Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμητικά ρολόγια για το σπίτι

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμητικά ρολόγια για το σπίτι

Σας λείπει ένα ρολόι για τον τοίχο; Με μερικά συνηθισμένα υλικά για χαρτοτεχνίες και με μπόλικη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν τα πάντα! Δείτε 3 προτάσεις και με βάση αυτές μπορείτε να φτιάξετε ό,τι σας έρθει στο μυαλό!

Ρολόι για... αργοπορημένους

Θέλετε να κοιτάξετε την ώρα αλλά μετά σκέφτεστε... "Whatever, I'm late anyways" (Ό,τι να' ναι, έτσι κι αλλιώς έχω αργήσει); Είτε ναι, είτε όχι, το ρολόι αυτό είναι χιουμοριστικό και θα προσφέρει μια πιο αισιόδοξη σκοπιά στην αργοπορία σας!

Υλικά

Καμβάς
Μαρκαδόρος
Μηχανισμός ρολογιού
Πιαστράκια για τον καμβά
Πρόκα
Σφυρί

Οδηγίες

Ζωγραφίζετε στον καμβά τυχαία τους αριθμούς δεξιά, όπως φαίνεται στην εικόνα και γράφετε το μήνυμα που αναφέραμε ή κάποιο άλλο της προτίμησής σας. Τοποθετείτε στο κέντρο του καμβά τον μηχανισμό ρολογιού, καρφώνετε τα πιαστράκια στον καμβά και τον κρεμάτε!

Ρολόγια τοίχου με τις ζώνες ώρας

Υλικά

4 ξύλινα κάδρα
μεταλλικός χάρακας
μούβι
πίνακας από αφρολέξ
μαχαίρι
ψαλίδι
4 χάρτες του μετρό (κατά προτίμηση από το εξωτερικό)
κόλα σε spray
μέτρο
κατσαβίδι
4 μηχανισμούς για ρολόι
κρεμαστράκια για κάδρα
σφυρί

Οδηγίες

1. Μετρήστε και κόψτε στα μέτρα των κάδρων τους πίνακές σας.

2. Μετρήστε και κόψτε τους χάρτες ώστε αν χωράνε στους πίνακες.

3. Κολλήστε το πίσω μέρος των χαρτών και κολλήστε τον κάθε ένα στα τέσσερα κάδρα σας.

4. Κάντε μια τρύπα με το κατσαβίδι σε κάθε πίνακα, στο σημείο που θέλετε.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του ρολογιού για να το τοποθετήσετε στο κάδρο. Ρυθμίστε τα ρολόγια στις ζώνες ώρες που απεικονίζονται στους χάρτες, αν θέλετε.

6. Τοποθετήστε τα πιαστράκια στα κάδρα (αν δεν υπάρχουν ήδη) και κρεμάστε τα κάδρα στον τοίχο.

Πηγή: womansday.com

Ρολόι από κορμό δέντρου

Υλικά

1 κομμένο κορμό δέντρου (εννοείται ότι δεν κόβουμε ένα δέντρο για αυτό το σκοπό αλλά μόνο εφόσον βρούμε έναν κομμένο ή καμένο κορμό, μπορούμε να κόψουμε ένα κομμάτι και αυτό με άδεια από το δασαρχείο)
13 τετράγωνα κομμάτια χαρτί, στα οποία έχουμε ζωγραφίσει τους αριθμούς από το 1έως το 12 με λατινικούς αριθμούς (Προαιρετικά καίμε λίγο την άκρη τους για να μοιάζουν παλιά)
Ατλακόλ
1 μηχανισμό λογιού
1 τρυπάνι
1 πιαστράκι με καρφάκια
1 σφυρί

Οδηγίες

Κολλάμε τα χαρτάκια με τη σειρά πάνω στον κορμό. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση του κορμού και περνάμε τον μηχανισμό του ρολογιού, σύμφωνα με τις οδηγίες. Στο πίσω μέρος καρφώνουμε το πιαστράκι και το κρεμάμε στον τοίχο.

Ρολόι από παλιό βιβλίο

Υλικά

Ένα παλιό βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο
Έναν μηχανισμό ρολογιού
Κοπίδι
Κόλλα
Ψαλίδι

Οδηγίες

Βρείτε το κέντρο του βιβλίο και σχηματίστε μια μικρή τελεία για να δείτε που θα μπει ο μηχανισμός. Τοποθετήστε από πίσω τον μηχανισμό και ζωγραφίστε ένα πλαίσιο γύρω του. Κόψτε με το κοπίδι αυτό το πλαίσιο μετά από μερικές σελίδες έτσι ώστε να χωράει ο μηχανισμός και με κλειστό το βιβλίο. Αφαιρέστε τις κομμένες σελίδες.

Κάντε μια τρύπα στο σημείο του εξωφύλλου, που σημειώσατε νωρίτερα και βεβαιωθείτε ότι στο σημείο εκείνο θα χωρέσει ο μηχανισμός. Τοποθετήστε μέσα στο βιβλίο τον μηχανισμό και κλείστε το βιβλίο.

Κόψτε μια σελίδα στο σχήμα καρδιάς και τοποθετήστε το στο εξώφυλλο του βιβλίου, με το κέντρο της να βρίσκεται στο σημείο που θα μπουν οι δείκτες. Τοποθετήστε τους δείκτες και τις μπαταρίες.

Πηγή: sheknows.com

 

v