Πώς να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς από ξυραφάκι

Πώς να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς από ξυραφάκι

Οι ερεθισμοί από το ξυραφάκι αποτελούν έναν εφιάλτη για τα ευαίσθητα δέρματα. Όχι μόνο χαλούν την αισθητική των ποδιών αλλά προκαλούν πόνο και φαγούρα. Εκτός από το ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να προκληθούν και από άλλους παράγοντες, όπως τα ακατάλληλα ξυραφάκια ή οι αλλεργίες. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ερεθισμούς και τα σπυράκια από το ξύρισμα.

Βήμα 1: Πρόληψη

Λάβετε τα μέτρα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείτε τους ερεθισμούς είναι να χρησιμοποιείτε κοφτερά και καινούργια ξυραφάκια, που δεν έχουν υποστεί πολλές χρήσεις. Εάν παρατηρήσετε ότι η λεπίδα είναι να πάρει θαμπή, αντικαταστήστε το αμέσως. Χρησιμοποιήστε επίσης ζεστό νερό καθώς βοηθά να ανοίγουν οι πόροι και να γίνει το ξύρισμα πιο εύκολο. Καλό είναι επίσης να ξυρίζεστε με ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος και όχι με σαπούνι. Ποτέ μην ξυρίζετε στεγνές περιοχές - ακόμα και αν χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος ή σαπούνι.

Βήμα 2: Ελαχιστοποιήστε τις ζημιές

Αν έχετε ήδη ερεθισμούς, μην χρησιμοποιείτε αλκοολούχες λοσιόν ή οινόπνευμα καθώς η κατάσταση θα χειροτερέψει. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ξύνεστε. Μετά το ξύρισμα εφαρμόζετε μια καταπραϋντική αλοιφή κατά των ερεθισμών.

Βήμα 3: Φροντίστε το δέρμα σας

Περιποιηθείτε την πληγείσα περιοχή. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά καλλυντικά. Μία από τις καλύτερες περιπτώσεις είναι το ακατέργαστο βούτυρο καριτέ, που αποτελεί φυσικό αντιβακτηριακό και καταπραϋντικό. Θα βοηθήσει στο πρόβλημα των ερεθισμών και θα κρατήσει το δέρμα σας απαλό. Εφαρμόστε επίσης ένα τζελ από aloe vera, λίγο πριν κοιμηθείτε.

Βήμα 4: Δώστε του χρόνο

Καλό θα είναι να φοράτε φαρδιά, χαλαρά ρούχα ώστε να μην ερεθίζεται περαιτέρω η περιοχή από την τριβή. Μην σταυρώνετε τα πόδια σας και προτιμάτε σορτς ή φούστες. Συνεχίστε να εφαρμόζετε τη φυσική αλοιφή της προτίμησής σας και μετά την επούλωση και φροντίστε αν κάνετε απολέπιση!
Φυσική αλοιφή

Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας αλοιφή από φυσικά προϊόντα, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: modernmom.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v