ρίξτε μπόλικο ξύδι στον πάτο και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεται η δεξαμενή στο καζανάκι της τουαλέτας;

Δε φαντάζεστε πόση βρώμα μπορεί να υπάρχει μέσα στο καζανάκι. Κομμάτια χώματος και γλίτσας που μπορεί να είναι συγκεντρωμένα εκεί μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Για να καθαρίσετε την δεξαμενή θα πρέπει να σταματήσετε την παροχή νερό στην τουαλέτα, να τραβήξετε το καζανάκι, ώστε να αδειάσει, και να σκουπίσετε καλά όλο το εσωτερικό με χαρτί-ρολό.

Πώς θα αφαιρέσω μία λάμπα που έχει σφηνώσει;

Πολύ προσεκτικά. Πρώτα βγάλτε το λαμπατέρ από την πρίζα ή κατεβάστε τον γενικό διακόπτη. Έπειτα, φορώντας παχιά γάντια (π.χ. κηπουρικής) και γυαλιά, απαλά συστρέψτε σπασμωδικά τη λάμπα στη βάση της για να την χαλαρώσετε. Αν η λάμπα παραμένει κολλημένη, τυλίξτε την με ένα κομμάτι ύφασμα και σπάστε την, μαζί με το κεντρικό σύρμα.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα νωπό πανάκι και δοκιμάστε ξανά να ξεβιδώσετε τη βάση –όσες φορές χρειαστεί. Τέλος, αφού θα έχετε αφαιρέσει τη λάμπα, σκουπίστε με ένα πανί το άδειο ντουί.

Πηγή: GoodHousekeeping

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v