Γυναίκα στα 40: Ώρα για αλλαγή!

Γυναίκα στα 40: Ώρα για αλλαγή!

Σε λίγο καιρό θα γίνετε 40. Δεν σας το λέμε για να σας μαυρίσουμε τη μέρα. Και γιατί να σας τη μαυρίσουμε, άλλωστε; Αν έχετε καλή υγεία, σχετικά καλή φυσική κατάσταση, αν χωράτε στα περισσότερα ρούχα που φορούσατε πριν αποκτήσετε παιδιά και ακολουθείτε καλή διατροφή, τι σας ανησυχεί; Κι όμως... για κάποιον λόγο όλα αυτά δεν σας αρκούν, ε; Αν θέλετε τα 40 να σας βρουν όχι απλά καλά, αλλά τέλεια, αφιερώστε όσες μέρες σας απομένουν μέχρι τα γενέθλιά σας για να το πετύχετε.

Αρκετά με το στιλ της μαμάς

Εντάξει, γεννήσατε, πήρατε κιλά, χρειάστηκε να αλλάξετε όλη σας την γκαρνταρόμπα για να ανταποκρίνεται στο νέο σας σώμα και το νέο σας προφίλ. Χάσατε τα περισσότερα κιλά. Η γκαρνταρόμπα σας έμεινε. Μαζί με την κοιλίτσα. Και τα κάπως πλαδαρά μπράτσα. «Για μαμά, μια χαρά είσαι», λένε όσοι σας αγαπούν. Σημασία έχει, όμως, να είστε μια χαρά «για εσάς» όχι «για μαμά».

Όχι πόσο είστε αλλά πόσο φαίνεστε

Δεν είναι κακό να κάνετε αλλαγές που θα σας κάνουν να δείχνετε νεώτερη –και δεν αναφερόμαστε σε πλαστικές επεμβάσεις, αλλά σε μικρές αλλαγές που θα κάνουν, όμως, τη διαφορά. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας ακολουθώντας μία θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Περιποιηθείτε τα δόντια σας και αν χρειάζεται κάντε λεύκανση –το λαμπερό χαμόγελο βελτιώνει τρομερά την εικόνα μιας γυναίκας. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας: Αλλάξτε χρώμα και κούρεμα ανανεώνοντας πραγματικά το look σας.

Φωτό: Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Kate Beckinsale και Heidi Klum δείχνουν εκπληκτικές στα 40 τους!

Όχι πια κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας

Σχεδόν όλες οι μαμάδες με παιδιά σε προσχολική ηλικία είναι μονίμως κουρασμένες –ακόμα και εκείνες με ένα παιδί και μία δουλειά. Και πώς να μην είναι; Η κούραση, όμως, πέρα από το σώμα, αφορά και το μυαλό. Κι αν την αποβάλλετε από εκεί, θα μπορέσετε να τη διώξετε και από το σώμα. Πώς; Ξεκινώντας γυμναστική. Μην το γελάτε. Δεν θα πιστεύετε την ενέργεια που μπορεί να σας δώσει μία ώρα άσκησης δύο φορές την εβδομάδα. Άλλωστε, με την στοχευμένη άσκηση θα βελτιώσετε πολύ και τη μυϊκή δύναμη του κορμού σας, προστατεύοντας τη μέση σας κάθε φορά που σηκώνετε τα παιδιά. Ποια μαμά δεν θέλει να είναι πάντα δυνατή;

Επίσης, μην αμελείτε μία κούπα καφέ την ημέρα. Ο καφές είναι φίλος μας!

Καλύτερος ύπνος

Μιλώντας για κούραση και ξεκούραση, ο ύπνος πρέπει να κατέχει επαρκές μερίδιο της ημέρας σας. Ξέρουμε, όταν τα παιδιά κοιμούνται είναι η ώρα που θα δείτε λίγη τηλεόραση παρέα με τον άνδρα σας, θα τσεκάρετε τα e-mail σας, θα κάνετε τη λίστα του σούπερ-μάρκετ. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αρκεί να μην σας μειώνουν σε λιγότερες από 7 τις ώρες του ύπνου σας κάθε βράδυ! Τις περισσότερες φορές, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε αυτό είναι απλά να κλείσετε την τηλεόραση.

Ανανέωση ντουλάπας

Στα 40 πολλές γυναίκες νιώθουν κάπως αμήχανες σχετικά με το τι να φορέσουν, προκειμένου να μη δείχνουν ούτε «μπεμπέκες» αλλά ούτε και μεγαλύτερες από την ηλικία τους. Το στιλ της κάθε γυναίκας είναι, βέβαια, διαφορετικό, πάντως δύο καλοί κανόνες είναι: 1. Επιλέγετε ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια πάνω σας και κολακεύουν τα πιο όμορφα σημεία σας, είτε αυτό είναι το ντεκολτέ είτε τα πόδια σας. 2. Όταν βρίσκεστε σε δίλημμα, προτιμάτε το πιο απλό. Το απλό ρούχο είναι ασφαλέστερο και, αν χρειαστεί, μπορεί να «στολιστεί» με αξεσουάρ. Σε κάθε περίπτωση, σκοπός είναι να κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να νιώθετε όμορφα με τα ρούχα σας.

Σεξ – σεξ – σεξ

Λένε πως η άσκηση και η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνουν την ποιότητα του σεξ. Αν εσείς νιώθετε πιο σέξι, δε μπορεί να μην αποδίδετε καλύτερα και στην κρεβατοκάμαρά σας.

Παραμείνετε ζωντανή!

Έχετε πολλούς καλούς λόγους να θέλετε να παραμείνετε σε αυτόν τον πλανήτη όσο περισσότερο γίνεται. Η καλή διατροφή και η άσκηση αποτελούν ένα σίγουρο εισιτήριο, αλλά δεν είναι αρκετό. Η πρόληψη για την υγεία σας είναι εξίσου σπουδαία, γι'αυτό προγραμματίστε εγκαίρως τις ιατρικές εξετάσεις που έχετε καιρό να κάνετε. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365 τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, καθώς και τι είναι καλό να ελέγχετε στα 40, συγκεκριμένα.

v